Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτική συνάντηση ΠΣΑΠ με παίκτες του ΠΑΣ

Οι παίκτες του ΠΑΣ με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ στην Αθήνα


Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο και τον συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλο, συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανθρακικού και τους ενημέρωσε για θέματα που τους αφορούν, συζητώντας για όλα τα ζητήματα και τυχόν απορίες τους, που έχουν σχέση με την επαγγελματική σταδιοδρομία τους ενώ παράλληλα, αναλύθηκαν προς τους συναδέλφους όλες οι ενέργειες του Π.Σ.Α.Π.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Εγγυητικό Ταμείο, που αποτελεί προτεραιότητα για τον Π.Σ.Α.Π., καθώς, με την υλοποίηση του θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς κι οικονομικούς λόγους, απο επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Π.Σ.Α.Π., οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως κι όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Ειδική μνεία έγινε στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, που παρέχεται πλέον με εξαιρετικά βελτιωμένους όρους για τους συναδέλφους μας και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους ενώ επισημάνθηκαν και τα πολλαπλά οφέλη τα οποία υπάρχουν για όλους τους συναδέλφους, δίχως χρέωση ή επιβάρυνση, απο την Νομική Υπηρεσία του Π.Σ.Α.Π.

Στους συναδέλφους τονίσθηκε η σημασία της νέας εκστρατείας της FIFPro, σε συνεργασία με την FIFA και την INTERPOL, κατά των προσυνεννοημένων αγώνων ενώ έγινε εκτενής αναφορά και σε ότι έχει σχέση με την ανάγκη πρόληψης κι αντιμετώπισης φαινομένων που έχουν σχέση με βία, ρατσισμό και ντόπινγκ.

Αναδείχθηκε, επίσης, η δυναμική του προγράμματος Online Academy, μέσα απο το οποίο οι ποδοσφαιριστές είναι σε θέση να αποκτήσουν Πανεπιστημιακό πτυχίο αθλητικού μάνατζμεντ, δίχως δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ αποστάσεως.

Ακόμα, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις του Π.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, με τις προσπάθειες που καταβάλλει και συντονίζει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της εκστρατείας Γίνε Δότης Μυελού των Οστών και τις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, με το σύνθημα Βάλε Τέρμα στη Βία.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανθρακικού έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που τους έγινε απο τον Π.Σ.Α.Π., εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ενέργειες της Διοίκησης του Συνδέσμου, τάχθηκαν αλληλέγγυοι και εξέφρασαν την πλήρη αποδοχή τους για το έργο και τις θέσεις του Π.Σ.Α.Π. ενώ συμφώνησαν να είναι στη διάθεση του Συνδέσμου για κάθε δράση του, ιδιαίτερα δε για όσες αφορούν την ενίσχυση κι υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

ΠΗΓΗ: psap.gr