Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ποιοι έχουν προβάδισμα για ενδεκάδα του ΠΑΣ

Κάποιοι παίκτες έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα του ΠΑΣ, αλλά αναμένεται να υπάρξει ανταγωνισμός και εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το διήμερο του Σαββατοκύριακου, στο γήπεδο επέστρεψαν από χτες  το απόγευμα οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς η προετοιμασία μπαίνει πλέον σε μια άλλη φάση.
Θα δοθεί μεγάλο βάρος στην τακτική, ενώ στα πέντε φιλικά παιχνίδια (δύο με Βέροια, Παναιτωλικό, ένα με Κέρκυρα) που θα ακολουθήσουν ο Γιάννης Πετράκης θα δοκιμάσει σχήματα και θα προσπαθήσει να μοντάρει την ομάδα, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα (Κυριακή 24 Αυγούστου, ώρα 19:15 στάδιο «Ζωσιμάδες»). 

Πλέον απέμειναν ακριβώς 26 μέρες από την έναρξη του πρωταθλήματος και είναι λογικό ο Κρητικός τεχνικός να ανοίξει σιγά-σιγά τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ποιοι παίκτες θα σηκώσουν αρχικά το βάρος των υποχρεώσεων. Η κυανόλευκη ομάδα θα ξεκινήσει με ένα πλάνο και με ένα σχήμα το πρωτάθλημα, αλλά είναι αδύνατο με 11 και 13 ή 15 παίκτες να τελειώσει ένα πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν τον ανάλογο βαθμό ετοιμότητας, γιατί θα γίνουν αλλαγές και σε όλους θα δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν.

Στα φιλικά ο Πετράκης, αρχής γενομένης αύριο Τετάρτη με τη Βέροια θα δώσει μεν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα είναι στα πλάνα της 16άδας για τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, αλλά θα παίξουν και άλλοι παίκτες, αφού οι 28 που θέλει να έχει στο ρόστερ (4 τερματοφύλακες συν 24 οι υπόλοιποι) να είναι έτοιμοι να μπουν στα παιχνίδια. Και επιπλέον είναι γνωστό ότι σ’ αυτό τον μαραθώνιο της σούπερ λίγκα αντέχουν περισσότερο οι ομάδες που έχουν βάθος στον πάγκο τους και πολλές εναλλακτικές λύσεις, για να φρεσκάρεται συνεχώς η ομάδα και να καλύπτονται κενά από τιμωρίες, τραυματισμούς και ντεφορμάρισμα.


Σ’ αυτή την δύσκολη και κρίσιμη φάση της προετοιμασίας μπήκε πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιοι έμπειροι παίκτες με πολλά «ένσημα» στα προηγούμενα χρόνια που ήταν βασικοί, όπως οι Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβεζ, Ίλιτς, Κοροβέσης, Μπέριος, έχουν και φέτος ένα προβάδισμα για θέση στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις γιατί υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έκαναν καλή παρουσία στα φιλικά αλλά και έχουν την ποιότητα να διεκδικήσουν θέση στην ομάδα όπως οι Κρητικός, Ιωάννου, Σαπαλίδης, Αυγενικού, Χαρίσης, Γιάκος, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Νάκος, Μουσκάϊ και άλλοι.