Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Δεν άντεξε ο ΠΑΣ στην πίεση της ΑΕΚ, έχασε δίκαια με 2-0


Ο ΠΑΣ έχασε 2-0 στο ΟΑΚΑ από την ανώτερη ΑΕΚ


Δεν άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ ο ΠΑΣ και έτσι έχασε με σκορ 2-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Παρότι η «Ένωση» είχε και το νου της στο επαναληπτικό ματς με τη Βίντι, κατάφερε με το γκολ του Πόνσε στο 37’ και του Λιβάγια με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, σφράγισε τη νίκη, ξεπερνώντας το εμπόδιο του «Άγιαξ».
Ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος είχε μόνο μια καλή φάση στην αντεπίθεση του Ξύδα. Οι παίκτες του είχαν περισσότερο ανασταλτικό ρόλο, παρά δημιουργικό.

Στην επανάληψη, αν και η ΑΕΚ με το ξεκίνημα σημείωσε το 2ο γκολ, ο ΠΑΣ, με τις αλλαγές που έκανε ο Πετράκης, προσπάθησε κάτι να κάνει αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Είχε βέβαια δύο καλές φάσεις, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα και περισσότερο η μπάλα τριγύριζε στα καρέ του Βελλίδη. Ακόμη και όταν η ΑΕΚ πήρε το πόδι από το γκάζι, για να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με τη Βίντι, ο ΠΑΣ δεν έκανε κάτι καλό στο δημιουργικό κομμάτι για να φανεί ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια και υπήρξαν στιγμές που έδειξε πολλά δείγματα της ανωτερότητάς της. 

Ο ΠΑΣ θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, τώρα που χάνει και τον Κόντε που πάει στο Ντουμπάι και να προχωρήσει για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια. Η εικόνα του δεν ήταν καλή και θέλει ακόμα δουλειά για να γίνει καλύτερος και ανταγωνιστικός. Ξεχώρισαν οι Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Λίλα, Μιχαήλ, ενώ πολλά τρεξίματα είχε και ο Νικολιάς.

ΤΑ ΓΚΟΛ

37: Σε τραβέρσα στα καρέ του ΠΑΣ ο Λιβάγια από δεξιά απέφυγε τον Σκόνδρα, έστρωσε στον αμαρκάριστο Πόνσε που από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

47’: Ο Γκάλο άνοιξε τη μπάλα δεξιά στον Μπακάκη, αυτός έκανε τη σέντρα μπροστά από τον Βελλίδη και ο Λιβάγια που καραδοκούσε με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4’ : Σουτ του Λιβάγια μπλόκαρε ο Βελλίδης
.
6’: Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν σε σέντρα του Λόπες από αριστερά, ο Πόνσε από θέση αναπνοής έκανε την προβολή, αλλά απέκρουσε με το πόδι ο Βελλίδης.

15’: Κίτρινη κάρτα στον Λίλα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λιβάγια.

21’: Δυνατό σουτ του Πόνσε έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

24’: Κίτρινη κάρτα στον Πόνσε γιατί χτύπησε στο πρόσωπο τον Λίλα.

28’: Ο Μπακασέτας το σουτ που απέκρουσε με ωραίο τρόπο ο Βελλίδης.

29’: Σουτ από αριστερή πλάγια θέση του Λιβάγια μπλόκαρε σταθερά ο Βελλίδης.

34’: Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ όταν σε κόντρα επίθεση ο Ξύδας μπήκε στα καρέ, αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο αλλά το σώμα αμυντικού της ΑΕΚ.

54': Δυνατό συρτό σουτ του Μπακασέτα, ο Βελλίδης σε σωστή θέση και πάλι.

75': Δυνατό σουτ του Κλωναρίδη, διώχνει σε κόρνερ ο Βελλίδης, περνά χωρίς κάτι σημαντικό.
76’: Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο του ΠΑΣ.

79': Ο Μάνταλος εκτελεί από δεξιά, η μπάλα καταλήγει στον Τσόσιτς, που θα κάνει ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι θα περάσει αυτή.

79’: Κίτρινη κάρτα στον Κρίζμαν του ΠΑΣ.

81’: Κίτρινη κάρτα στον Κλωναρίδη της ΑΕΚ.

83’: Μπαλιά του Κρίζμαν στον Μυστακίδη, έκανε το αριστερό σουτ που βρήκε το σώμα του Λαμπρόπουλου και έφυγε άουτ.

90'+2: Κίτρινη στον Νικολιά για φάουλ στον Μπακασέτα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σέζου (Κιλκίς). Βοηθοί του ήταν οι Σάββας (Σερρών), Δημόπουλος (Φλώρινας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Λιβάγια (64’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Πόνσε (68’ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Νικολιάς, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Ξύδας, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Κακούμπα (64’ Μυστακίδης), Γιάκος (46’ Κριζμάν).