Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μετά από 4 μήνες ο "Αγιαξ" επιστρέφει στο ιστορικό στάδιο

Στο ιστορικό στάδιο "Ζωσιμάδες" επιστρέφει σήμερα ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου" υποδεχόμενος τον δυνατό Παναιτωλικό.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πρώτο φιλικό μέσα στα Γιάννινα θα δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 18:30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό.
Σε ένα παιχνίδι με σημαντικό ενδιαφέρον, πρωτίστως για τους δύο προπονητές που θέλουν να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις, αλλά και για τον κόσμο που θέλει να δει την κατάσταση των ομάδων του. Ειδικά οι Γιαννιώτες είναι «διψασμένοι» για την ομάδα τους καθώς ο ΠΑΣ έχει να παίξει στα Γιάννινα και στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» από τις 6 Απριλίου που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Είχε γίνει ένα ανεπίσημο φιλικό με τη Βέροια στις 25 Απριλίου αλλά στο προπονητικό κέντρο και είχε ουσιαστικά ανεπίσημο χαρακτήρα αφού είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ελάχιστοι φίλαθλοι το είδαν.

Ουσιαστικά κλείνει ένα τετράμηνο χωρίς καμία παρουσία στα Γιάννινα. Τα προηγούμενα 4 φιλικά τα έδωσε στο Καρπενήσι (με Λεβαδειακό, Πλατανιά, Πανιώνιο) όπου ήταν δύσκολη η πρόσβαση των φιλάθλων και στη Βέροια την περασμένη Τετάρτη που ήταν εργάσιμη μέρα και ο καιρός ήταν βροχερός. Συνεπώς παρότι βρισκόμαστε την καρδιά του καλοκαιριού, σε μήνα διακοπών και δεκάδων εκδηλώσεων σε χωριά της περιοχής (είναι ξακουστά τα πανηγύρια στην Ήπειρο) αρκετοί θα είναι οι φίλαθλοι που θα πάνε στο γήπεδο, γιατί πολλά καλά λόγια άκουσαν και διάβασαν αυτό τον καιρό για τον ΠΑΣ με αφορμή τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά και θέλουν να έχουν και οι ίδιοι μια προσωπική αντίληψη. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ, η είσοδος των φιλάθλων θα γίνει από τη θύρα 4, ενώ οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα περάσουν δωρεάν. 

Ο Γιάννης Πετράκης όπως και στη Βέροια θα δώσει περισσότερο χρόνο στην αρχική ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το παιχνίδι και στη συνέχεια θα περάσουν στο ματς και οι υπόλοιποι χρησιμοποιώντας 22 ποδοσφαιριστές. Ο Κρητικός τεχνικός σιγά σιγά στα φιλικά εκ των πραγμάτων θα ανοίξει τα χαρτιά του αφού οι παίκτες που είναι στα πλάνα του για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είναι λογικό να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όπως έγινε και στη Βέροια την περασμένη Τετάρτη που οι πιο πολλοί παίκτες της αρχικής ενδεκάδας που αγωνίστηκαν για 70 λεπτά είναι από τα βασικά στελέχη και προορίζονται για το πρωτάθλημα. 

Χωρίς βέβαια αυτό να είναι και απόλυτο γιατί ο Πετράκης προχτές από τη Βέροια δήλωσε στον «Η.Α» ότι είναι ακόμα νωρίς για την τελική αξιολόγηση γιατί ακόμα δεν τελείωσαν τα φιλικά και η προετοιμασία. Ανεξάρτητα από το ποιους θα επιλέξει ο Πετράκης, αυτό είναι δική του αρμοδιότητα και δουλειά, αλλά για τον κόσμο έχει ενδιαφέρον το σημερινό παιχνίδι, γιατί είναι το πρώτο στα Γιάννινα μετά από ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας και υπάρχει η αδημονία να δει τον ΠΑΣ και το αγωνιστικό του πρόσωπο ενόψει της νέας αγωνιστικής σαιζόν, κόντρα σε μια δυνατή ομάδα του ιδίου βεληνεκούς όπως είναι ο ιστορικός Παναιτωλικό. Η ρεβάνς στο Αγρίνιο θα γίνει το άλλο Σάββατο την ίδια ώρα.