Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα για το θέμα του ΠΑΣ

Η δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα για το θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα


Θέση στο θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, δηλώνοντας ότι ο ΠΑΣ είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμος Ιωαννιτών θα σταθεί δίπλα του.
Και ασφαλώς ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τι τράβηξε η ομάδα τόσα χρόνια και πόσο πολύ δεμένοι είναι οι Γιαννιώτες μ’ αυτή, έχοντας και οικογενειακά βιώματα, καθώς ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέβηκε στην Α’ Εθνική τη σαιζόν 1973-1974 με πρόεδρο τον αείμνηστο Κώστα Μπέγκα, μετέπειτα και Δήμαρχο Ιωαννιτών.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα


 «Εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, αντί να μας προσφέρει τη χαρά του παιχνιδιού, μας γεμίζει απογοητεύσεις από πολλά και σύνθετα γεγονότα που το έχουν οδηγήσει – δυστυχώς- σε απαξίωση στα μάτια των υγιών φιλάθλων και στη συνείδηση αυτών που το αγαπούν πραγματικά. 
Οφείλουν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου να διασφαλίσουν, με τη λειτουργία τους και τις αποφάσεις τους, τη διαφάνεια, την αμεροληψία, την ισονομία, τις ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλες τις ομάδες. 
Διαχρονικά οφείλουν να μην επιτρέπουν να δημιουργείται καμία «σκιά», καμία αμφιβολία, γιατί μόνο έτσι μπορούν να συμβάλουν στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι και το ζητούμενο. 
Δράττομαι της ευκαιρίας ενός πολύ δυσάρεστου γεγονότος – έτσι όπως εξελίχθηκε – για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, για να διατυπώσω μια γενικότερη σκέψη μου που αφορά την ομάδα κι ελπίζω να φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια. 
Έτσι όπως έχει δομηθεί σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες – όπως και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - αποτελούν ανώνυμες εταιρείες. Όμως υπάρχουν ομάδες που δεν είναι απλά εταιρείες. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει μια ιστορία που τον συνδέει με την καρδιά και το συναίσθημα του κάθε Γιαννιώτη. 
Στη συνείδηση όλων μας, ο ΠΑΣ είναι η ομάδα της πόλης μας, ακόμα κι αν αλλάζουν διοικήσεις, ακόμα κι όταν στα χρόνια που έχουν περάσει, πρακτικές διοικήσεων «κρυώνουν» την καρδιά των Γιαννιωτών φιλάθλων και τους απομακρύνουν από το γήπεδο.
Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν, να το σεβαστούν, να το ενισχύσουν - αν θέλετε ακόμη και να το αξιοποιήσουν γιατί είναι προς το συμφέρον τους- οι εκάστοτε διοικήσεις της «Ανώνυμης Εταιρείας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».
Ως ένας άνθρωπος που έμαθε να αγαπάει τον ΠΑΣ από παιδί, είμαι με το συναίσθημα δίπλα στην ομάδα. 
Θεσμικά όμως, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών και των συνεργειών , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου μας. Την ίδια διάθεση συνεργασίας έχω εκδηλώσει και απέναντι στον ΠΑΣ.
Επαναλαμβάνω ότι ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Ιωαννιτών, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. 
Περιμένουμε … θέλουμε, τις κινήσεις, την ενημέρωση και τις πρωτοβουλίες: 
-που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να σταθούμε ενεργά στο πλευρό του ΠΑΣ στις δύσκολες στιγμές, όπως είναι οι τωρινές 
- και θα μας δώσουν τη δυνατότητα αναδείξουμε από κοινού, Δήμος και ΠΑΣ, την κοινωνική διάσταση που μπορεί να έχει για την πόλη μας η ομάδα, στις καλές στιγμές, διαχρονικά».