Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τα ιστορικά Γιάννινα, όαση πολιτισμού στο γκρίζο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Εδώ είναι ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός καθώς Τζημόπουλος και Μανιάς συγχαίρουν τον τερματοφύλακα Κυριακίδη του Παναιτωλικού


Γράφαμε σήμερα στον «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ» για το ματς του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό που άνοιγε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής και σημειώναμε: «Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει στα Γιάννινα, με τον κόσμο να έχει καλή συμπεριφορά, αποτελώντας μια αχτίδα ελπίδας στο γκρίζο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αυτό και έγινε. Είδαμε στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού στο γκρίζο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα από το ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» και από την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών όπως είναι τα ξακουστά Γιάννινα, μέσω της τηλεόρασης στάλθηκε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, για το τι σημαίνει ποδόσφαιρο, τι σημαίνει σεβασμός στον αντίπαλο, τι σημαίνει ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΤΗ: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καίτοι ήταν ντέρμπι, δεν ακούστηκε η παραμικρή αποδοκιμασία, η παραμικρή βρισιά.

ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Σε μια καταπληκτική απόκρουση από τις πολλές που έκανε ο Κυριακίδης, πήγαν δίπλα του και του έδωσαν συγχαρητήρια οι Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μανιάς, ενώ χειροκρότησαν και οι υπόλοιποι παίκτες. «Αυτό με τιμά ιδιαίτερα» είπε στις δηλώσεις ο Κυριακίδης.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΗ: Ο Λίλα είχε στην αγκαλιά του τον μικρό του γιό στον οποίο αφιέρωσε και το γκολ που σημείωσε. Πήγε δίπλα του ο Ουάρντα, φίλησε τον πιτσιρικά και αγκάλιασε το Λίλα.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: Μπροστά στις κάμερες Γιάννης Πετράκης και Γιάννης Μαντζουράκης είχαν θερμό εναγκαλισμό.


ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΜΠΤΗ: Οι παίκτες, νικητές και ηττημένοι, έφυγαν όλοι μαζί στα αποδυτήρια και στο τέλος πολλά πηγαδάκια είχαν μεταξύ τους έξω από το στάδιο. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ