Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Οι αριθμοί στις φανέλες που φορούσαν τα μεγαθήρια του ΠΑΣ


Ο θρυλικός Τάκης Γραμμενιάτης φορούσε το νούμερο 2 τις περισσότερες φορές στη φανέλα. Δεξιό μπακ πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί να μη έκλεισε το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έγιναν γνωστά τα νούμερα που θα φοράνε στις φανέλες οι παίκτες τη νέα σεζόν. Σε σχέση με πέρσι, τον αριθμό 6 που φορούσε τα τελευταία 12 χρόνια ο Αλέξης Μιχαήλ (πήγε στη Λάρισα) θα φορά ο Πίτου Γκαρσία.
Το νούμερο 7 του Γιάκου (και αυτός πήγε στην ΑΕΛ) πήρε ο Αλέξανδρος Καρτάλης, μεταγραφή από την γερμανική ομάδα Γκρόιτερ Φιρτ. Το νούμερο 9 του Κλάους Αθανασιάδη θα φορά ο Χρήστος Ελευθεριάδης, μεταγραφή από την Παναχαϊκή και το νούμερο 3 του Λίλα θα φορά ο Αποστολόπουλος, αντί του 77 που είχε πέρσι.

Αν και η ΠΑΕ δεν έκανε επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις τα νούμερα των παικτών είναι: 1 Γιαννίκογλου, 5 Γώγος, 6 Πίτου Γκαρσία, 12 Περιστερίδης, 16 Βενετικίδης, 3 Αποστολόπουλος, 2 Μπουκουβάλας, 7 Καρτάλης, 8. Κ. Παπαδόπουλος, 9 Ελυθεριάδης, 11. Ξύδας, 13 Ράντοβατς, 14 Παμλίδης, 15 Ζώγκος, 17 Νάουμετς, 18 Λεό, 19 Νικολιάς, 20 Ζιούλης, 21 Οικονομόπουλος, 22 Σιόντης, 23 Πήλιος, 25 Πανουργιάς, 35 Πάντελιτς, 44 Σκόνδρας, 80 Λιάσος. Εντός των ημερών θα γίνουν γνωστά τα νούμερα του Κάστρο και του Σεργκελασβίλι που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα. Κάποιοι από τους αριθμούς των φανελών είναι ταυτισμένοι και με παίκτες που έγραψαν ξεχωριστή ιστορία στον ΠΑΣ αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το νούμερο 9 φόρεσαν οι μεγαλύτεροι κανονιέρηδες της ιστορίας, Όσκαρ Αλβαρέζ, Θαλής Τσιριμώκος και Πέδρο Κόντε. 

Το νούμερο 7 φόρεσε για πολλά χρόνια ο αέρινος εξτρέμ Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΣ. Το νούμερο 11 φόρεσε στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης ο Θωμάς Τσουρλίδας και μετά ο δαντελένιος άσσος Θανάσης Μπρεντάνος. Το νούμερο 5 φόρεσε ο ιστορικός αρχηγός του «Άγιαξ της Ηπείρου» Γιώργος Σιόντης και το νούμερο 2 ο θρυλικός Τάκης Γραμμενιάτης. Το νούμερο 8 ήταν ταυτισμένο με τον μεγάλο μπαλαδόρο Χοσέ Μοντέζ, ενώ στα νεώτερα χρόνια φόρεσε το ίδιο νούμερο και ο Γιάννης Μπελά. Το νούμερο 10 φόρεσε ο βιρτουόζος Τίτο Παστερνάκης και μετέπειτα ο Νίκος Λιάκος αλλά πολλές φορές και ο τεράστιος Αλφρέδο Γκλασμάνης.


Νέο τεστ το Σάββατο με Βέροια

Όσον αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα, με διπλές προπονήσεις συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ, ενόψει του φιλικού αγώνα με τη Βέροια που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο και ώρα 18.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι το 3ο στη σειρά φιλικό παιχνίδι με μια ιστορική ομάδα, την άλλοτε «Βασίλισσα» του Βορρά που φέτος επέστρεψε στην footballleague (παλιά Γ’ Εθνική). Τα δύο προηγούμενα φιλικά ήταν με Λάρισα και Παναιτωλικό, ομάδες πιο έτοιμες από τον ΠΑΣ αφού το σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Τώρα ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τους παίκτες του και σε πιο εύκολα παιχνίδια και να δει αυτά που θέλει ως προπονητής. Πλην του Σεργκελασβίλι που θα αργήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, τραυματίας είναι και ο Πάντελιτς που δεν θα αγωνιστεί ούτε σε αυτό το παιχνίδι, καθώς κάνει ειδικό πρόγραμμα.

Στη Λιθουανία ο Ιγκόρ Βιδάλ

Στη Λιθουανία συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ιγκόρ Βιδάλ. Μετά από 3 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος δεν παρέμεινε άλλο στον ΠΑΣ, αφού δεν μπόρεσε να έχει την εξέλιξη που περίμενε η ομάδα, όμως δεν δυσκολεύτηκε να βρει ξανά ομάδα Α’ κατηγορίας, αφού η Ζαλγκίρις Λιθουανίας τον έκανε δικό της. Πρόκειται για ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορίας της Λιθουανίας.