Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Παρά τις ελλείψεις ο "Άγιαξ" διψά για τους 3 βαθμούς

Με πάθος κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ιστορικός ΠΑΣ θα επιδιώξει τη νίκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ελλείψεις αλλά πολύ πάθος για τη νίκη θα υποδεχτεί σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναθηναϊκό, στις 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο με κάρτες Λίλα και τους τραυματίες Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Τσικάρσκι, Παμλίδη, Ξύδα, Αποστολόπουλο. Ο τελευταίος επέστρεψε από την άδεια, προπονήθηκε κανονικά όλη την εβδομάδα, αλλά όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ είναι τραυματίας. Το πρόβλημα είναι στα πλάγια μπακ, αφού μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Μπουκουβάλας. Μπορεί να παίξει και ο νεαρός Πήλιος που έγινε πρόσφατα επαγγελματίας από την ομάδα νέων Κ19, αλλά είναι δύσκολο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να τον χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο Πετράκης. Έτσι αναγκαστικά θα κάνει κάποιες εσωτερικές αλλαγές για να καλύψει τα κενά. Ενδεχομένως να παίξει αριστερό μπακ ο Μιχαήλ, από δεξιά ο Μπουκουβάλας και στόπερ οι Τζημόπουλος, Σκόνδρας.

Τελικά η «επιδημία» των τραυματισμών που υπάρχει φέτος από την αρχή της σεζόν, δεν λέει να αφήσει ήσυχο τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι από τις 3 μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο, παίζει μόνο ο Μάνος, αφού οι άλλοι δύο παίκτες (Σεργκελασβίλι, Πάντελιτς) είναι τραυματίες. Παρά τις απουσίες ο ΠΑΣ θα παίξει με δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα με στόχο καθαρά τη νίκη. «Καίγεται» για βαθμούς καθώς είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και το μόνο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σήμερα είναι η νίκη. 

Πιθανόν ο Πετράκης να ξεκινήσει με 4-4-2, έχοντας τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Σκόνδρα, αμυντικό χαφ τον Σιόντη, στο κέντρο τους Νικολιά, Γιάκο, Κριζμάν και στην επίθεση Μάνο και Αθανασιάδη. Στη διάθεση του Κρητικού τεχνικού είναι και οι Πήλιος, Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Νάουμετς, Βιδάλ, Κάστρο, Λεό, Ντόλοβατς.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας. Βοηθοί του οι Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) και τέταρτος διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Κομίνης φέτος ήταν διαιτητής στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 2-1. Την τρέχουσα σεζόν έχει διευθύνει 10 παιχνίδια Σούπερ Λίγκας, 3 παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας και 1 ευρωπαϊκό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Από χθες το απόγευμα είναι στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο προπονητής Γιώργος Δώνης επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Αυτοί είναι οι Διούδης, Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Μουνιέ, Μπουζούκης, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας, Βέργος, Καμπετσής. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Μακέντα, Κάτσε και ο τραυματίας Χρ. Δώνης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η προϊστορία των επίσημων αγώνων πρωταθλήματος κόντρα στους πράσινους, αρχίζει από το 1974 που ο ΠΑΣ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική. Στα 23 παιχνίδια που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» καταγράφονται 7 νίκες του  ΠΑΣ, 10 νίκες του Παναθηναϊκού, ενώ 6 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Πέρσι (10/2/2018) ο ΠΑΣ με 2 γκολ του Πέδρο Κόντε κέρδισε με σκορ 2-1 και έσπασε μια δυσμενή παράδοση 31 ετών χωρίς νίκη. Η προηγούμενη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, είχε γίνει στις 23 Νοεμβρίου 1986, με σκορ 1-0 και με γκολ του αμυντικού Δημήτρη Κλείτσα.

 ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Στο παιχνίδι του α’ γύρου που έγινε το Σάββατο 29/9/2018 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ με σκορ 2-1. Παρότι ο «Άγιαξ» προηγήθηκε στο 23’ 0-1 με τον Κρίζμαν, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή του σκορ σε 2-1, με γκολ που σημείωσαν οι Χατζηγιοβάνης (43’), Μακέντα (59’). Το ματς έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, σε βρεγμένο τερέν, αλλά ήταν καλό σε ποιότητα, με γκολ και αρκετές φάσεις. Διαιτητής ο Τζήλος (Λάρισας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (74' Καμπετσής), Μπουζούκης (66' Στάικος), Μακέντα (77' Πούγγουρας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας (70' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Τζημόπουλος Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Νικολιάς, Βιντάλ (78' Μυστακίδης), Κρίζμαν, Λεό (58' Αθανασιάδης).


ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή τον Παναθηναϊκό. Το ματς θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο Epirus. 
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει εκτός έδρας με τη Λάρισα. Το παιχνίδι θα γίνει στις 14.30 μ.μ. στο γήπεδο Καλοχωρίου του Δήμου Τεμπών. 
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί αύριο στα Πηγάδια της Ξάνθης με την τοπική ομάδα. Ώρα έναρξης 11.30 π.μ.