Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι στη σκηνή του νέου ΠΑΣ Γιάννινα


Ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ορεξάτος και φορτσάτος ξεκίνησε τα φιλικά παιχνίδια ο ΠΑΣ, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις, κάτι που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο να ανακτήσει η ομάδα την εμπιστοσύνη του κόσμου της, η οποία κλονίστηκε λόγω του υποβιβασμού από τη μεγάλη κατηγορία. Με τη Λάρισα έγινε καλό ξεκίνημα και με τον Παναιτωλικό την προπερασμένη Κυριακή η εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά καλή στα μεγαλύτερα διαστήματα της αναμέτρησης. Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, η προετοιμασία δεν ολοκληρώθηκε, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε ότι ούτε τα μισά από αυτά που θέλει δεν έγιναν στις προπονήσεις και η δουλειά θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ένταση. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές και αν αναλογιστούμε τη λαϊκή παροιμία, ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, οι χιλιάδες φίλοι του «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Η ομάδα βρήκε και πάλι έναν πολύ καλό προπονητή, τον Αργύρη Γιαννίκη, που μεγάλωσε στη Γερμανία, με νέες ιδέες για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, που προσπαθεί να περάσει και στο ανανεωμένο ρόστερ της ομάδας. 

Τον νέο ΠΑΣ Γιάννινα θα σας συστήσουμε σήμερα, παρουσιάζοντας όλα τα πρόσωπα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνή αλλά και όλους τους αφανείς εργάτες που είναι πίσω από τα φώτα και τις κάμερες. Όσο για τον στόχο που θα διεκδικήσει στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, αυτός είναι αποκλειστικά ο πρωταθλητισμός και η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα 1. Η ιστορία έχει δείξει ότι όσες φορές ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να επιστρέψει άμεσα στην Α’ Εθνική, ακολούθησε ελεύθερη πτώση παρασύροντας και τους προέδρους που έχασαν χρήματα και την υστεροφημία τους. Κάτι που δεν θέλει με τίποτα να υποστεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Και αφού το έφερε ο λόγος, ξεκινούμε την παρουσίαση των προσώπων από τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο. Ο Χριστοβασίλης είναι στο τιμόνι της ομάδας από το καλοκαίρι του 2008, όταν αγόρασε το πακέτο μετοχών από τον Αλέξη Κούγια. Ο φετινός υποβιβασμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει την 11χρονη θητεία του στην δύσκολη θέση του προέδρου μιας ιστορικής ομάδας με κόσμο και πολλές απαιτήσεις. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος. Ξεκίνησε στον ΠΑΣ ως εκπαιδευτής τερματοφυλάκων, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε αυτό το πόστο. Σημαντικό ρόλο στην ΠΑΕ παίζει και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης (γιός του προέδρου), που έχει έναν συντονιστικό ρόλο, ενώ με τον Γιώργο Ιωάννου χειρίζονται και τα θέματα των υποδομών. Όπως στις περισσότερες ΠΑΕ, έτσι και στον ΠΑΣ τον καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων έχει ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος. 

Νέα πρόσωπα υπάρχουν στον πάγκο της ομάδας. Τον πολύπειρο Γιάννη Πετράκη, που συνέδεσε το όνομά του με πολλές επιτυχίες, διαδέχθηκε ο 39χρονος Αργύρης Γιαννίκης, αναθρεμμένος ποδοσφαιρικά στη Γερμανία. Είναι απόφοιτος της ξακουστής σχολής Κολονίας και ξεκίνησε την καριέρα του προπονητή από τις ομάδες νέων της Καρλσρούης, για να γίνει στη συνέχεια βοηθός και πρώτος προπονητής σε άλλες ομάδες. Βοηθός του είναι ο Νίκος Μπαδήμας, που είχε πέρσι πετυχημένη θητεία στην ομάδα νέων Κ17, ενώ θα έχει την ευθύνη των προπονήσεων για την Κ19. Γυμναστής είναι ο Γιάννης Ντουρουντός με συνεργάτη τον Νίκο Γκορτζή και εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Σπύρος Χριστόπουλος. Όλοι δουλεύουν για πρώτη φορά στα Γιάννινα, πλην του Νίκου Γκορτζή που ήταν και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Όσο για τους αποχωρήσαντες, ο Πετράκης είναι χωρίς ομάδα αλλά από τα καλά ονόματα της κατηγορίας, ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος πήγε στον Πανιώνιο. Στην Κρήτη είναι και ο βοηθός του Πετράκη, Γιάννης Ταουσιάνης.

Αλλαγές σημειώθηκαν και στο ρόστερ της ομάδας. Αποχώρησαν για διάφορους λόγους οι Βελλίδης (Λαμία), Νεόφυτος Μιχαήλ (Αστέρα Τρίπολης), Αλέξης Μιχαήλ (Λάρισα), Γιάκος (Λάρισα), Μάνος (ΟΦΗ μέσω Ολυμπιακού), Ευαγγέλου (επέστρεψε στον Ολυμπιακό), Κάργας (Λέφσκι Σόφιας), Τζημόπουλος (Κορόνα Κίελτσε Πολωνίας), Αθανασιάδης (ελεύθερος), Ντόλοβατς (ελεύθερος), Βιδάλ (ελεύθερος), Λίλα (ελεύθερος). Αποκτήθηκαν οι Γιαννίκογλου από ΑΕΚ, Ελευθεριάδης από Παναχαϊκή, Καρτάλης από Γκρόιτερ Φιρτ, Ζιούλης από Κισσαμικό, Πίτου Γκαρσία από Βόλο, Ράντοβατς από Σαράγεβο Βοσνίας, Οικονομόπουλος και Πανουργιάς που ήταν ελεύθεροι. Επέστρεψε ο Ζώγκος που ήταν δανεικός στην Αλεσάντρια, ομάδα Γ’ Εθνικής της Ιταλίας. Ο Γιαννίκης δείχνει να ενεργοποιεί τη νέα γενιά των παικτών που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, όπως είναι οι Λιάσος, Πήλιος, Κ. Παπαδόπουλος, Λώλης, Γώγος, Γροσδάνης. Αρκετοί από αυτούς θα διεκδικήσουν φανέλα βασικού, γιατί ο Γιαννίκης δείχνει να τους πιστεύει. Πλην των Λιάσου, Πήλιου, Κ. Παπαδόπουλου, Γώγου, που ήταν και πέρσι στην ομάδα αλλά χωρίς χρόνο συμμετοχής, παραμένοντες από το περσινό ρόστερ είναι οι Περιστερίδης, Βενετικίδης (τερματοφύλακες), Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Αποστολόπουλος (αμυντικοί), Σιόντης, Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιάς, Νάουμετς (μέσοι), Ξύδας, Παμλίδης, Λεό, Κριζμάν (επιθετικοί). Βλέπουμε ότι υπάρχει μια καλή βάση από πέρσι και δεν θα αναγκαστεί ο Γιαννίκης να χτίσει μια ομάδα από την αρχή. Μπορεί να έχει ξεκινήσει από το «άλφα» στην τακτική, θέλοντας να περάσει τις δικές του ιδέες για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα, αλλά έχει παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους και πως κινείται ο καθένας στο γήπεδο, κάτι που συμβάλει στο δέσιμο και την ομοιογένεια.

Μια ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τους παίκτες και τον προπονητή, ή με τη διοίκηση. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στον οργανισμό που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να μην είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό και να μη ανεβαίνουν στη σκηνή, αλλά παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες. Γιατρός της ομάδας είναι ο εξαιρετικός επιστήμονας Σταύρος Ριστάνης, χειρουργός ορθοπεδικός. Φυσιοθεραπευτής επί σειρά ετών ο Φίλιππος Σκόρδος με συνεργάτες τους Μάριος Λάμπρο, Στέφανο Καρβούνη, Χαράλαμπο Τσόδουλο, Στέφανο Φίλο. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Κώστας Πεδιαδιτάκης, υπεύθυνος ασφαλείας ο Φόντας Βρόσγος, φροντιστές οι Λευτέρης Βασιλείου, Βασίλειος Παναγιώτου και οδηγός του λεωφορείου ο Κώστας Τσινάβος. 

Διευθυντής των γραφείων είναι ο Αλέκος Πότσης, νομική σύμβουλος η Χρύσα Σεβαστοπούλου, γραμματειακή υποστήριξη η Ειρήνη Τέτσιου, υπεύθυνος εισιτηρίων ο Ανδρέας Πότσης, συνεργάτης γραφείων Ηλίας Μύταρης. Στις υποδομές σταμάτησε η συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Τερεζόπουλο, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εθνικού Πειραιώς. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπεύθυνοι υποδομών είναι οι Γιώργος Ιωάννου και Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Προπονητής στην ομάδα νέων Κ19 είναι ο Νίκος Μπαδήμας, στην Κ17 ο Χρήστος Αγγέλης και στην Κ15 ο Μιχάλης Μπόλος. Σημειωτέον ότι στη Σούπερ Λίγκα 2 θα αγωνιστεί μόνο η Κ19. Οι άλλες δύο (Κ17, Κ15) θα αγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας 1, γιατί στη δεύτερη κατηγορία γίνεται μόνο πρωτάθλημα ομάδων Κ19. 

Αυτή είναι η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ, όπου ο καθένας από τη θέση του προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Όλοι αισθάνονται στρατιώτες της ιδέας για να γίνει πάλι η ομάδα ισχυρή και από του χρόνου να αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.