Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η κατάρα του ΠΑΣ να βάζει γκολ και να χάνει τα παιχνίδια!

ΠΑΣ - Απόλλων Σμύρνης 1-3 και κακό ποδαρικό για το 2021

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ


Βαριά ήττα με σκορ 3-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης μέσα στα Γιάννινα υπέστη ο ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας κακό ποδαρικό για το 2021. Παρότι προηγήθηκε 1-0 στο 7’ με το αυτογκόλ του Λισγάρα και είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι, προς το τέλος του α’ μέρους έγινε η ισοφάριση 1-1 με πέναλτι του Φατιόν και η ανατροπή σε 1-3 στο β’ ημίχρονο με τα γκολ Ιωαννίδη και Τσιλούλη.

Στην ουσία μόνο στο α’ ημίχρονο παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη το πολύ νερό που έπεσε από τη βροχή δυσκόλεψε πολύ τις κινήσεις των παικτών και έδειχνε το ματς ότι θα ήταν ρουλέτα. Όποια ομάδα έβαζε δεύτερο γκολ θα έπαιρνε τη νίκη. Το κατάφερε ο Απόλλωνας και πήρε τη νίκη. Η γιαννιώτικη ομάδα στάθηκε καλά μόνο στα πρώτα 35 με 40 λεπτά του αγώνα. Πέτυχε ένα δεύτερο γκολ στο 35’ με τον Κριζμάν που ακυρώθηκε μέσω VAR ως επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Χουχούμη (υπάρχουν αμφιβολίες γι’ αυτό, δεν είναι ξεκάθαρη η φάση), ενώ είχε άλλες δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ στο 27’ με τον Ελευθεριάδη και στο 40’ με τον Κριζμάν. Από εκεί και μετά άρχισε η κατάρρευση του ΠΑΣ. Στο 42’ σε μια φάση από το πουθενά ο Απόλλωνας κέρδισε δίκαια πέναλτι και ισοφάρισε, λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Απόλλωνας, πιο δυνατός, πιο ουσιαστικός, με φρέσκο πρόσωπο από τις αλλαγές του Παράσχου και έκανε την ανατροπή με εντυπωσιακό σκορ 1-3 χάρις στα γκολ που σημείωσαν στο 70’ ο Ιωαννίδης και στο 83’ ο Τσιλούλης.  Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΣ άνοιξε την αυλαία με γκολ και καλή εμφάνιση, αλλά σταδιακά υποχώρησε και έχασε το παιχνίδι, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό α’ ημίχρονο που είχε. Η υπεροχή του ΠΑΣ στο α’ μέρος απεικονίζεται και στατιστικά, καθώς είχε 6 τελικές με 4 προς την εστία, έναντι 2 τελικών του Απόλλωνα και 1 προς την εστία. Η κατοχή μπάλας στο α’ ημίχρονο ήταν 58-42% υπέρ του ΠΑΣ. Συνολικά οι τελικές ήταν για τον ΠΑΣ 10 με 6 στην εστία και του Απόλλωνα 8 με 5 στην εστία. Από τους αριθμούς φάνηκε η βελτίωση που είχε στο β’ μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα. Η κατοχή μπάλας, που πολλές φορές δεν απεικονίζει την εικόνα ενός αγώνα ήταν πάλι υπέρ του ΠΑΣ με ποσοστό 59-41%.

Ο ΠΑΣ έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και δεν πρέπει να εφησυχάζει, καθώς η Λάρισα ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις 1-1 από τον ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός κέρδισε 2-1 με ανατροπή τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο. Σήμερα δεν πήγαν καλά κάποια πράγματα και αν εξαιρέσουμε τον Κριζμάν, κανένας άλλος παίκτης δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ο Χουτεσιώτης δεν ήταν σε καλό φεγγάρι, ούτε η άμυνα πήγε καλά. Ό,τι πήγε μέσα έγραψε γκολ… Στο κέντρο έλειψαν τα μαρκαρίσματα, αφού οι περισσότεροι παίκτες ήταν επιθετικογενείς. Πλην του Κάργα, δεν υπήρχε κανένας άλλος παίκτης για να μαρκάρει στο κέντρο. Ήταν προωθημένοι οι Λεό, Κριζμάν, και στο κέντρο οι Ντομίνγκεθ, Κάργας, Ελευθεριάδης, Παμλίδης. Οι δύο τελευταίοι είναι για γκολ και όχι να μαρκάρουν. Πάλεψε λίγο και ο Ντομίνγκεθ, αλλά στο β’ μέρος ο Απόλλωνας είχε πάρει όλα τα μαρκαρίσματα και τις κόντρες στο κέντρο και από εκεί ξεκίνησαν οι φάσεις που έβαλε τα γκολ. Τέλος πάντων, τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Η ουσία είναι ότι χάθηκε ένα ακόμα ματς με μικρομεσαία ομάδα και τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο στη συνέχεια με τις απώλειες που υπάρχουν από τιμωρίες και τραυματισμούς. Σήμερα δεν έπαιξαν οι Σάλιακας, Σιόντης (τιμωρημένοι), Κάστρο (τραυματίας), ενώ βγήκε στο ημίχρονο ο Λεό με ελαφρύ διάστρεμμα. Την Τετάρτη υπάρχει πραγματικό ντέρμπι με την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» και θα πρέπει ο ΠΑΣ να μαζέψει τα κομμάτια και να δει αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. 

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, στο α’ μέρος ήταν καλύτερος ο ΠΑΣ και στο β΄ μέρος που βάρυνε λόγω των τόνων νερού που έπεσε ο αγωνιστικός χώρος, ήταν καλύτερος ο Απόλλωνας, που εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ τον βοήθησαν οι αλλαγές, καθώς η ομάδα πήρε ανάσες και νέες δυνάμεις. Από τον ΠΑΣ ξεχώρισε περισσότερο ο Κριζμάν και στο α’ μέρος οι Ελευθεριάδης, Πίρσμαν. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κολ, Ιωαννίδης, Βέρχουλστ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με αυτογκόλ του Λισγάρα. Ο Οικονομόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, απέκρουσε ο Κολ υπό την πίεση του Ελευθεριάδη, η μπάλα πήγε στον Ντομίνγκεθ ο οποίος με τη μία έκανε σέντρα στον Κριζμάν που έκανε τη σέντρα, όπου ο Λισγάρας στην προσπάθεια να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

42’: Ισοφάριση 1-1 του Απόλλωνα με εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν. Έγινε ένα τυφλό γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ από κόντρα του Φατιόν στο χώρο του κέντρου, ο Ιωαννίδης κυνήγησε τη φάση, ο Παντελάκης τον βρήκε στο πόδι με συνέπεια να καταλογιστεί το πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ.

70’: Το 1-2 για τον Απόλλωνα. Ο Σλίβκα έκανε το γέμισμα, ο Ιωαννίδης  βγήκε τον κενό χώρο, τον καταδίωξε ο Εραμούσπε, βγήκε να αποκρούσει ο Χουτεσιώτης, η μπάλα βρήκε τον Εραμούσπε, και στη συνέχεια ο Ιωαννίδης την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ

83’: Τρίτο γκολ του Απόλλωνα με Τσιλούλη. Ο Μπαξεβανίδης έκανε την κάθετη μπαλιά, δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Εραμούσπε, η μπάλα πήξε στον Τσιλούλη που με σουτ έκανε το 1-3.

ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

35’: Σε γέμισμα του Πίρσμαν ο Κριζμάν κέρδισε τη μονομαχία από τον Χουχούμη, με φοβερή προσποίηση απέφυγε τον Λισγάρα και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση επανελέγχθηκε από το VAR και ακυρώθηκε με την αιτιολογία ότι ο Κριζμάν έκανε επιθετικό φάουλ στον Χουχούμη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6’: Καλό σουτ του Ελευθεριάδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Βέρχουλστ.

22’: Συρτό σουτ του Παμλίδη, όχι δυνατό, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

27’: Ο Ελευθεριάδης από τα αριστερά εκμεταλλεύεται το λάθος από Σλίβκα, βγάζει σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα με πολλά φάλτσα περνά παράλληλα της εστίας του Απόλλωνα με τον Βέρχουλστ εξουδετερωμένο, δεν μπορεί να κάνει την προβολή ο Λεο. Τη γλιτώνει ο Απόλλωνας...

40’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Πίρσμαν ο Κριζμάν παρά το μπλόκο παικτών του Απόλλωνα, έκανε το σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Βέρχουλστ. Φοβερή απόκρουση.

67’: Ο Κρίζμαν βρέθηκε στα καρέ του Απόλλωνα, έκανε το σουτ άουτ ενώ αριστερά ήταν αμαρκάριστος ο Πίρσμαν.

68': O Καρτάλης εκτελεί ένα κόρνερ για τον ΠΑΣ από τα αριστερά, με τον Βέρχουλστ στη συνέχεια της φάσης να διώχνει με το πόδι σε νέο κόρνερ από την κλειστή του γωνία.

81': Ο Ντομίνγκεθ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά από τα δοκάρια του Απόλλωνα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρέφερι: Κουμπαράκης (Κυκλάδων). Ακύρωσε το γκολ του Κριζμάν μέσω VAR.  Βοηθοί: Ι.Δημητριάδης (Καστοριάς) ,Γεωργακόπουλος (Πειραιά) Τέταρτος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Παντελάκης, Οικονομόπουλος (ΠΑΣ), Βιτλή, Σλίβκα (Απόλλωνα).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (80’ Λιάσος), Πίρσμαν (87’ Δούμτσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης. Ελευθεριάδης, Λεό (46’ Καρτάλης), Κριζμάν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46’ Μπρούσιτς), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (90’ Λαγός), Φερνάντεθ (76’ Βιτλής), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (76’ Ντάουντα).