Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Το 2017 ο ΠΑΣ είχε ζητήσει δανεικό τον Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πρωταθλήτρια Αγγλίας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού είναι η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ.

Μια μεταγραφή που θα φτάσει στα 16 εκατομμύρια που θα πάρει μόνο Ολυμπιακός. Και όμως αυτός ο πολύ σπουδαίος παίκτης, το 2017 παρ’ ολίγον το 2017 να έρθει δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε αντάλλαγμα της μεταγραφής του Λεονάρντο Κούτρη. Τελικά δόθηκε για ένα χρόνο δανεικός στην Ολλανδική ομάδα Β’ Κατηγορίας Βίλεμ, ώσπου το καλοκαίρι του 2018 ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς τον κράτησε στο ρόστερ, έχοντας το Τσιμίκας τεράστια εξέλιξη, παίρνοντας τη θέση του Κούτρη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο φύλλο του «Η.Α» της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 σημειώναμε για τα μεταγραφικά του ΠΑΣ: «Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Λεονάρντο Κούτρη, είναι η παραχώρηση από την πλευρά των “ερυθρόλευκων” ενός ποδοσφαιριστή στους “κυανόλευκους”». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι ο 21χρονος αμυντικός Κώστας Τσιμίκας, με τον οποίο βρίσκονται σε επαφές οι διοικούντες τον ΠΑΣ για να έρθει ως ελεύθερος και όχι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, θετικός είναι και ο νεαρός διεθνής άσσος να φορέσει τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» γνωρίζοντας τη φιλοσοφία που υπάρχει στη γιαννιώτικη ομάδα να δίνει ευκαιρίες και συμμετοχές σε νέα παιδιά. 

Ο Τσιμίκας θα είναι από τις πρώτες μεταγραφές που θα ανακοινωθούν σύντομα από τον ΠΑΣ και μάλιστα είναι ο παίκτης που παίζει στην αριστερή πλευρά για να καλύψει το κενό του Κούτρη. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Έσμπιεργκ, έχοντας με τη φανέλα της στο πρωτάθλημα Δανίας 9 συμμετοχές και 2 γκολ…». Τελικά η μεταγραφή Τσιμίκα δεν έγινε στον ΠΑΣ. Τότε ο Σερραίος αμυντικός ήταν 21 ετών και οι προηγούμενοι από τον Μαρτίνς προπονητές των ερυθρόλευκων δεν του έδιναν την ανάλογη σημασία. Γι’ αυτό και είχε ανοίξει θέμα δανεισμού στον ΠΑΣ. Τελικά ο Μαρτίνς τον πίστεψε και έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφή έλληνα παίκτη στην Ευρώπη.