Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Το φιλικό με Ολυμπιακό, οι μεταγραφές και η συνέχεια του ΠΑΣ

Ο Πανουργιάς (φωτο) θα αγωνιστεί και στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, δίδυμο με τον Κάργα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάτοικος Αθηνών εξακολουθεί να είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα Γιάννινα.

Το ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 19.30 με κλειστές πόρτες, καθώς είναι προπονητικού χαρακτήρα. Στο ματς αυτό θα χρησιμοποιηθεί και ο Γιάννης Κάργας, που είναι η 3η μεταγραφή, καθώς τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αφού έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τη Λέφσκι Σόφιας. Ο Κάργας θα παίξει στο κέντρο της άμυνας με τον Πανουργιά, καθώς ο Παντελάκης έχει χτύπημα στη γάμπα που σημειώθηκε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δεν θα παίξει αύριο εναντίον του Ολυμπιακού. 

Ο «Άγιαξ» κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα προπονείται στο γήπεδο Ασπροπύργου. Χθες έγινε ελαφρά προπόνηση, ενώ για σήμερα το πρόγραμμα έχει επίσης μία προπόνηση το απόγευμα. Από χθες ξεκίνησε προπονήσεις και ο Ουκρανός μέσος Ορέστ Κούζικ που τα τελευταία χρόνια ήταν δανεικός σε ομάδες της πατρίδας του. Όλον αυτόν τον καιρό ήταν στην Ουκρανία, για να βρει ομάδα ώστε να συνεχιστεί ο δανεισμός μέχρι να λήξει το τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον ΠΑΣ. Όμως δεν τα κατάφερε και έτσι επέστρεψε στα Γιάννινα. «Αφού είναι παίκτης της ομάδας θα προπονείται κανονικά. Τα υπόλοιπα αφορούν την διοίκηση και τον ίδιο» τόνισε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. 

Μιας και ο λόγος για τα μεταγραφικά, να σημειώσουμε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτηθούν ακόμη 3-4 παίκτες που θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Ήδη ο ΠΑΣ έχει αργήσει στον τομέα αυτό, καθώς πιέζει ο χρόνος και ο Γιαννίκης θέλει να ετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος για τον κόουτς του ΠΑΣ, γιατί αφενός μεν η ομάδα του είχε αγωνιστική απραξία από τις 8 Μαρτίου που είχε δώσει τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα και αφετέρου δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως το ρόστερ για να μοντάρει την ομάδα στα φιλικά παιχνίδια που είναι απολύτως αναγκαία, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έκρυψε τα λόγια του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, στο τέλος του προχθεσινού αγώνα με τον Ατρόμητο: «Ελπίζω να έχουμε ανακοινώσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να δουλέψουμε. Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Ελπίζω σιγά-σιγά να γεμίσουμε γιατί ο χρόνος στενεύει. Είναι μονόδρομος να γίνουν μεταγραφές». 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣΟΥΡΑ

Οι τρεις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα, είναι για την ενίσχυση της άμυνας με την απόκτηση των Μανώλη Σάλιακα (δεξιός αμυντικός), Μάρβιν Πίρσμαν (αριστερός αμυντικός), Γιάννη Κάργα (στόπερ). Τώρα θέλει έναν ακόμη στόπερ, αμυντικό χαφ, κεντρικό χαφ και επιθετικό. Από καιρό υπήρχαν φήμες στα Γιάννινα ότι ο ΠΑΣ θα ζητήσει δανεικό από τον Ολυμπιακό τον Γιάννη Μασούρα. Τώρα, που απ’ ότι γράφεται στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ο Μασούρας δεν είναι στα πλάνα του Μαρτίνς για τη νέα σεζόν, δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των «κυανόλευκων». Όπως έγραψε το "ΦΩΣ", ο Μασούρας θέλει να πάει στο εξωτερικό, οπότε αυτό μειώνει κατά πολύ τις ελπίδες να έρθει στα Γιάννινα.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

Όσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, η ήττα με 3-0 φαίνεται λίγο βαριά, αλλά ως πρώτο φιλικό, άλλα πράγματα μετρούν για τον κόουτς της ομάδας και όχι το σκορ. Μάλιστα ο Γιαννίκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν περίμενε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είδε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οτιδήποτε διαφορετικό απ’ αυτό που είδαμε θα ήταν παράξενο και μη φυσιολογικό. Είμαστε η μόνη ομάδα της κατηγορίας που έχει τόση απραξία. Ο Ατρόμητος έκανε το 10ο παιχνίδι του μετά την καραντίνα κι εμείς μόλις το πρώτο και με λειψό ρόστερ. Λογικό ήταν να έχουμε κάποια θέματα. Παρ’ όλα αυτά είδα ένα καλό πρώτο ημίχρονο μετά το 15’. Δεχτήκαμε γκολ από πλάγιο δικό μας κι αυτό δείχνει ότι μας λείπει ο συντονισμός. Από θέμα αντοχών, όμως, ήμασταν ισάξιοι του Ατρομήτου. Στο β’ ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία στην πρώτη φάση να ισοφαρίσουμε, δεν το κάναμε και μετά γίνεται το 2-0 μ’ ένα πέναλτι που δόθηκε εύκολα. Βγάλαμε συμπεράσματα. Χρειαζόμασταν το παιχνίδι αυτό για να δούμε που βρισκόμαστε και έχουμε δουλειά μπροστά μας». 

"ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΣΚΟΡ"

Ακόμα ο κ. Γιαννίκης τόνισε: «Δεν με απασχολεί καθόλου το σκορ. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό που γίνεται φέτος δεν είναι φυσικό. Δεν έχουμε επί 5,5 μήνες παιχνίδι και δεν έχουμε έτοιμο ρόστερ. Είδα όμως ένα καλό α’ ημίχρονο, ήμασταν ισάξιοι με τον αντίπαλο, είχαμε 9 κόρνερ κερδισμένα και είχαμε καλά στοιχεία. Βέβαια το σκορ είναι 3-0, αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει αυτό τώρα. Έχουμε τεράστιο δρόμο μπροστά μας να τα καταφέρουμε κι αυτό μας ενδιαφέρει τώρα». 
Όσον αφορά την πρώτη εμφάνιση των Πίρσμαν και Σάλιακα με τη φανέλα του ΠΑΣ ανέφερε: «Είχαν καλά και όχι καλά στοιχεία, πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού μας. Υπήρχαν 2-3 πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά όπως όλη η ομάδα, έτσι κι αυτοί θα προσαρμοστούν».