Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Οι παίκτες τριήμερο στο γήπεδο, ο Χριστοβασίλης στη Νιόν για την κλήρωση

Στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνει τη Δευτέρα η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ


Μετά και την οριστικοποίηση της συμμετοχής του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ, όλοι ανασκουμπώθηκαν στη δουλειά για να είναι έτοιμη η ομάδα, καθώς στις 14 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο ματς στην Ευρώπη.
Μπορεί να υπάρχει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου με το ανέβασμα της θερμοκρασίας όλοι προσπαθούν να αποδράσουν για κάποια παραλία του Ιονίου Πελάγους, αλλά στον ΠΑΣ θα τη βγάλουν στο γήπεδο. Ο Γιάννης Πετράκης προγραμμάτισε διπλές προπονήσεις όλες τις μέρες, πλην της Κυριακής (αύριο) που θα γίνει μόνο μία προπόνηση. 


Πάντως χτες στην απογευματινή προπόνηση το κλίμα ήταν πολύ καλό και απέραντη ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών, του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του. Φυσικά τα νέα δεδομένα προκαλούν για την ΠΑΕ και επιπρόσθετες υποχρεώσεις. Θα πρέπει τις επόμενες μέρες να κινηθούν δραστήρια στον μεταγραφικό τομέα για την ενίσχυση της ομάδας, καθώς μέχρι τώρα υπάρχει αποδυνάμωση με την φυγή των Μανιά, Στρούνα, Ίλιτς, Ηλιάδη. Όμως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στη συνέχεια σημαντικές ενισχύσεις και προς την κατεύθυνση αυτή προσπαθούν σε καθημερινή βάση. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή που η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές μεταγραφικές ανακοινώσεις. 

Ο ΠΑΣ ψάχνει για δύο επιθετικούς, πλάγιους χαφ και ακραίους αμυντικούς για να γεμίσει το ρόστερ. Συνεχίζουν να δοκιμάζονται οι Σέρβοι Ντόλοβατς, Στέβιτς, ενώ υπάρχουν φήμες για δανεισμό από τον ΠΑΟΚ των Άντονις και Ζάϊρο. Τώρα είναι αυξημένες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και χρειάζεται ο Πετράκης να έχει εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Και επιπλέον η ιστορική ομάδα στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και στο Γιουρόπα Λιγκ, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά. 


Ο ΠΑΣ τη σαιζόν 2012-13 είχε κατακτήσει την 5η θέση στο πρωτάθλημα, συμμετείχε στους αγώνες πλέι οφ αλλά στη συνέχεια κόπηκε από τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ και τη θέση του πήρε η Ξάνθη. Στο μεταξύ όπως διέρρευσε από πηγές του ΠΑΣ, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ετοιμάζει τις βαλίτσες καθώς το βράδυ της Κυριακής θα αναχωρήσει για τη Νιόν της Ελβετίας προκειμένου να εκπροσωπήσει τον ΠΑΣ στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.