Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πάμε δυνατά μέχρι το τέλος λένε όλοι στον "Άγιαξ"

Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου που έγινε στο Αγρίνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που έγινε χτες το μεσημέρι, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό που θα γίνει το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Ο Γιάννης Πετράκης συνεχάρη τους παίκτες για την καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση και νίκη με 4-2 μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού και ζήτησε να υπάρχει σοβαρότητα και αγωνιστική εγρήγορση μέχρι τέλος της σαιζόν. Μπορεί να μη υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος, αφού είναι δύσκολο ο ΠΑΣ να διεκδικήσει την 5η θέση και να παίξει στα πλέι οφ, αλλά θα προσπαθήσει μέχρι τέλος, στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια, να κάνει καλές εμφανίσεις και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. 


Κι αυτό μπορεί να το καταφέρει γιατί και το πρόγραμμα είναι βατό, αλλά και ελλείπει το άγχος και η πίεση, αφού ο στρατηγικός στόχος της σαιζόν που ήταν η παραμονή, έχει ήδη επιτευχθεί. Όπως είπε και άλλες φορές ο Πετράκης, η ομάδα θα βλέπει ξεχωριστά το κάθε παιχνίδια και βήμα-βήμα θα φτάσει μέχρι το τέλος της σαιζόν. Έτσι στις σκέψεις και το μυαλό όλων υπάρχει μόνο το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, που έχει και μια ξεχωριστή σημασία, γιατί είναι μια αναμέτρηση δύο ιστορικών ομάδων της βορειοδυτικής Ελλάδας. 

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στο Αγρίνιο, κέρδισε ο Παναιτωλικός 2-1 και τώρα ο ΠΑΣ θέλει τη νίκη για να υπάρχει ισοζύγιο νικηφόρων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και να καταγράψει άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό του που θα τον φέρει σε ψηλότερες βαθμολογικές θέσεις. Ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» έβγαλε δύο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό με καλή συγκομιδή 4 βαθμών και με καλή παρουσία στα δύο γήπεδα. Τώρα επιστρέφει πάλι στην ιστορική έδρα του, αποφασισμένος να κερδίσει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι και φυσικά να δει περισσότερο κόσμος στις εξέδρες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. 

Το πώς θα αντιμετωπίσει ο Γιάννης Πετράκης τον Παναιτωλικό θα φανεί σήμερα και στις επόμενες προπονήσεις. Στην Κομοτηνή έπαιξε επιθετικά με ένα σύστημα 3-5-2 και του βγήκε καλά στο γήπεδο, με 4 γκολ, 2 δοκάρια και πολλές καλές ευκαιρίες. Ίσως με τον Παναιτωλικό, που έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον Πανθρακικό και πιο δεμένη ομάδα, ο Κρητικός τεχνικός να έχει πιο δεμένες τις γραμμές άμυνας και κέντρου και να παίξει με 4-4-2. 

Το ευχάριστο γι’ αυτόν είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Κοζορώνη που έχει κάρτες και δηλώθηκε να μη παίξει με τον Παναιτωλικό. Επίσης στην Κομοτηνή συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ που δηλώθηκε για το εκτός έδρας ματς με την Καλλονή. Σ’ αυτό το ματς στη Μυτιλήνη θα απουσιάσει και ο Ακόστα. 

Χτες από την προπόνηση απουσίασαν λόγω άδειας οι Τσουκαλάς, Πασχαλάκης, Ακόστα, αλλά σήμερα θα είναι κανονικά στην προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Από χτες κυκλοφόρησαν και τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή, 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή και 5 ευρώ τα μαθητικά εισιτήρια.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη (χτες) η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Μαντζουράκη να μετράει τρεις απουσίες. Ο Αλεξίεβιτς συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και ο Κουτρουμάνος την θεραπεία του ενώ ο Παπάζογλου που έβγαλε τον ώμο του στο ματς με την Ξάνθη απουσίαζε από το αθλητικό κέντρο της ομάδας του Αγρινίου. Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε: "Προπόνηση ταχύτητας στην αντοχή, ασκήσεις συνεργασίας με εκμετάλλευση ελεύθερου χώρου και δίτερμα, περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης. Ατομικό ακολούθησε ο Αλεξίεβιτς και θεραπεία έκανε ο Κουτρομάνος. Απουσίασε ο τραυματίας Παπάζογλου. Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Emileon".