Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Αδικείται από το σκορ και τη διαιτησία ο ΠΑΣ


Το πάλεψε και στο Χαριλάου ο ΠΑΣ, αλλά δεν πήρε θετικό αποτέλεσμα


Ένα γκολ του Γκαρσία στο 77’ σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας του ΠΑΣ, έδωσε τη νίκη στον Άρη με σκορ 1-0, στο ματς της 19ης αγωνιστικής που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου.
Αποτέλεσμα που αδικεί τον ΠΑΣ, όχι μόνο γιατί στο 20’ δεν του δόθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Κόρχουτ και ο Κουμπαράκης φρόντισε από την αρχή να φορτώσει με κάρτες τους αμυντικούς, αλλά περισσότερο γιατί ο ΠΑΣ είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Δυστυχώς φέτος, πέρα από τα δικά του λάθη και αδυναμίες, δεν τον θέλει η τύχη, ενώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και με την διαιτησία. Άλλες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή έχουν πάρει πολλά ευνοϊκά σφυρίγματα, ακόμα και βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ δεν πήρε αυτά που δικαιούται να πάρει. Ας τα βλέπουν αυτά και κάποιοι τύποι εδώ στα Γιάννινα, που όταν κερδίζει η ομάδα μπαίνουν στα «λαγούμια» και όταν  χάνει, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το βρίζουν τους παίκτες και τον Πετράκη!

Ο ΠΑΣ αδικείται από το αποτέλεσμα. Ναι μεν έπαιξε με αμυντική τακτική, γιατί υπήρχε πίεση από πλευράς Άρη, αλλά δεν προσέφυγε σε αντιποδόσφαιρο. Τουναντίον στάθηκε καλά, οι γραμμές είχαν καλή συνεργασία και έβγαινε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις, προκαλώντας κινδύνους στην εστία του Κουέστα. Δύο κεφαλιές των Τζημόπουλου, Αθανασιάδη, η φάση με τον Μάνο που πήγε να πλασάρει στην κενή εστία αφού έκανε έξοδο ο Κουέστα και έχασε τη  μπάλα αλλά βρήκε το σώμα του Δεληζήση και μια άλλη φάση που αμυντικός του Άρη άλλαξε ελαφρά την πορεία της μπάλας, ίσα για να μη τη βρει ο ακάλυπτος Αθανασιάδης που έβαλε το κεφάλι του, σε κόρνερ του Γιάκου και πρώτη κεφαλιά του Σκόνδρα, ήταν οι σημαντικότερες ευκαιρίες του ΠΑΣ.

Ο Άρης είχε κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά με οργανωμένες επιθέσεις δεν μπορούσε εύκολα να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ. Όσα σουτ έγιναν αποκρούσθηκαν από τον πολύ καλό (και αυτή τη φορά) Βελλίδη. Δυστυχώς, στη φάση του γκολ στο 77’ ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Μαρτίνες, αλλά δεν βρέθηκε αμυντικός να διώξει τη μπάλα και έτσι ο Γκαρσία που έρχονταν από πίσω έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια κακιά στιγμή στην άμυνα, στοίχισε ακριβά στον ΠΑΣ που έχασε το παιχνίδι. Όμως αν συνεχίσει έτσι, θα πάρει βαθμούς και θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη της παραμονής.

Οι παίκτες ίδρωσαν για τη φανέλα και έδωσαν ότι μπορούσαν για να πάρουν το αποτέλεσμα. Σωστά έστησε την ομάδα και ο Πετράκης. Αν ο ρέφερι έδινε το καθαρό πέναλτι στο 20’ μπορεί το ματς να είχε άλλη εξέλιξη.  Κορυφαίος όμως ήταν ο Βελλίδης και ακολουθούν στην πρώτη σειρά των διακριθέντων οι Αθανασιάδης, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς,Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κουμπαράκης (Θράκης), που ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ στο 20ο λεπτό. Τα είπαμε και παραπάνω λεπτομερώς για τα λάθη του. Με το παραμικρό έδινε κάρτες στους παίκτες του ΠΑΣ, ενώ έπρεπε να γίνει "φόνος" για να πάρουν κάρτες οι του Άρη. Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Δίπλαρης (Καρδίτσας), 4ος: Κάτοικος (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λάρσον (44’), Τζανακάκης (47’), Διαμαντόπουλος (72’)  - Κάστρο (22’), Τζημόπουλος (25’), Βελλίδης (35’), Αθανασιάδης (70’).

 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (60’ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88’ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Λίλα (82’ Παμλίδης), Σκόνδρας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (82’ Βιδάλ), Αθανασιάδης, Μάνος (87’ Λεό).