Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Κακός, άκεφος και κουρασμένος ο ΠΑΣ, ισοπαλία 1-1 με τη Βέροια


Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΣ - Βέροια 1-1 στο στάδιο "Ζωσιμάδες"

Κακός, άκεφος και κουρασμένος ήταν ο ΠΑΣ στο σημερινό φιλικό με τη Βέροια που έληξε με σκορ 1-1 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Και οι δύο ενδεκάδες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιαννίκη ανά ημίχρονο ήταν σε κακό φεγγάρι και δεν μπόρεσαν να δείξουν κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο. Κακή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς συνδυασμούς και χωρίς ουσία. Θύμισε σε πολλά πράγματα τις κακές στιγμές από τον ΠΑΣ της περσινής σεζόν, που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λίγκα. Η Βέροια, ειδικά στο β’ ημίχρονο φάνηκε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Έπαιξε με σφιχτή άμυνα, όπως θα κάνουν και όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 που θα έρχονται στα Γιάννινα, δεν επέτρεπε εύκολα στον ΠΑΣ να κάνει φάσεις και στις αντεπιθέσεις η «Βασίλισσα» ήταν απειλητική, ειδικά στο β’ ημίχρονο.
Η τοπική ομάδα δεν ήταν αυτή που είδαμε κόντρα σε Λάρισα και Παναιτωλικό. Ίσως τώρα να της βγαίνει η κούραση, ίσως να έχει προβλήματα με κλειστές άμυνες, ίσως να ήταν κάτι το παροδικό. Στα φιλικά γίνονται και λάθη, αλλά από την άλλη  έχουν και αυτά την σημασία τους και δεν πρέπει όλα να περνούν απαρατήρητα. Ναι μεν η κακή εμφάνιση σε ένα φιλικό μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε ομάδα, αλλά δεν πρέπει να περάσουν χωρίς κριτική και επισήμανση οι αδυναμίες και η κακή εικόνα.

Και στα δύο ημίχρονα ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με 4-2-3-1. Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Καρτάλη στο 18’΄που απέκρουσε ο Βοσνιάδης, δεν είχαμε άλλη αξιόλογη φάση. Στην επανάληψη απείλησε πρώτα η Βέροια στο 65’ όταν ο Βεργώνης μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Γιαννίκογλου. Όμως στο 70’ ο Κάνουλας με πλασέ σουτ έκανε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΣ άρχισε να βελτιώνεται, να έχει περισσότερο πάθος, με συνέπεια να ισοφαρίσει στο 84’ όταν λάθος αμυντικού εκμεταλλεύτηκε ο Παμλίδης που έστρωσε τη μπάλα στον Λιάσο που χωρίς χρονοτριβή την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι τραυματίες Λεό, Πάντελιτς και Σεργκελασβίλι. Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν οι Κάστρο, Σκόνδρας και ο Πίτου Γκαρσία ολόκληρο ημίχρονο.

Καλή η διαιτησία του Ζαμπαλά (Ηπείρου) και των βοηθών Θανασιά και Τζιόβα.

ΠΑΣ (Αργύρης Γιαννίκης): Περιστερίδης (60’ Γιαννίκογλου), Οικονομόπουλος (46’ Αποστολόπουλος), Μπουκουβάλας (46’ Πήλιος), Σκόνδρας (46’ Ζιούλης), Πανουργιάς (46’ Ζώγκος), Κάστρο (46’ Σιόντης), Καρτάλης (46’ Πίτου Γκαρσία), Ξύδας (46’ Νικολιάς), Ελευθεριάδης (46’ Λώλης), Ράντοβατς (46’ Νάουμετς – 76’ Λιάσος), Κριζμάν (46’ Παμλίδης).

ΒΕΡΟΙΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Βοσνιάδης, Μούχαλης, Λεφίδης, Στάμου, Μαραγκός, Βεργώνης, Ζούρκος Νίκος, Πέντα, Μεληκιώτης, Κάνουλας, Σκαθαρούδης. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Μπλατσιώτης, Ζούρκος Αλέξανδρος, Τρούπκος, Μουρατίδης, Μανιώτης, Πολύζος, Μπλέτσας, Σιμόνι, Βασιλτσής, Ιωάννου, Τσιμόπουλος.