Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η μόνη ελπίδα για ΠΑΣ είναι να επέμβει η ΟΥΕΦΑ

Για να δούμε τι μπορεί να αλλάξει στο θέμα με την αδειοδότηση του Πανιωνίου



Η επέμβαση της ΟΥΕΦΑ είναι η μόνη ελπίδα του ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει στα πλέι οφ και στην Ευρώπη, μετά την αδειοδότηση του Πανιωνίου από την δευτεροβάθμιο επιτροπή της ΕΠΟ. Δηλαδή να κάνει την καταγγελία ο ΠΑΣ, να επέμβει η ΟΥΕΦΑ για να εξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου, για να διαπιστώσει αν καλώς ή κακώς του δόθηκε η αδειοδότηση.
Αν διαπιστώσει ότι κακώς του δόθηκε η αδειοδότηση τότε έχει το δικαίωμα να του ανάψει το κόκκινο φως. Όμως όπως τόνισε ο διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου, δεν είναι υποχρεωμένη η ΟΥΕΦΑ να επέμβει οπωσδήποτε από κάποιον κανονισμό, αλλά είναι στη ευχέρειά της να κρίνει αν πρέπει να επέμβει ή όχι. Στην περίπτωση του ΠΑΣ το 2013 που αδειοδοτήθηκε από την δευτεροβάθμιο επιτροπή η επέμβαση της ΟΥΕΦΑ ήταν άμεση. Τώρα θα φανεί αν θα κάνει το ίδιο και στην περίπτωση του Πανιωνίου.

Όλα αυτά τα θέματα και αν μπορεί ο ΠΑΣ να κάνει κάτι άλλο, να προσφύγει και στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ τα εξετάζουν οι δικηγόροι της ΠΑΕ.

Η αδειοδότηση του Πανιωνίου και η αλλαγή της απόφασης από την δευτεροβάθμιο επιτροπή με δεδομένη την αρνητική εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου εγείρει πολλά ερωτηματικά, τα οποία για την κοινή γνώμη δεν θα απαντηθούν ποτέ. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας επιτροπής που έβγαλε απορριπτική απόφαση και το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας επιτροπής που έκανε δεκτή την έφεση και τον αδειοδότησε. Τι άλλαξε και ο Πανιώνιος πήρε αδιεοδότηση; Ποια τέλος πάντων επιτροπή είχε δίκαιο, η πρωτοβάθμια ή η δευτεροβάθμια;

Αλλά όλα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι, με την ρήτρα εμπιστευτικότητας Να μη μαθαίνει τίποτα η κοινή γνώμη, ο φίλαθλος κόσμος που συντηρεί το ποδόσφαιρο. Δεν θα μάθουμε ποτέ με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν εκ διαμέτρου αντίθετα οι δύο επιτροπές με αρνητική την εισήγηση του κ. Δημητρίου και αν στην δευτεροβάθμιο επιτροπή προσκομίστηκαν νέα στοιχεία, που όπως είπε ο κ. Δημητρίου αυτό δεν μπορεί να γίνει.


Τα πλέι οφ κανονικά είναι να αρχίσουν στις 4 Μαίου, αλλά αν περάσει η ΑΕΚ στον τελικό τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν στις 11 Μαίου. Με τα υπάρχοντα δεδομένα μένει απέξω ο ΠΑΣ και παίζει ο Πανιώνιος. Τώρα αν επέμβει η ΟΥΕΦΑ και αλλάξει κάτι θα το δούμε στη συνέχεια.