Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε .... ανάσα δεν πρόλαβε να πάρει ο "Άγιαξ"

Βελλίδης και Φυτανίδης πριν από το ματς με τον Ατρόμητο. Μέχρι να πάρει μια ανάσα ήρθε και το δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ μετά τη νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου με το καταπληκτικό γκολ του Τσουκαλά, δεν προλαβαίνουν ούτε ανάσα να πάρουν, καθώς αύριο υπάρχει το πολύ δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Έτσι σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει προπόνηση δίνοντας ο Πετράκης τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του και κάνοντας κάποιες ασκήσεις τακτικής γύρω από τον τρόπο που αγωνίζονται οι ερυθρόλευκοι και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο αγώνων είναι μικρό και για το λόγο αυτό στο κυανόλευκο στρατόπεδο είναι όλοι σε εγρήγορση. 


Ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους να επιτελέσουν μια δύσκολη αποστολή, αφού ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός, αλλά θα παίξουν ελεύθερα και ότι βγει στην πορεία. «Θα προσπαθήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε» είπε για το αυριανό παιχνίδι ο Γιάννης Πετράκης. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο Σταύρος Τσουκαλάς που ήταν ο σκόρερ του προχτεσινού αγώνα. 

Όταν ρωτήθηκε για την καλή ψυχολογία με την οποία θα πάει ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη ανέφερε: «Ψυχολογία έχουμε ούτως ή άλλως, ειδικά τώρα. Ο Ολυμπιακός θα μας δώσει έξτρα κίνητρο, όπως γίνεται με όλες τις ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα και μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό και στον Ολυμπιακό». 

Επιστρέφουν ο Θέμης Τζημόπουλος (φωτο) και ο Αλέξης Μιχαήλ

Ο Γιάννης Πετράκης θα έχει στη διάθεσή του και τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ που εξέτισαν την ποινή τους στο προχτεσινό παιχνίδι. Πάντως οι αντικαταστάτες τους Κοζορώνης και Σκόνδρας αντίστοιχα τα πήγαν πολύ καλά. Έτσι πέρα από το τρίποντο, συλλέγοντας 7 βαθμούς στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, ο «Άγιαξ» κέρδισε άλλους δύο παίκτες, απ’ αυτούς που δεν είχαν πολλές συμμετοχές και αρχικά δεν ήταν στα πλάνα της βασικής ενδεκάδας. Δύο επιπλέον «εργαλεία» προστέθηκαν στα χέρια του Πετράκη για να έχει εναλλακτικές λύσεις και να μπορεί να αλλάζει τους παίκτες όταν χρειάζεται. 

Ίσως αύριο στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό να προτιμηθούν οι δύο έμπειροι Τζημόπουλος (αμυντικό χαφ) και Μιχαήλ (κεντρικός αμυντικός), χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, αλλά δεν παύει οι Κοζορώνης και Σκόνδρας με την προχτεσινή εμφάνισή τους να ανέβασαν τις μετοχές τους. Όπως και ο Λίλα που μπήκε σαν αλλαγή στη θέση του Ίλιτς (ο Σέρβος φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο φάνηκε σαν να ήταν δυσαρεστημένος για την αλλαγή) έδωσε πολλές βοήθειες στη μεσαία γραμμή ενώ έβγαινε και στην επίθεση. 

Ο Γιάννης Πετράκης για τις αλλαγές που έγιναν ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση σε όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας και ανάλογα με την εξέλιξη και τις συνθήκες θα γίνονται οι επιλογές. Στα νέα πρόσωπα που εμφανίστηκαν στον ΠΑΣ μίλησε και ο Σταύρος Τσουκαλάς στην παραλαβή του βραβείου MVP (η απονομή έγινε από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου υποστράτηγο Γιώργο Καραϊτση, λέγοντας τα εξής: «Η ομάδα έχει μια φιλοσοφία και μια τακτική που δεν αλλάζει κι αυτό είναι τρομερά σημαντικό. Γίνεται καλή δουλειά και από τους προπονητές, αλλά και τα παιδιά έχουν κατανοήσει το πλάνο του προπονητή. Αυτό είναι επιτυχία και θέλω να συγχαρώ κι αυτά τα παιδιά που βοηθάνε». Ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει με όλους τους παίκτες που θα επιλέξει ο Πετράκης.

Κλήθηκε σε απολογία

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 25/09/2015 και ώρα 11:00) αρκετές ΠΑΕ μεταξύ αυτών και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αιτία κάποια «Γαλλικά» όπως «πουλημένε» που άκουσε ο διαιτητής Στυλιαράς από μερίδα φιλάθλων, κάτι που έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνος, με συνέπεια η τοπική ΠΑΕ να κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο.

Τέσσερις απουσίες ο Ολυμπιακός

Οι Τσόρι, Μπουχαλάκης, Ντα Κόστα  και Φουστέρ τίθενται εκτός πλάνων για τον αγώνα με το ΠΑΣ Γιάννινα, με τους πρώτους δύο να δίνουν αγώνα δρόμου για την Άρσεναλ. Για τον ΠΑΣ δεν υπολογίζεται κανένας από τους τέσσερις ενώ οι πρώτοι δύο θα κάνουν μία προσπάθεια να προλάβουν την Άρσεναλ. Θεωρείται δύσκολο να τα καταφέρουν. Έτσι ο Μάρκο Σίλβα θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τα πλάνα του για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα δίχως τους Τσόρι, Μπουχαλάκη, Ντα Κόστα και Φουστέρ ενώ θα περιμένει την επάνοδο κυρίως των πρώτων δύο, στους οποίους ποντάρει αρκετά για την συνέχεια. Από την άλλη ο Μανιάτης συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο προκειμένου να επανέλθει πλήρως και το συντομότερο δυνατόν.

Αύριο παίζουν και οι νέοι


Αύριο Σάββατο 26/9 στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη θα γίνει ο αγώνας των ομάδων νέων Κ-20 Ολυμπιακός – ΠΑΣ για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. Έτσι σήμερα αναχωρεί για Αθήνα και η αποστολή των μικρών με στόχο θετικό αποτέλεσμα. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Κοσμάς Ιωαννίδης του συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τους Κεφαλιακό, Μιτάκο (Πειραιά).
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 της σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει αύριο το πρωί για Θεσσαλονίκη καθώς στις 14:30 το μεσημέρι στο γήπεδο της Μίκρας (κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία) θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Καραπέτσας (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Λιάρη, Φράγιο (Μακεδονίας).