Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ίσως η ήττα από τον Λεβαδειακό να....βγει σε καλό!

Ο ΠΑΣ όπως παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (ΦΩΤΟ από την ιστοσελίδα του ΠΑΣ)


Ο ΠΑΣ έχασε με σκορ 3-1 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που είχε πολλές παγίδες, σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων, ήταν δύο στοιχεία που εγκυμονούσαν κινδύνους τραυματισμών.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν και στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών, που έσβησαν στο τέλος όταν αποχώρησαν σαν φίλοι από το γήπεδο. Επειδή σε λίγο καιρό ο ΠΑΣ θα μπει στη μάχη του πρωταθλήματος, οι παίκτες της τοπικής ομάδας έπαιζαν επιφυλακτικά, προς αποφυγή άλλων δυσάρεστων καταστάσεων. Μέχρι ενός σημείου δικαιολογούνται κάποια πράγματα για τη μέτρια εικόνα της τοπικής ομάδας. Όμως έγιναν και λάθη που δεν συγχωρούνται σε ομάδα που σε λίγο καιρό θα μπει στην αρένα της Σούπερ Λιγκ 1. Το δεύτερο και τρίτο γκολ του Λεβαδειακού, προήλθαν από λάθη των γηπεδούχων. Στο δεύτερο γκολ οι αμυντικοί δεν έπεσαν πάνω στον Μυτίδη που σούταρε ανενόχλητος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ και ο Χουτεσιώτης δεν είχε καλή θέση κάτω από τα γκολπόστ, με συνέπεια ένα μακρινό σουτ, όχι ιδιαίτερα «γεμάτο» να καταλήξει στα δίχτυα. Το τρίτο γκολ προήλθε από λάθος του Γιαννίκογλου που ζήτησε από συμπαίκτη να πιάσει τη μπάλα, αλλά δεν τη συγκράτησε με αποτέλεσμα ο Νίκας να πετύχει γκολ. Ίσως η ήττα αυτή να προσγειώσει τους κυανόλευκους, για να καταλάβουν ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα, ακόμη και όταν παίζεις με ομάδες μικρότερης κατηγορίες. Επιπλέον να καταλάβουν ότι στη Σούπερ Λιγκ 1 η μάχη των βαθμών θα μοιάζει με αρένα!

Μία από τις πολλές διακοπές του αγώνα λόγω τραυματισμών 

Είπαμε και πριν, ότι με κακό γήπεδο και με υπέρμετρα σκληροτράχηλο αντίπαλο δεν μπορείς να παίξεις ελεύθερα, έχοντας και τον φόβο τραυματισμών, αλλά ο ΠΑΣ δεν ήταν καλός. Δεν τελείωνε καλά τις φάσεις, έγιναν λάθη, δεν μπόρεσε να πατήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι. Είναι και σε μια φάση όπου ολοκληρώνεται η σκληρή προετοιμασία του καλοκαιριού, οπότε είναι λογικό να υπάρχει μια μικρή κάμψη μετά από μια σειρά δυνατών φιλικών αγώνων και καθημερινών προπονήσεων. Ότι δεν πήγε καλά, σίγουρα το εντόπισε ο Γιαννίκης και θα το επισημάνει στους παίκτες του. Όπως έκανε και προ ημερών, όταν έδειξε το βίντεο του αγώνα και έδειξε θα θετικά και αρνητικά σημεία της ομάδας. 
Από αύριο το ματς αυτό θα αποτελέσει παρελθόν. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Η ομάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμά της μέχρι να ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην 3η αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου. Απουσίασαν οι Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Κάστρο, Ελευθεριάδης. Λόγω έλλειψης των δύο πρώτων αναγκάστηκε να παίξει δεξιός αμυντικός ο Πανουργιάς που είναι στόπερ, ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων. Όλοι αυτοί είναι σημαντικοί παίκτες, αφήνοντας κενό με την απουσία τους. 

Στιγμιότυπο από το σημερινό παιχνίδι στο ΠΕΑΚΙ

Για ένα μισάωρο στο τέλος αγωνίστηκαν οι Ντομίνγκεθ, Εραμούσπε που δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι για να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα και στην πίεση των αγώνων. Όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, το ματς είχε ένταση, πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, ανεπίτρεπτα ορισμένες φορές για φιλικό παιχνίδι, ιδίως από την πλευρά των Βοιωτών. Ατομικά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ειδικά ο Ντομίνγκεθ που με δυό τρεις κινήσεις και μεταβιβάσεις έδειξε ότι ξέρει μπάλα. Μαχητικός ήταν και ο Εραμούσπε, που φαίνεται και «τσαμπουκάς» όπως ο Μοντέζ! Όμως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπόρεσαν να μπουν περισσότερο στο παιχνίδι και να κάνουν τη διαφορά. Με τον καιρό και σε κανονικές συνθήκες αγώνα, θα είναι πολύτιμοι παίκτες. 
Ο Λεβαδειακός από την άλλη πλευρά, παρουσίασε καλή ομάδα. Μαχητική ομάδα, με δυνατούς παίκτες που είχαν καλή συνεργασία και δεμένες τις γραμμές τους. Μπορεί να μη ήταν τόσο καλύτερος από τον ΠΑΣ όσο τον δείχνει το σκορ, αλλά στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και πουθενά δεν φάνηκε ότι είναι μια κατηγορία πιο κάτω από τον ΠΑΣ. Σίγουρα οι Βοιωτοί θα είναι από τα φαβορί ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2. 
Δεν θα μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες του αγώνα. Τα φιλικά πρωτίστως ενδιαφέρουν τους προπονητές και δεν προσφέρονται για…υψηλές αναλύσεις και κριτικές. Ο Γιαννίκης δεν έμεινε ασφαλώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και στις επόμενες προπονήσεις θα αναλύσει τι ακριβώς δεν πήγε καλά.  

Ο Λιάσος σε μια επέλαση ενώ δίπλα παρακολουθεί ο Σιόντης. Αριστερά ο Νίκας που σημείωσε το 3ο γκολ του Λεβαδειακού


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

9’: Σέντρα του Νίλι από δεξιά, σουτ του Μυτίδη μέσα από την περιοχή στα δίχτυα του ΠΑΣ.

17’: Ο Κριζμάν βρέθηκε σε καλή θέση στα καρέ του Λεβαδειακού, αλλά βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

28’: Ο Μυτίδης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αιφνιδίασε τον Χουτεσιώτη που δεν είχε καλή θέση και έκανε το 0-2.

40’: Ο ΠΑΣ μείωσε το σκορ σε 1-2 με καλό σουτ στη γωνία του Κριζμάν από το ύψος του πέναλτι.

44’: Δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ του Χουτεσιώτη σε σουτ του Νίκα.

70’: Καλή σέντρα από δεξιά του Παμλίδη, ο Λώλης έπιασε εν κινήσει σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

78’: Τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Γιαννίκογλου, όταν ζήτησε από συμπαίκτη του να πιάσει τη μπάλα και του έφυγε μέσα από τα χέρια, εκμεταλλεύτηκε ο Νίκας που ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Διαιτητής ο Τζόβας με βοηθούς τους Σπυρογιώτη και Μπόσια του συνδέσμου Ηπείρου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46’ Γιαννίκογλου), Παντελάκης (60’ Γώγος), Κάργας (60’ Εραμούσπε), Πανουργιάς (46’ Πίρσμαν), Πήλιος, Σιόντης (60’ Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (46’ Λώλης), Λεό, Παμλίδης, Κριζμάν (46’ Γροσδάνης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας, Νίλι (70’ Βαγγέλοφ), Βήχος (86’ Σπίρι), Καραχάλιος (81’ Πούλος), Μύγας (81’ Γεράκιος), Συμελίδης (70’ Τσιώλης), Τσάπρας (86’ Κυριαζής), Κονέ (60’ Μαρκολίνο), Μυτίδης (60’ Κάκκο), Μεχία (70’ Καραμπάς).