Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε καλά ο ΠΑΣ, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια

Μονομαχία Σιόβα και Τσάβεζ στο ματς που έγινε στο Καραϊσκάκη


Δεν ήταν και τόσο καλή η βραδιά για τον ΠΑΣ απόψε στο Καραϊσκάκη όπου έχασε με σκορ 5-1 από τον Ολυμπιακό για την  5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τόσο βαριά ήττα είχε καιρό να υποστεί και μάλιστα να χάνει με 3-0 από το α’ ημίχρονο. Ωστόσο, δεν πρέπει να τον βάλει από κάτω αυτό το βαρύ σκορ, δεδομένου ότι έπαιξε με μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και σε μια έδρα που δεν θα περάσουν εύκολα και άλλες ομάδες. 


Σ’ αυτά τα ματς που χρειάζεσαι και την τύχη, ότι πάρεις είναι υπερπολύτιμο. Αλλά και αν δεν πάρεις κάτι δεν χάθηκε και τίποτα. Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να κοιτάξει το επόμενο ματς με τον Ηρακλή την άλλη Κυριακή στα Γιάννινα. Αυτό είναι ματς κλειδί και χρειάζεται οπωσδήποτε η νίκη και όχι αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Καλά ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΣ μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, έχοντας στο 19’ την ευκαιρία του αγώνα να κάνει το 0-1 σε ένα τετ-α-τετ του Ναδάλες με το Ρομπέρτο (σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ) αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. 

Ενώ μέχρι το 30’ στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο, έστω με αμυντική διάταξη και δεμένες τις γραμμές του από το κέντρο και πίσω για να μη περνά η μπάλα. Βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό που ίδρωνε όσο περνούσε η ώρα, τελικά σε ένα δίλεπτο χάθηκαν τα πάντα. Στο 31’ ο Κασάμι έκανε το 1-0 και στο 32’ ο Φορτούνης το 2-0. Όταν χάνεις ένα τετ-α-τετ στο 19’ να κάνεις το 0-1 και σε ένα δίλεπτο χάνεις με 2-0, δεν είναι και εύκολο να κάνεις το κάτι παραπάνω.

Κι ο Ολυμπιακός, έχοντας επίγνωση των παθημάτων του από πέρσι που έχασε 5 βαθμούς, συνέχισε μέχρι το τέλος να πιέζει για να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Μετά το 2-0 άρχισε και η κατάρρευση του ΠΑΣ. Πέρασε πολύς χρόνος για να συνέλθει και να βγει με οργανωμένες επιθέσεις στα καρέ του Ρομπέρτο. Λίγο πριν τελειώσει το α’ ημίχρονο, στο 43’ έγινε το 3-0 με την κεφαλιά του Μποτία και εκεί τελείωσαν τα πάντα. 

Το β’ ημίχρονο δεν είχε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον καθώς ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, πέτυχε άλλα δύο γκολ με αυτογκόλ του Τζημόπουλου και πέναλτι του Ντουρμάζ. Μόνο στο τέλος ο ΠΑΣ έκανε 3-4 καλές προσπάθειες και πέτυχε στο 86’ το γκολ της τιμής με το Λίλα, που έδωσε πάλι δικαιώματα για σχολιασμό και αποδοκιμασίες από την εξέδρα του Καραϊσκάκης σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αετό που είναι το σήμα της Αλβανίας. Καλό είναι να αποφεύγει τέτοιες χειρονομίες, για να μη δημιουργούνται και προβλήματα στην ομάδα. 

Σε ένα τέτοιο σκορ δεν χωρά καμία κριτική. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με μεγάλη σοβαρότητα, ανεξάρτητα αν την Τρίτη παίζει στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι και δικαίως κέρδισε. Αυτό που προξένησε άσχημη εντύπωση ήταν κάποια πολύ σκληρά χτυπήματα που δέχτηκαν από παίκτες του Ολυμπιακού οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣ. Ο Τσουκαλάς βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου τραυματίας και ο Θεός βοήθησε στο να μη πάθει μεγάλη ζημιά ο Βελλίδης από πάτημα του Φινμπόγκασον. Ο ρέφερι έπρεπε να δείξει απευθείας κόκκινη στο Φινμπόγκασον και έπρεπε να είναι περισσότερο αυστηρός σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όσο για τον ΠΑΣ μέχρι το 30’ ήταν μαχητικός και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι. Από το 30’ και μετά έχασε τα πατήματά του και μοιραία υποτάχτηκε στην κατά πολύ ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΓΚΟΛ

31’: Γκολ ο Ολυμπιακός με σκόρερ ο Κασάμι. Ο Ιντέγιε προσπαθεί να ξεμαρκαριστεί στην περιοχή, οι κόντρες ευνοούν τον Ελβετό, ο οποίος με ωραίο πλασέ εντός περιοχής νικά τον Βελλίδη για το 1-0.

32’: Ο Φορτούνης αυτή τη φορά πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. . Πολύ ωραία σε δημιουργία γκολ, ο Κασάμι ανοίγει στον Ντουρμάζ, αυτός κάνει το γύρισμα από αριστερά και ο επερχόμενος Φορτούνης με κοντινό πλασέ κάνει το 2-0.

43’: Ο Φορτούνης εκτελεί το κόρνερ, ο Μποτία νικά τους πάντες στον αέρα και με το κεφάλι κάνει το 3-0.

52’: Αυτογκόλ ο Τζημόπουλος. Ο Φορτούνης άνοιξε στον Ιντέγιε και μπήκε στην καρδιά της περιοχής, ο Νιγηριανός έκανε το γύρισμα και ο Τζημόπουλος προ του Φορτούνη έκανε το 4-0 με τάκλιν.

71’: Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Το κερδίζει ο Μαζουακού από τον Σκόνδρα, σωστή η απόφαση. Ο Ντουρμάζ σημαδεύει χαμηλά στην αριστερή γωνία του Βελλίδη, που πέφτει δεξιά. 5-0 οι Πειραιώτες.

86’: Το γκολ της τιμής για τον ΠΑΣ. Ο Μανιάς ανοίγει ωραία στον Λίλα, που με δυνατό σουτ εντός περιοχής νικά τον Ρομπέρτο και κάνει το 5-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

9': Ο Ιντέγιε υποδέχεται ωραία την μπάλα και ξεμαρκάρεται με το κοντρόλ, το σουτ του όμως από το ύψος της περιοχής είναι αδύναμο και φεύγει άουτ.

18': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Εκτελεί ο Φορτούνης, κεφαλιά του Μποτία στην αγκαλιά του Βελλίδη.

19': Άγγιξε το 0-1 ο ΠΑΣ. Ήταν η ευκαιρία του αγώνα. Γρήγορη αντεπίθεση μετά το κόρνερ του Ολυμπιακού και το ελεύθερο βολέ του Βελλίδη, ο Τσάβες έβγαλε τετ α τετ τον Ναδάλες, που έκανε το σουτ, έσωσε ο Ρομπέρτο.

29': Μακρινό σουτ του Κασάμι, είναι καλό, αλλά ο Βελλίδης είναι σε ετοιμότητα και αποκρούει.

38': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Εκτελεί ο Ντουρμάζ, διώχνει αρχικά ο Βελλίδης και πιο μακριά οι συμπαίκτες του.

45+1': Κίτρινη για Σαλίνο και Ακόστα, που αποτέλεσαν την πηγή της έντασης.

54': Απειλεί ο ΠΑΣ. Ο Ακόστα βγάζει φάτσα με τον Ρομπέρτο τον Μανιά, ο οποίος όμως από το ύψος του πέναλτι πιάνει αέρα.

61': Τραυματισμός του Βελλίδη από πολύ άσχημο μαρκάρισμα του Φινμπόγκασον. Σκαριά στο καλάμι, θα σήκωνε έως και αποβολή η ενέργεια του Ισλανδού, που δεν αντίκρισε ούτε κίτρινη. Ίσως το πρώτο λάθος του Παπαδόπουλου.

65': Καλό σουτ του Μανιά, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ρομπέρτο.

79': Ο Ντουρμάζ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή μετά από μπαλιά του Ερνάνι, πάνω από τα δοκάρια το πλασέ του.

88': Σουτ του Φινμπόγκασον μέσα από την περιοχή, σε κόρνερ ο Βελλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δεν έκανε λάθη στην εκτίμηση των φάσεων. Απλά ήταν περισσότερο ανεκτικός απ’ ότι έπρεπε στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ολυμπιακού. Η φάση που ο Φινμπόγκασον πάτησε τον Βελλίδη σήκωνε κόκκινη κάρτα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (58’ Ερνάνι), Κασάμι, Ντουρμάζ, Σεμπά (67’ Κολοβός), Ιντέγιε (58’ Φινμπόγκασον)


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος (66’ Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76’ Γιάκος), Μπέριος (57’ Μπέριος), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(5η αγωνιστική)
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
18:15 Καλλονή – Παναιτωλικός 5-1
18:15 Ηρακλής – Ξάνθη 1-1
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ 5-1
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
16:00 Παναθηναϊκός – Πλατανιάς NS2
18:15 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης NS2
18:15 Πανιώνιος – Πανθρακικός NS3
20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ NS1
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
19:30 Βέροια - ΑΕΚ NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός* 15
Παναθηναϊκός 9
ΑΕΚ 7
ΠΑΣ Γιάννινα* 7
ΠΑΟΚ 7
Παναιτωλικός* 7
Αστέρας Τρίπολης 7
Ατρόμητος 6
Πανιώνιος 6 
Βέροια 5
Ξάνθη 5
Ηρακλής* 5
Καλλονή* 5
Λεβαδειακός 3
Πλατανιάς* 2
Πανθρακικός 1

ΣΗΜ: Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν από 5 αγώνες