Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μπενίσκος, ο Άρης, το θρίλερ στο Χαϊδάρι, η Ρόμα και η Φιλιππιάδα!

Τι συνδέει τον Άρη, το Χαϊδάρι, τη Ρόμα και τον Εθνικό Φιλιππιάδας; Ο ποδοσφαιριστής Ιωακείμ Μπενίσκος. Διαβάστε γιατί...


Τον πρώην παίκτη του Άρη Θεσσαλονίκης Ιωακείμ (Μίμη)  Μπενίσκο ανακοίνωσε ο Εθνικός Φιλιππιάδας, Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε 9 συμμετοχές στην Α’ Εθνική τη σαιζόν 2004-2005 με προπονητή τον Γιώργο Χατζάρα, καθώς  τότε είχε μεταγραφεί από τον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου.
Την επόμενη σαιζόν στη Β’ Εθνική με τον Άρη και με προπονητή το Νίκο Αναστόπουλο είχε 20 συμμετοχές και 1 γκολ. Μάλιστα στο συγκλονιστικό παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής μέσα στο Χαϊδάρι που ο Άρης κέρδισε στο 89’ 2-1 με το γκολ του Βελώνη και με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την επάνοδο στην Α’ Εθνική, ο Μπενίσκος μπήκε στο 57’ αλλαγή στη θέση του Κρίστι Βανγκέλι και ενώ το σκορ ήταν 1-1 και αυτός έκανε την πάσα για να βάλει το γκολ ο Βελώνης που ήταν μια ολόκληρη κατηγορία! Καθώς μετά στην τελευταία αγωνιστική κέρδισε άνετα 3-0 την Κέρκυρα στο Χαριλάου. 

Σ' αυτή τη σαιζόν 2004-2005 που ο Άρης έπαιξε στη Β' Εθνική όπου βασικός ήταν και ο Μπενίσκος, το αξιοπερίεργο ξέρετε ποιο είναι; Ότι αγωνίστηκε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στη μεγάλη Ρόμα, γιατί την προηγούμενη σαιζόν 2004-2005 παρότι υποβιβάστηκε (λόγω του μηδενισμού που είχε στο ματς με τον Ηρακλή) έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου στο ΟΑΚΑ μπορεί να έχασε με 3-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά ω φιναλίστ επειδή ο Ολυμπιακός πήρε και το πρωτάθλημα, εξασφάλισε την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ! 

Ο Μπενίσκος ήταν βασικός στην ομάδα του Άρη στον τελικό του κυπέλλου (21-5-2005) ενώ στα ματς με τη Ρόμα, λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε στο ξακουστό στάδιο Ολύμπικο όπου η Ρόμα συνέτριψε με 5-1, αλλά έπαιξε και στα 90 λεπτά του επαναληπτικού αγώνα που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου στις 29-9-2005 και έληξε με 0-0. Συμπαίκτης του στο διεθνές αυτό παιχνίδι ήταν ο Μιχάλης Μπόλος, προπονητής στις ακαδημίες σήμερα του ΠΑΣ Γιάννινα! 

Εκτός από Άρη και Αγροτικό Αστέρα έχει αγωνιστεί σε Εθνικό Αστέρα, Θρασύβουλο Φυλής, Οδυσσέα Κορδελιού, Λαμία και Νάουσα. Μάλιστα κατά την περασμένη σαιζόν 2013-2014 στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με τη Νάουσα έκανε 24 συμμετοχές και σημείωσε 10 γκολ. Γεννήθηκε στις 28-9-1981 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε με τον τοπικό Αγροτικό Αστέρα που είχε προπονητή τον Γιώργο Σημαιοφορίδη, αδελφό του γνωστού δικηγόρου και παλιού άσσου της Καστοριάς και του Παναθηναϊκού Λάκη Σημαιοφορίδη.