Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Γιαννίκης: Η διοίκηση ξέρει σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε παίκτες


Οι δηλώσεις του Αργύρη Γιαννίκη μετά το τέλος του αγώνα με Βέροια


Σε δηλώσεις μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Βέροια, ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε τα εξής: «Και στα δύο ημίχρονα αργήσαμε στο παιχνίδι να βρούμε ρυθμό.
Κάποιοι παίκτες όπως ο Κάστρο και ο Σκόνδρας έκαναν το πρώτο φιλικό παιχνίδι σήμερα και ο Γκαρσία σήμερα έπαιξε στη θέση του. Δεν είχαμε ρυθμό και καλή αξιοποίηση χώρου. Είχαμε αργές μεταβιβάσεις πάσας, είχαμε αργές κινήσεις. Σε κάθε ημίχρονο είχαμε από ένα δεκάλεπτο που δείξαμε καλά στοιχεία. Στο β΄ημίχρονο που άρεσε μετά το 1-1 το πεντάλεπτο που ανεβάσαμε απόδοση, είχαμε κινητικότητα και δείξαμε αυτό που θέλουμε. Καλό ήταν το φιλικό απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο. Θα έχουμε μια προσγείωση σ’ αυτά που θέλουμε».

Στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όπως:

-Τι έφταιξε και η ομάδα δεν είχε τα μαρκαρίσματα που θέλετε;

«Όχι είχαμε απλά λανθασμένες μεταβιβάσεις, κάναμε λάθη και δεν είχαμε καθαρή σκέψη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

-Σας δυσκόλεψε που πίεσε ψηλά η Βέροια;

«Δεν πίεσε ψηλά η Βέροια. Μερικά λεπτά πήγαινε ψηλά, είχε καλά οργανωμένο πρέσινγκ. Εμείς ήμασταν αργοί στην πάσα. Και όταν έχεις αργή πάσα αφήνεις τον αντίπαλο να σκεφτεί. Είχαμε αργές πάσες και άστοχες κάθετες πάσες. Όταν είχαμε την ηρεμία, την ψυχραιμία, την καθαρή φάση, στο τελευταίο τρίτο είχαμε φάσεις που μπορούσαμε  να απειλήσουμε τον αντίπαλο».

-Από τη δημιουργία είστε ικανοποιημένος, γιατί βγήκαν κάποιες φάσεις.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτερα. Αλλά όταν παίζεις με έναν καλά οργανωμένο αμυντικά αντίπαλο και να βγάζεις φάσεις είναι λεπτομερή δουλειάς. Θες τάιμινγκ, θες πάσα, θες καλές επιλογές τις οποίες δεν είχαμε σήμερα».

-Σαν τη Βέροια κλειστά θα παίζουν και άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα. Το ότι η ομάδα δεν έβγαλε φάσεις σήμερα, σας προβληματίζει, σας ανησυχεί;

«Όχι καθόλου. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι από μια ομάδα που πέρυσι έπαιζε αμυντικό ποδόσφαιρο, πάμε τώρα να την εξελίξουμε να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να βγάζει φάσεις, αυτό είναι μια εξέλιξη η οποία δεν γίνεται ποτέ στην ευθεία, γίνεται με κύματα. Δεν με προβληματίζει τίποτα. Δουλεύουμε καθημερινά, θέλει να έχουμε υπομονή. Σε άλλα φιλικά πήγαμε πολύ καλά και είναι καλό να προσγειωθούν μερικοί και να έχουν αυτοσυγκέντρωση».

-Θέλετε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 15 Σεπτεμβρίου;

«Αυτό δεν είναι στο χέρι μου. Εγώ κάνω το πλάνο για έναρξη στις 15 Σεπτεμβρίου. Με αυτά τα πράγματα εγώ δεν ασχολούμαι αλλά μόνο με την ομάδα μας, για να έχει την βελτίωση και την εξέλιξη που θέλουμε. Θέλουμε πολλή δουλειά και καθαρό μυαλό».

-Θα υπάρξει κάποια μεταγραφή, να πούμε για θέση, όχι ονόματα.

«Αυτά είμαι εσωτερικά θέματα. Η διοίκηση ξέρει σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε παίκτες…».

-Θα χρειαστούμε παίκτες.

«Θα χρειαστούμε παίκτες σε θέσεις που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας, η οποία είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Να πάρουμε παίκτες σε ένα επίπεδο που θα βοηθήσουν την ομάδα και όχι απλά να έχουμε ένα παίκτη».