Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με προσοχή και λίγη τύχη μπορεί να πάρει τη νίκη

Ο Απόστολος Σκόνδρας αριστερά αναμένεται να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Μιχαήλ. Στο στιγμιότυπο με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο


Πανέτοιμος είναι ο ΠΑΣ για το σημερινό αγώνα με τον Ατρόμητο που θα γίνει στις 18:15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με απευθείας μετάδοση από τη NOVA 4. Ο Πετράκης στην τελευταία προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης, ζήτησε από τους παίκτες να έχουν αυτοπεποίθηση, καθαρή σκέψη στο παιχνίδι, να μη αφήσουν ούτε λεπτό τον αντίπαλο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει το παιχνίδι πάνω του.
Επίσης αυτό που βγαίνει από το κυανόλευκο στρατόπεδο είναι ο σεβασμός απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, που τη θεωρούν από τις καλές και ποιοτικότερες ομάδες που είναι στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.

Το ότι ο Ατρόμητος έχασε από τη Skoda Ξάνθη μέσα στο Περιστέρι στην προηγούμενη 3η αγωνιστική, αυτό δεν λέει τίποτα στους Γιαννιώτες και ούτε τους εφησυχάζει, καθώς ένα άσχημο αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κριτήριο για τη δυναμικότητα μιας ομάδας. Αυτό ως προς το ένα σκέλος των εκτιμήσεων που κάνουν οι κυανόλευκοι της Ηπείρου για την σημερινή μάχη.

Υπάρχει και το άλλο σκέλος, ότι ο σεβασμός στον αντίπαλο δεν σημαίνει και φόβος. Εκτιμούν στα Γιάννινα ότι το σημερινό παιχνίδι θα κριθεί πρωτίστως από την απόδοση που θα έχει ο ΠΑΣ, σε συνδυασμό και με την βοήθεια που θα έχει από τον κόσμο του. Και μάλιστα σε ένα γήπεδο που ο Ατρόμητος δεν έχει και καλές αναμνήσεις στα παιχνίδια της Α’ και Β’ Εθνικής, αφού 16 φορές έφυγε ηττημένος, μια φορά νικητής και δύο φορές πήρε ισοπαλία.

Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι σήμερα ο ΠΑΣ έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει τη νίκη, που θα του είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Γιατί έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του (Σάββατο 19/9 με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, Κυριακή 27/9 με Ηρακλή στα Γιάννινα στη συνέχεια με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) και αν πάρει 3 βαθμούς στο παιχνίδι της Τετάρτης, θα είναι άνετος για τη συνέχεια.

Όπως αναφέραμε και πριν, σ’ αυτό θα συντελέσει και η παρουσία του κόσμου, που στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη, κάτι που δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ο Πετράκης και οι παίκτες. Παρά τις εκλογές, ο ΠΑΣ δεν βγήκε ούτε λεπτό από το πρόγραμμά του κάνοντας καθημερινές προπονήσεις, που ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης. Οι τελευταίες δοκιμές έδειξαν ότι ο Πετράκης προσανατολίζεται στη θέση του Μιχαήλ να βάλει τον Σκόνδρα και στη θέση του Τζημόπουλου τον Κοζορώνη ή το Λίλα. 

Πιθανή ενδεκάδα

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι: Βαλλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μπέριος, Σκόνδρας, Κοζορώνης ή Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβεζ, Μανιάς, Ίλιτς. Στην αποστολή είναι ακόμα και οι:  Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Περιστερίδης, Καρανίκας, Σαπαλίδης, Φερφελής, Ηλιάδης. Αρχηγός είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος.

Διαιτητής ο Στυλιαράς

Τον αγώνα ΠΑΣ – Ατρόμητος θα διευθύνει ο Δημήτρης Στυλιαράς από το σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί του θα είναι οι Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Νταμπώσης (Πιερίας).


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

(4η αγωνιστική)
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 
18:15 Παναιτωλικός – Βέροια 1-1
18:15 Πλατανιάς - Ηρακλής 0-0
20:30 Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-3
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
16:00 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός NS2
18:15 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος NS2
18:15 Πανθρακικός  - Καλλονή NS6
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος NS4
20:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ NS




Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 12
ΑΕΚ 7
Παναιτωλικός 7
Πανιώνιος 6 
Παναθηναϊκός 6
Ατρόμητος 6
Βέροια 5
Ξάνθη 5
ΠΑΣ Γιάννινα 4
ΠΑΟΚ 4
Ηρακλής 4
Αστέρας Τρίπολης 4
Λεβαδειακός 3
Καλλονή 1
Πλατανιάς 1
Πανθρακικός 0