Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιοι παίκτες έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα


Γκολ από τον Ελευθεριάδη (Νο 9) στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό πορτρέτο του ΠΑΣ θα προσπαθήσει να βάλει ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, στις 15 ημέρες που απέμειναν για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, που είναι με τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Ναι μεν η τοπική ομάδα είναι σε καλό δρόμο, δείχνοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα δύο τελευταία φιλικά με Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας και Παναιτωλικό, αλλά ο κόουτς δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος και βλέπει κάποιες αδυναμίες που πρέπει να καλυφθούν. Σε λίγες ημέρες θα έχει στη διάθεσή του και τον Ισπανό μέσο Χουάν Ντομίνγκεθ που ολοκληρώνει τον κύκλο ατομικών προπονήσεων για να αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση. Αυτό αναμένεται να γίνει την άλλη εβδομάδα και με τον Αργεντινό στόπερ Ροντρίγκο Εραμούσπε. 

Σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες που απέμειναν από την πρεμιέρα, θα προσπαθήσει να μοντάρει και την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν λάβουμε υπόψη τα δύο τελευταία φιλικά, οι παίκτες που έχουν προβάδισμα στις προτιμήσεις Γιαννίκη για τη βασική ενδεκάδα είναι: Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης που έπαιξε 60λεπτα σε όλα τα φιλικά. Στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Σάλιακας και στο αριστερό ο Πίρσμαν. Για το κέντρο άμυνας οι Παντελάκης και Κάργας, με δεύτερη λύση τον ανεβασμένο φέτος Πανουργιά. Για τη θέση αυτή αποκτήθηκε και ο Εραμούσπε, αλλά μέχρι να μπει στο κλίμα της ομάδας, είναι δύσκολο να πάρει προβάδισμα. Εκτός και αν στα εκτός έδρας παιχνίδια ο Γιαννίκης παίξει με 3 στόπερ, οπότε και ο Αργεντινός να κερδίσει έδαφος. Για τη μεσαία γραμμή ο Κάστρο ως αμυντικός χαφ θα είναι βασικός, ψήφο εμπιστοσύνης παίρνει ο νεαρός Λώλης και τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν Σιόντης, Καρτάλης, Νάουμετς. Αν ο Ντομίνγκεθ δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και κάνει την διαφορά μπορεί να πάρει θέση άμεσα στην ενδεκάδα. Στην επίθεση σε διάταξη 4-4-2 ένας από τους δύο επιθετικούς είναι ο Κριζμάν. Την άλλη θέση διεκδικούν κατά πρώτο λόγο οι Παμλίδης, Λεό και κατά δεύτερο ο Ελευθεριάδης. Επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές, θα φανεί στη συνέχεια αν υπάρξουν αλλαγές στα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, γράφτηκε ότι ο ΠΑΣ ενδιαφέρεται να πάρει δανεικό από τον Ολυμπιακό τον 23χρονο Ούγκο Κάιπερς, που πέρσι ήταν δανεικός στην Αζαξιό. Επίσης, αποχώρησε από τον ΠΑΣ ο Ουκρανός Ορέστ Κούζικ που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάφο της Κύπρου. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δανεικός σε ομάδες της Ουκρανίας.