Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Άλλο στυλ παιχνιδιού έχει η Άλκμααρ και άλλο η Οντ

Στιγμιότυπο από το τελευταίο φιλικό της Άλκμααρ με τη Χέρτα που έληξε με 3-0 υπέρ των Ολλανδών

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άλκμααρ. Με τις δύο προπονήσεις που θα γίνουν σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία, καθώς αύριο θα γίνει η αναχώρηση για την Ολλανδία με πτήση τσάρτερ.
Στις τελευταίες προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης δοκίμασε πολλά σχήματα, βάζοντας στα διπλό ορισμένες φορές στην βασική ενδεκάδα και τους Σκόνδρα, Δώνη, Κόντε, Ναμπουλού, Κούτρη που στα παιχνίδια με την Οντ είχαν περάσει σαν αλλαγή. 


Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κρητικός τεχνικός θα κάνει ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά είναι ένα δείγμα ότι σκέφτεται να στήσει κάπως διαφορετικά την ομάδα πάνω σε ένα νέο πλάνο, αφού το ματς με την Άλκμααρ είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ήταν αυτό με την Οντ και επιπλέον οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, προερχόμενες από διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές. 

Η Οντ αγαπημένο της σχήμα είναι το 4-3-3 ενώ στην Άλκμααρ ο Βαν Ντε Μπρος περισσότερο πάει στο 4-4-2, έχοντας ως πηγή ενέργειας τη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΣ θα πάει στην Ολλανδία χωρίς άγχος, αφού ο βασικός στόχος να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να προκριθεί επιτεύχθηκε. Στο «AFAS stadion» μεθαύριο το βράδυ θα προσπαθήσει να σταθεί αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα.