Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

"Ποιος Άρης; Ο ΠΑΣ έχει προτεραιότητα..."

Ο Μπράνα Ίλιτς δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα από τα 7 συμβόλαια που λήγουν στον ΠΑΣ το καλοκαίρι είναι και του 31χρονου επιθετικού Μπράνα Ίλιτς. Και είναι βέβαιο ότι είναι από τις περιπτώσεις που στον ΠΑΣ θα αναζητήσουν την επέκταση του συμβολαίου και της παραμονής του, παρά τα κατά καιρούς σενάρια ότι υπάρχει ενδιαφέρον και άλλων ομάδων.
Ενδιαφέρον ομάδων μπορεί να υπάρχει, αλλά ο Σέρβος επιθετικός με δηλώσεις του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ super fm 104.3 ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΣ θα είναι η πρώτη επιλογή του για το καλοκαίρι, δηλαδή ότι θέλει να μείνει στην ομάδα.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι. Δεν έχω πρόβλημα να μείνω εδώ. Δεν έχω μιλήσει με τον Άρη, όπως λένε. Ο ΠΑΣ είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μιλήσω. Το σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΣ πρέπει να πάρει την αδειοδότηση και λόγω πόλης και λόγω ομάδας». 

Ο Μπράνα Ίλιτς είναι από το καλοκαίρι του 2012 στα Γιάννινα έχοντας μέχρι τώρα στα 4 πρωταθλήματα της σούπερ λίγκα 121 συμμετοχές με 25 γκολ, συν  11 συμμετοχές και 2 γκολ σε αγώνες κυπέλλου. Είναι λογικό να είναι δεμένος με τα Γιάννινα και τον κόσμο του ΠΑΣ κάτι που και ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Ήρθα από μια δύσκολη χώρα και ήθελα να κάνω το άλμα στην καριέρα μου. Από την πρώτη μέρα βρήκα καλό κλίμα ! Ο κόσμος με αγάπησε και με αγκάλιασε και  ένιωσα σαν να είμαι στο σπίτι μου. Είμαι 4 χρόνια εδώ. Τα ελληνικά ως γλώσσα δεν είναι εύκολα .Έκανα πολύ παρέα με Έλληνες στην αρχή, που μιλούσανε και σέρβικα και αυτό με βοήθησε». 

Για τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον προπονητή Γιάννη Πετράκη ανέφερε: «Ο πρόεδρος είναι καλός άνθρωπος. Αυτό που συμβαίνει εδώ,  που μιλάς μαζί του φιλικά, δεν νομίζω να συμβαίνει σε άλλες ομάδες. «Ο πρόεδρος πιστεύει και στον προπονητή, αλλά και σε εμάς και αυτό είναι το σωστό. Είναι καλύτερα έτσι, γιατί έχουμε και εμείς καλό κλίμα καλά αποδυτήρια. Έχω καλά λόγια να πω για τον κόουτς . Βλέπουμε τη δουλειά  του δύο χρόνια τώρα .Έχει βοήθεια και από το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Προσπαθούσε , όπου δεν πηγαίναμε καλά , να αλλάξει πράγματα στην ομάδα και το κατάφερε με το σύστημα που άλλαξε». 

Δεν έκρυψε όμως και την πίκρα  του, που ήταν πίκρα και όλων των Γιαννιωτών, που η ομάδα τη σαιζόν 2012-2013 κέρδισε αγωνιστικά την συμμετοχή της στο κύπελλο Γιουρόπα Λιγκ (κύπελλο ΟΥΕΦΑ), αλλά αποκλείστηκε από την ΟΥΕΦΑ λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προϋποθέσεων καίτοι είχε πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Ο Μπράνα Ίλιτς αποκάλυψε ότι αυτό έγινε για δεύτερη φορά στην καριέρα του δηλώνοντας τα εξής: «Για εμένα ήταν η δεύτερη φορά, που δεν έπαιξα Ευρώπη. Η πρώτη ήταν με τη Ζέμουν στη Σερβία , επειδή τότε δεν ήθελε τότε ο πρόεδρος! Στεναχωρηθήκαμε στον ΠΑΣ που δεν παίξαμε, γιατί ήταν άδικο. Μετά η επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για μας στον ΠΑΣ».  

Για τη συνέχεια ο Σέρβος επιθετικός ζήτησε μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο λέγοντας ότι με τη βοήθειά του μπορεί να φτάσει ψηλά η ομάδα: «Πρέπει στα τελευταία παιχνίδια να έρθει πιο πολύς κόσμος να βοηθήσει .Με τη βοήθειά του μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Νιώθουμε και στο γήπεδο και έξω, ότι ο κόσμος είναι κοντά μας». 

Τέλος, γυρίζοντας 4 χρόνια πίσω και το πώς πήρε την απόφασή του να έρθει στα Γιάννινα, δήλωσε τα εξής: «Ήξερα για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο,  αλλά όχι τόσο για τον ΠΑΣ . Έψαξα στο ίντερνετ να μάθω πληροφορίες . Στη Σερβία βλέπαμε από την τηλεόραση,  ότι είναι δύσκολη η ζωή στην  Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης . Ένα μήνα μιλούσα με την ομάδα, για το αν θα έρθω. Ο Γ. Χριστόπουλος με είχε δει. Είχε δει παιχνίδια μου από προηγούμενες ομάδες. Μίλησε και με τον Ίλια Ίβιτς , που ήταν συνεργάτης του στον Ολυμπιακό παλιότερα και είναι και φίλος μου».

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ «ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό που θα γίνει μεθαύριο στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Χτες από την προπόνηση απουσίασε μόνο ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Κώστας Μαυροπάνος καθώς αυτές τις μέρες προπονείται με την εθνική νέων μετά την κλήση που δέχτηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Γεωργόπουλο. Πολλές ευχές δέχτηκε χτες στην προπόνηση ο Ισπανός μέσος Νόε Ακόστα που έγινε πατέρας για 2η φορά, καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ευχές προς την οικογένεια Ακόστα έδωσε και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με επίσημη ανακοίνωσή της. 

Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε χτες από τους παίκτες να είναι αφοσιωμένοι κανονικά στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και να μη επαναπαυτούν στο ότι έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή. «Ότι μπορούμε να έχουμε παραπάνω μέχρι το τέλος, πρέπει να το προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας» είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τεχνικός. Το βάρος έπεσε και πάλι στην τακτική, ενώ στο δίτερμα που ακολούθησε δοκίμασε στο βασικό σχήμα την ενδεκάδα που παρέταξε και στην Κομοτηνή. Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία και για σήμερα θα γίνει νέα προπόνηση στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ, ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ

Στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος και της συνεργασίας με τη NOVA αύριο Παρασκευή και ώρα 18:00 οι παίκτες του ΠΑΣ θα είναι στο κατάστημα της Forthnet στα Γιάννινα (Μουλαϊμίδου και Κώστα Φρόντζου). Οι ποδοσφαιριστές του «Άγιαξ», θα υπογράψουν αυτόγραφα, θα μοιράσουν αναμνηστικά δώρα και παράλληλα θα φωτογραφηθούν με τους φίλους του αθλήματος που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση. Επίσης, όσοι επισκεφθούν το Κατάστημα Forthnet στα Ιωάννινα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό γνώσεων γύρω από το ποδόσφαιρο και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει μια ετήσια συνδρομή, προκειμένου να μην χάνει στιγμή από τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά και θα διεκδικήσουν πλήθος δώρων χωρίς να απαιτείται αγορά προϊόντος.

ΕΥΡΩΠΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Στο Αγρίνιο δεν κρύβουν την αισιοδοξία ότι μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των 5 βαθμών που έχουν από την 5η θέση που βρίσκεται ο Πανιώνιος και να διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ έξοδο στην Ευρώπη. Συνεπώς τα «καναρίνια» θα έρθουν στα Γιάννινα με αποφασιστικότητα για να πάρουν ακόμα και διπλό ώστε να είναι σε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο Γιάννης Μαντζουράκης προσπαθεί να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα για να εξουδετερώσει τα ατού του ΠΑΣ και να φύγει νικητής από τα Γιάννινα, καίτοι η παράδοση δεν είναι με το μέρος του. Για την προετοιμασία του Παναιτωλικού στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Προθέρμανση, διαδρομές με μπάλα και δίτερμα πίεσης, περιλάμβανε η προπόνηση της Τετάρτης. Επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα ο Αλεξίεβιτς. Απουσίασε ο τραυματίας Παπάζογλου, ενώ ο Κουτρομάνος έκανε θεραπεία. Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Emileon».