Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Με Τσουκανέλη στον πάγκο συνεχίζει και τη νέα σεζόν ο ΑΓΣΙ

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης (φωτο) ανανέωσε τη συνεργασία για μια ακόμη σεζόν με την ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

Με τον Σοφοκλή Τσουκανέλη θα συνεχίσει στον πάγκο η ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣ Ιωαννίνων, καθώς ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης βρίσκεται για μια «ολόκληρη ζωή» στον ΑΓΣΙ, πρώτα ως παίκτης και έπειτα ως προπονητής. Από το 2007 και έπειτα είναι coach στον σύλλογο σε διάφορα πόστα (Παίδες, Έφηβοι και φυσικά ανδρική ομάδα).

Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Παίδων (2009, 2010, 2012, 2013) και έχει προκριθεί σε δύο τελικές φάσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Με το Εφηβικό έχει πανηγυρίσει πέντε πρωταθλήματα (2010, 2011, 2012, 2014 και 2018), έχοντας προκριθεί δύο φορές σε τελικές φάσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Στην ανδρική ομάδα διετέλεσε πρώτος προπονητής από το 2010-2013. Το 2014-2015 ήταν βοηθός του Τάκη Παππά, ενώ από το 2015 και με εξαίρεση την αρχή της περσινής σεζόν, βρίσκεται συνεχώς στον πάγκο της ομάδας, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικά σύνολα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον ΑΓΣΙ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεχή παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ομάδες, και πιστεύω πως φέτος μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Ο κορμός της ομάδας αποτελείται από Γιαννιώτες παίκτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας. Πιστοί στο πλάνο της προώθησης και αξιοποίησης στην ανδρική ομάδα παιδιών από τις ακαδημίες, σε συνδυασμό με τα παιδιά που ήρθαν με μεταγραφή, θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Το βασικό όμως είναι να είμαστε υγιείς και ελπίζω τα πράγματα με τον κορωνοϊό να βελτιωθούν και να μην έχουμε προβλήματα. Από τη μεριά μας, ως ομάδα, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, για το καλύτερο. Καλή σεζόν σε όλους», τόνισε σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του ΑΓΣΙ στο facebook ο 39χρονος coach.