Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Γιαννίκης: Πήγαμε καλά, αλλά λείπει ο ρυθμός, να κάνουμε υπομονή

Τι δήλωσε ο Αργύρης Γιαννίκης για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο


Σε δηλώσεις μετά τον αγώνα, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για τα Γιάννινα, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, για το φιλικό με τον Παναιτωλικό δήλωσε τα εξής: «Παίξαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ξεκινάει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα, εμείς έχουμε πιο πολύ καιρό να προετοιμαστούμε.

Παίξαμε και την Πέμπτη, συν το αυθημερόν ταξίδι που κάναμε σήμερα, παρ’ όλα αυτά είδα την ομάδα στο πρώτο 15λεπτο να έχει τον απόλυτο έλεγχο, καλή κυκλοφορία μπάλας και κερδισμένα κόρνερ. Μετά τη μικρή διακοπή στον τραυματισμό του Παντελάκη έπεσε λιγάκι ο ρυθμός.

Ήταν ένα μαχητικό παιχνίδι γενικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ήταν καλά οργανωμένος στο μισό του γηπέδου. Στο β’ ημίχρονο τακτικά ήμασταν καλά, νικήσαμε 1-0. Χαίρομαι που ήταν το πρώτο μας φιλικό που δεν δεχτήκαμε γκολ και αφήσαμε στην ουσία τον αντίπαλο με μισή φάση σε ολόκληρο παιχνίδι.

Θέλαμε να είμαστε πιο γρήγορα στο τελευταίο 1/3 του αντιπάλου. Δεν ήταν εύκολο αυτό σήμερα, αν βάλουμε και την κόπωση που είχαμε. Για ένα τέταρτο τα καταφέραμε, κερδίζαμε κόρνερ, βγάζαμε προϋποθέσεις, μετά όχι τόσο, αλλά αυτό δείχνει ότι μας λείπει ο ρυθμός, μας λείπει η αγωνιστική πράξη και όπως και να ‘χει και ο αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένος και ίσως θέλει πιο πολύ υπομονή και πιο πολύ βάση στη λεπτομέρεια».

Για τη φάση του γκολ δήλωσε: «Γενικά θέλουμε κάθετες κινήσεις, κάθετες πάσες, κερδίσαμε την μπάλα έξω από την περιοχή και παίξαμε αμέσως κάθετα, γι’ αυτό και νομίζω ότι βγήκε η φάση. Αυτό λέμε στους παίκτες, ότι μόλις κερδίζουμε την μπάλα θέλουμε κάθετες κινήσεις, κάθετη πάσα, επιθετική σκέψη και το είχαμε σήμερα».