Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Το φιλικό με Βέροια και οι συζητήσεις για μεταγραφές και δανεισμούς

Έτοιμος ο ΠΑΣ για το σημερινό φιλικό με τη Βέροια στο στάδιο "Ζωσιμάδες"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το τρίτο στη σειρά φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 18.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα υποδεχτεί τη Βέροια, που είναι μια κατηγορία πιο κάτω, δηλαδή στην footballleague.
Ο Αργύρης Γιαννίκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, περιμένοντας σημαντική βελτίωση στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο φιλικά με Λάρισα και Παναιτωλικό. Μετά από ενάμιση μήνα προετοιμασίας έχουν μεγαλώσει και οι απαιτήσεις, καθώς το πρόγραμμα στον τομέα τακτικής και φυσικής κατάστασης έχει προχωρήσει σημαντικά. Ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο, έγιναν εντατικές προπονήσεις και σειρά οικογενειακών διτερμάτων, με τον κόουτς να δίνει συνεχώς οδηγίες σε θέματα τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας.

Πιθανόν σήμερα κόντρα στη Βέροια να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, βλέποντας το ματς από τη δική του σκοπιά. Όπως τονίσαμε και άλλη φορά, ο Γιαννίκης δουλεύει πιο πολύ το σύστημα 4-2-3-1, με διάφορες παραλλαγές σε 4-3-3 όταν είναι σε φάση επίθεσης και 4-5-1 σε φάση άμυνας. Αν σιγουρευτεί ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και γίνει την Τετάρτη η κλήρωση, τότε στα άλλα δύο φιλικά παιχνίδια που απομένουν με Παναχαϊκή και Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, θα ετοιμάσει την ομάδα για την πρεμιέρα. Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Πάντελιτς. Και στο σημερινό παιχνίδι θα υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ. Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας όπως και η δωρεάν είσοδος για παιδιά. 

Στα Γιάννινα βρίσκεται και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που συζήτησε με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο για τρέχοντα θέματα της ομάδας και για τα μεταγραφικά, καθώς ενδέχεται να γίνουν ακόμη μία ή δύο προσθήκες, ενώ μετά τον Βασιλάκη, θα δοθούν δανεικοί και άλλοι νεαροί παίκτες για να πάρουν παιχνίδια σε ομάδες Γ’ Εθνικής. Επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ υπέγραψαν και οι νεαροί Παύλος Γροσδάνης και Αλέξανδρος Λώλης που προέρχονται από τις ομάδες νέων. Ο Γιαννίκης τους είχε από την αρχή στην προετοιμασία και εισηγήθηκε να ενταχθούν στην επαγγελματική ομάδα. Τα συμβόλαιά τους επικυρώθηκαν χθες από την διοργανώτρια αρχή.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε μήνα Αύγουστο τα φιλικά παιχνίδια, γιατί λόγω του υποβιβασμού άργησε να ξεκινήσει προετοιμασία και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης έκρινε ότι εν θα ήταν σωστό τον Ιούλιο να παίξει με ομάδες Σούπερ Λίγκας, που είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα προπονήσεις. Το πρώτο φιλικό ήταν με την ΑΕΛ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» την Τετάρτη 7 Αυγούστου. Η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε 1-0 με γκολ στο 57΄του Στεφάνοβιτς με απευθείας χτύπημα κόντρα, αλλά μεγαλύτερη σημασία είχε η καλή εικόνα της ομάδας, σαν σε πρώτο παιχνίδι. Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, δεξιό μπακ τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Μπουκουβάλα, στο κέντρο άμυνας τους Πανουργιά, Ζιούλη, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Καρτάλη, κεντρικό χαφ τον Νάουμτς, από δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Νικολιάς, από αριστερά ο Ελευθεριάδης και προωθημένος ο Παμλίδης. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι υπόλοιποι παίκτες Περιστερίδης, Οικονομόπουλος, Γώγος, Ζιώγκος, Ράντοβατς,  Πήλιος, Ξύδας, Γροσδάνης, Λιάσος, Λεό, Βασιλάκης.

ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Στο δεύτερο φιλικό με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, την Κυριακή 11 Αυγούστου, ο ΠΑΣ ήταν ακόμη καλύτερος. Κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσαν οι Κριζμάν και Παμλίδης. Ο κόσμος χειροκρότησε πολλές καλές ενέργειες των παικτών. Και σ’ αυτό το ματς ο Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας γκολκίπερ τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Οικονομόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), Πανουργιά, Ζιούλη (κέντρο της άμυνας), Ράντοβας, Σιόντη (αμυντικά χαφ), Νικολιά, Νάουμετς, Ξύδα (μεσαία Γραμμή), Κριζμάν επίθεση. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες  Γιαννίκογλου, Γώγος, Ζώγκος, Λιάσος, Γροσδάνης, Πίτου Γκαρσία, Πήλιος, Αποστολόπουλος, Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Λώλης, Κ. Παπαδόπουλος, Παμλίδης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»

Η Βέροια την περασμένη σεζόν κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και επέστρεψε στην footballleague – Β’ Εθνική, που είναι η τρίτη επαγγελματική κατηγορία μετά από τις Σούπερ Λίγκα 1 και 2. Μετά τον υποβιβασμό από την Α’ Εθνική την σεζόν 2016-17, ακολούθησε ο υποβιβασμός από τη Β’ Εθνική τον επόμενο χρόνο. Η πτώση αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για την «Βασίλισσα» να ανασυνταχθεί και να χτίσει μια ομάδα από την αρχή με νέα πρόσωπα στη διοίκηση και με προπονητή τον Σάκη Θεοδοσιάδη. Στο τεχνικό τιμ ανήκει και ο Αναστάσιος Ανθυμιάδης που ήταν παλιότερα στις ομάδες νέων του ΠΑΣ. Η Βέροια έχει κατά κανόνα νεαρούς παίκτες και έκανε προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Κατά το στάδιο προετοιμασίας στο Βέρμιο, έχασε 1-0 από την ομάδα νέων Κ-19 του ΠΑΟΚ και κέρδισε 2-1 τον Κισσαμικό Χανίων που έκανε εκεί προετοιμασία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας μπορούν μέχρι 30 Αυγούστου να ανανεώσουν τα εισιτήριά τους για τις θέσεις που κατέχουν. Είναι η τελευταία παράταση που δίνεται και από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι μη ανανεωμένες θέσεις θα είναι στην διάθεση του κάθε αγοραστή.
 
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣ


Την απόκτηση του 21χρονου επιθετικού Βαγγέλη Νούσιου ανακοίνωσε ο Απόλλωνας Λάρισας. Ο Νούσιος είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΛ.
-Μεταγραφή ανακοίνωσε και ο Λεβαδειακός, που έκανε δικό του τον Καμερουνέζο επιθετικό Ζαν Μαρί Ούλριχ, 23 ετών που έχει Γαλλική υπηκοότητα. Θα παίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
-Η Δόξα Δράμας με επιστολή της στην διοργανώτρια αρχή ζητεί να μη γίνει την Τετάρτη η κλήρωση του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας 2 και ούτε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν διευθετηθεί οριστικά το θέμα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί πέρσι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Οι «Μαυραετοί» δεν ξεκίνησαν ακόμη προετοιμασία και προφανώς ψάχνουν να κερδίσουν χρόνο.