Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ενδιαφέρον φιλικό με Λεβαδειακό σήμερα στο ΠΕΑΚΙ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ - Λεβαδειακός (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Φιλικό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα δώσει σήμερα στις 18.00 στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και η αναμέτρηση αυτή θα γίνει χωρίς φιλάθλους, τηρώντας τους κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι το 5ο στη σειρά φιλικό παιχνίδι, με έναν αντίπαλο παλιό γνώριμο από τα παλιά, όπου ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει ένα νέο «τσεκάρισμα» στους παίκτες του και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους. Ίσως να παίξουν για λίγο οι Ντομίνγκεθ, Εραμούσπε, που είναι οι τελευταίες μεταγραφές, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα για την σταδιακή ένταξή των σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Όπως έγινε και σε προηγούμενα φιλικά, οι παίκτες που θα ξεκινήσουν θα είναι στα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη για το πρωτάθλημα και θα αγωνιστούν περισσότερο από τους άλλους. Ανάλογα με το πως θα είναι η κατάσταση των Κάστρο, Οικονομόπουλου, Σάλιακα, θα εξαρτηθεί αν χρησιμοποιηθούν ή όχι στο σημερινό παιχνίδι. Και οι τρεις δεν έκαναν τελευταία προπονήσεις, λόγω ενοχλήσεων από χτυπήματα του τελευταίου φιλικού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μέχρι τώρα ο ΠΑΣ αγωνίστηκε σε φιλικά παιχνίδια με Ατρόμητο στο Περιστέρι, Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με Θεσπρωτό στα Γιάννινα και με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε το 2019 από τη Σούπερ Λιγκ, μαζί με τον ΠΑΣ, και στο περασμένο πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση ανόδου. Τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί πάλι στη Σούπερ Λιγκ 2 με στόχο τον πρωταθλητισμό. Προπονητής στη Λιβαδειά είναι ο Δημήτρης Σπανός.

ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΡΕΝΕΡ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στα μεταγραφικά, το ενδιαφέρον του ΠΑΣ για τον 22χρονο επιθετικό της Ατλέτικο Μπελγκράνο Φαμπρίτσιο Μπρένερ, επιβεβαιώνεται και από δημοσίευμα στην Αργεντινή της ιστοσελίδας mundod.lavoz. Εκεί σημειώνεται ότι ο Μπρένερ ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2022 με την Μπελγκράνο και στα Γιάννινα θα έρθει ως δανεικός. Αλλά αναφορά γίνεται σε στις προσωπικές σελίδες του ποδοσφαιριστή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεχόμενος ευχές και από φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι, αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, ο Μπρένερ θα είναι στα Γιάννινα Σαββατοκύριακο ή από αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΣ δεν ολοκληρώνονται με την περίπτωση Μπρένερ, αφού γίνονται επαφές για απόκτηση μέσου και τερματοφύλακα. Με την απόκτηση αυτών των παικτών θα ολοκληρωθεί και το ρόστερ της ομάδας που έχει σήμερα 25 επαγγελματίες, εκ των οποίων 17 Έλληνες και 8 από άλλες χώρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο μέσος όρος ηλικίας του υπάρχοντος ρόστερ είναι 24,5, κάνοντας τον ΠΑΣ από τις πιο νεανικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Δεν θα γίνει τελικά ο αυριανός αγώνας Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα Νέων Κ19, όπως αρχικά είχε ορίσει η Σούπερ Λιγκ. Χθες με νέα ανακοίνωση, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 στο γήπεδο Πανοράματος του Δήμου Φυλής. Για τον λόγο αυτό δεν ορίστηκαν διαιτητές στο παιχνίδι αυτό. Προφανώς, επειδή αναβλήθηκαν τα παιχνίδια των επαγγελματικών ομάδων, αναβλήθηκαν και των ομάδων νέων, καθώς συμβαδίζει το πρόγραμμα αγώνων.