Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Στο φουλ δουλεύουν όλες οι μηχανές του ΠΑΣ

Αριστερά ο Μιχάλης Μπόλος που θα είναι και φέτος στον πάγκο της ομάδας νέων Κ15. Στο στιγμιότυπο με Τάκη Στούκα και Ζντένκο Μουφ σε τουρνουά του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στην Σερβία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο φουλ δουλεύουν από την Δευτέρα όλες οι μηχανές του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ξεκίνησε προετοιμασία και η ομάδα Νέων Κ15 υπό την επίβλεψη του προπονητή Μιχάλη Μπόλου, ο οποίος θα είναι για 2η σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πριν από 10 ημέρες είχαν ξεκινήσει προετοιμασία και οι ομάδες Κ19 υπό την επίβλεψη του Νίκου Μπαδήμα και η Κ17 υπό την επίβλεψη του Χρήστου Αγγέλη.
Ο οργανισμός του ΠΑΣ είναι σε πλήρη δραστηριότητα, καθώς ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης ζήτησε και οι ομάδες νέων να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με την επαγγελματική ομάδα. Δηλαδή οι προπονητές των ομάδων νέων να παρακολουθούν προπονήσεις της μεγάλης ομάδας και να κάνουν την ίδια τακτική στην Κ19 και Κ17 ώστε να υπάρχει ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και συνέχεια στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Η Κ15 έχει μικρότερους σε ηλικία παίκτες, οπότε διαφοροποιείται και το πρόγραμμα.

Στον ΠΑΣ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομών, με στόχο να αξιοποιηθεί σωστά το δυναμικό και η ΠΑΕ να τροφοδοτείται με παίκτες από τις μικρές της ομάδες. Ήδη διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα οι επαγγελματίες Λιάσος, Κ. Παπαδόπουλος, Πήλιος, Γώγος, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπογράψουν τετραετή επαγγελματικά συμβόλαια και οι Λώλης, Γροσδάνης, Βασιλάκης που από την αρχή κάνουν προετοιμασία με τους μεγάλους. Με την φιλοσοφία αυτή της ΠΑΕ, για οργάνωση των ομάδων νέων και σωστή αξιολόγηση των ταλαντούχων παικτών, ταυτίζεται απόλυτα και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης που έχει ρόλο επιτηρητή και στο πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων νέων.

 ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 4-2-3-1

Ο Γιαννίκης με το ξεκίνημα των φιλικών αγώνων, ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τακτικής και στο μοντάρισμα της ομάδας. Έχει πει πολλές φορές σε δηλώσεις ότι «όλα τα συστήματα τα έχει διδάξει και πάντα προτιμά αυτό που θα του δώσει περισσότερα θετικά στοιχεία», αλλά στην παρούσα φάση επιμένει περισσότερο στο 4-2-3-1 και αυτή τη διάταξη θέλει να εμπεδώσουν οι παίκτες του. Σε αντιδιαστολή με το σύστημα 3-5-2 που έπαιζε πέρσι η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα όμως επειδή άλλαξαν οι στόχοι, καθώς ο ΠΑΣ στη δεύτερη κατηγορία θα πάει για πρωταθλητισμό, είναι λογικό να αλλάξουν πολλά και στην τεχνική κατάρτιση της ομάδας, καθώς υπάρχει και νέο τεχνικό επιτελείο. Το 4-2-3-1 χρησιμοποίησε και στα δύο πρώτα φιλικά με Λάρισα και Παναιτωλικό. Έχει ενδιαφέρον να δούμε και τους παίκτες που έχει επιλέξει σε κάθε θέση.  

Την θέση κάτω από τα γκολπόστ μοιράστηκαν Γιαννίκογλου και Περιστερίδης, Στο δεξί άκρο της άμυνας από ένα ματς έπαιξαν Αποστολόπουλος και Οικονομόπουλος. Σταθεροί και στα δύο φιλικά για το κέντρο της άμυνας ήταν οι Πανουργιάς, Ζιούλης (απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Σκόνδρας) και αριστερός μπακ ο Μπουκουβάλας που είναι και το πολυεργαλείο της ομάδας. Μετακινήθηκε αριστερά για να καλυφθεί το κενό του τραυματίας Σεργκελασβίλι, ενώ εναλλακτικά στη θέση αυτή δοκιμάστηκε και ο Πήλιος.

Στη γραμμή των αμυντικών χαφ ο Σιόντης ξεκίνησε βασικός και τις δύο φορές με δίδυμο τους Καρτάλη, Λιάσο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής δοκιμάστηκαν οι Νάουμετς, Ράντοβατς, δεξιά ο Νικολιάς, αριστερά Ελευθεριάδης με αντικαταστάτη τον Ξύδα και στην επίθεση ένα ματς ξεκίνησε από την αρχή ο Κριζμάν και ένα ο Παμλίδης. Ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό για ένα 20λεπτο έκανε ο Πίτου Γκαρσία που θα διεκδικήσει θέση βασικού. Φυσικά είναι ακόμη νωρίς για να πει κάποιος με βεβαιότητα ποιους ετοιμάζει για το πρωτάθλημα ο Γιαννίκης. Υπάρχει ακόμη ένας μήνας, όπου μέσα από τα φιλικά και από όσα θα δείξει ο κάθε παίκτης, θα γίνει η τελική αξιολόγηση από τον Γιαννίκη.