Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η πρόκριση θα παιχτεί την Πέμπτη στο Περιστέρι

Οι παίκτες του ΠΑΣ χαιρετούν τους ηρωικούς φιλάθλους που έκλεψαν την παράσταση και στο γήπεδο της Άλκμααρ.


Ο ΠΑΣ μπορεί να έχασε 1-0 στην Ολλανδία από την Άλκμααρ, αλλά το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για το επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο γήπεδο του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Κρίμα που δεν θα γίνει στα Γιάννινα, γιατί ειδικά σ’ αυτό το ματς το στάδιο «Ζωσιμάδες» θα ήταν καμίνι. Για την υπόθεση πρόκριση όλα είναι ανοιχτά, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί έμπειρες ομάδες σαν την Άλκμααρ μπορεί να κάνουν ζημιές και εκτός έδρας.
Πάντως στο χτεσινό ματς οι γηπεδούχοι είχαν απλά μια άκαρπη υπεροχή, απειλώντας λίγες φορές την εστία του Πασχαλάκη. Και αν δεν υπήρχε στο 37’ η άτυχη στιγμή με το κόρνερ που σημειώθηκε το γκολ της νίκης με τον αμυντικό Λούκασεν, ο ΠΑΣ θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, με οργάνωση στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή, ενώ υπήρξαν διαστήματα που έβγαινε καλά και στις αντεπιθέσεις απειλώντας με γκολ όπως με τον Μαμπουλού στην επανάληψη. Πουθενά δεν φάνηκε η εμπειρία που έχει η Άλκμααρ από ευρωπαϊκούς αγώνες, η ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Ο ΠΑΣ την έπαιξε στα ίσα και οι γηπεδούχοι είναι τυχεροί που πέτυχαν το γκολ της νίκης με την κεφαλιά του Λούκασεν. Ειδικά στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΣ να είναι περισσότερο δεμένος και οργανωτικός απ’ ότι ήταν στο α’ μέρος.

ΤΟ ΓΚΟΛ

Οι φίλοι του ΠΑΣ στο γήπεδο της Άλκμααρ


37’: Το 1-0 για την Άλκμααρ με κεφαλιά του Λούκασεν. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Ντος Σάντος, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Λούκασεν με κεφαλιά και παρά την πίεση του Γιάκου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0 για την Ολλανδική ομάδα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

1’: Ο Γιαχανμπάκχς μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ από θέση πλάγια δεξιά, αλλά το σουτ έφυγε μόλις άουτ.

6’: Ο Βέγκχορστ έκανε την κάθετη πάσα στα καρέ του ΠΑΣ και εκεί που πήγε να κάνει την προβολή ο Βούιτενς πρόλαβε και απέκρουσε σε κόρνερ ο Μιχαήλ.

7’: Η πρώτη τελική για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Ακόστα χλιαρή κεφαλιά του Κοζορώνη στην αγκαλιά του Ροσέ.

23’: Καλή προσπάθεια όταν ο Ακόστα από αριστερά απέφυγε από τον Χένρικσεν έκοψε τη μπάλα στον Ναδάλες που ήταν κοντά στο σημείο του πέναλτι, ο Ισπανός πήγε να φέρει τη μπάλα στο καλό αριστερό πόδι για να κεραυνοβολήσει τον Ροσέτ, αλλά πρόλαβε ο Όβερεμ και έδιωξε τη μπάλα.

35’: Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα για σκληρό μαρκάρισμα στον Βούιτενς.

39’: Ο Γιόχανσεν έφυγε από δεξιά, έκοψε τη μπάλα στον Όβερεμ που έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

40’: Νέα καλή απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Γιαχανμπάκχς.

45+2’: Δύσκολες στιγμές στα καρέ του ΠΑΣ όταν ο Φλάαρ έβγαλε δεξιά τη μπάλα στον Βούιτενς αυτός έκανε τη σέντρα, ο Γιαχανμπάκχς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή που βρήκε το σώμα του Μπέριου και άλλαξε πορεία.

58’: Από δεξιά πλάγια θέση σουτ του Γιαχανμπάκχς απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

64’: Σουτ του Χαπς από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

65’: Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα στον Φράιντεϊ.

75’: Απειλητικός φάνηκε ο ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Ακόστα ο Μαμπουλού έκανε το σουτ που απέκρουσε με δυσκολία ο Ροσέτ.

76’: Κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα για σκληρό μαρκάρισμα.

79’: Κίτρινη κάρτα στον Φλάαρ της Άλκμααρ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο ο Ματίας Γκεστράνιους από την Φινλανδία με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιαν Πέτερ Αραβίρτα, Μίκο Αλακάρε. Φινλανδός ήταν και ο 4ος διαιτητής Άντι Μουνούκα. Ο ρέφερι στον πειθαρχικό έλεγχο θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός προς τους παίκτες της Άλκμααρ για κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά στην επανάληψη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΑΛΚΜΑΑΡ (Φαν Ντε Μπρος): Ροσέ, Γιόχανσον, Φλάαρ, Χαπς, Γιαχανμπάκχς (63’ Γκαρσία), Όβερεμ, Βέγκχορστ (63’ Φράιντεϊ), Χένρικσεν, Ντάμπνεϊ ντος Σάντος, Λούκασεν, Βούιτενς.
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (74’ Δώνης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Φερφελής (50’ Μαμπουλού), Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης (61’ Κούτρης).