Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κλάους με καρφωτή κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Παναθηναϊκό


Ο Κλάους παίρνει την κεφαλιά από τον Μαυρομάτη και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νίκη από χρυσάφι που σκόρπισε πολλά χαμόγελα στα Γιάννινα, σημείωσε ο ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0  σε ένα δυνατό παιχνίδι που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία 5000 περίπου θεατών.
Το γκολ σημείωσε ο Κλάους Αθανασιάδης με καρφωτή κεφαλιά στο 73’ μετά από σέντρα που έκανε από αριστερά ο Νικολιάς. Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να δώσει το πολυτιμότατο τρίποντο στον ΠΑΣ, να τον βγάλει από την εντατική και να του δώσει αέρα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Στη μάχη της παραμονής όλα είναι ανοιχτά και δεν κρίθηκε τίποτα. Ωστόσο έγινε ένα  αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Από την αρχή φάνηκε ότι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, είχε περισσότερο κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σταδιακά η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το μέρος του «Άγιαξ» που έπαιζε με έξυπνη τακτική. Και τα νώτα του πρόσεχε, γιατί αν έτρωγε πρώτος γκολ ήταν δύσκολο να κάνει την ανατροπή, αλλά παράλληλα κρατούσε μπάλα στο κέντρο και έβγαινε καλά στην επίθεση, κυνηγώντας τη νίκη, που τελικά πέτυχε.

Θα μπορούσε η νίκη να μη είχε άγχος και πίεση και να ήταν περισσότερο άνετη και χαλαρή, αν στο πρώτο ημίχρονο δεν χανόταν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη, καθώς στο 34’ σε σέντρα του Κριζμάν, ο Κλάους έπιασε από απόσταση αναπνοής καρφωτή κεφαλιά πάνω στον Διούδη. Λίγο να την έσπαγε στα πλάγια θα ήταν γκολ. Και σε κάποιες άλλες φάσεις θα μπορούσε ο «Άγιαξ» να βρει δίχτυα και να είναι πιο ήρεμος. Στο τέλος αγχώθηκε, γιατί το 1-0 είναι εύθραυστο σκορ και μπορούσε ανά πάσα στιγμή σε μια κακιά στιγμή να ανατραπεί. Αυτό πήγε να γίνει στο 87’ όταν ο Γιόχανσον μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ σούταρε από κοντά και απέκρουσε θαυμάσια ο Βελλίδης.

Αυτές οι τρεις φάσεις ήταν και οι πιο σπουδαίες στο παιχνίδι. Δηλαδή το γκολ του Κλάους και η χαμένη κεφαλιά του, όπως και το σουτ στο τέλος του Γιόχανσον. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, γιατί στο ξεκίνημα του αγώνα έχασε λόγω τραυματισμών δύο σημαντικούς παίκτες, τους Κουλιμπαλί και Ινσούα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την μέτρια εμφάνισή του και την ήττα που υπέστη από τον ανώτερο ΠΑΣ.

Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ πήγαν καλά. Ο Αθανασιάδης είναι ο κορυφαίος, ενώ πολλή καλή απόδοση είχαν οι Βελλίδης (φτάνει η απόκρουση που έκανε στο σουτ του Γιόχανσον από τα 5 μέτρα), Νικολιάς, Κριζμάν, Κάστρο (δεν ξεκίνησε καλά αλλά έστρωσε στη συνέχεια), Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (ήταν ο μοναδικός που κρατούσε μπάλα στο κέντρο), Μιχαήλ, Σκόνδρας. Ο Μάνος προσπάθησε αλλά ήταν στενά μαρκαρισμένος, δεν πήρε πολλές μπάλες και δεν φάνηκε τόσο πολύ. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Διούδης, Γιόχανσον, Μαυρομάτης.

ΤΟ ΓΚΟΛ

73’: Ο Νικολιάς σεντράρει από αριστερά, ο Αθανασιάδης κερδίζει κατά κράτος τον Μαυρομμάτη, πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και νικά αυτή τη φορά τον Διούδη, 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Μακρινό σουτ του Στάικου, σε κόρνερ διώχνει ο Βελλίδης.

23': Σουτ του Νικολιά από θέση μέσα αριστερά, μπλοκάρει εύκολα ο Διούδης.

34': Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κριζμάν σεντράρει από δεξιά, κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη, αλλά ο Διούδης αντιδρά εντυπωσιακά και αποκρούει κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

63': Σουτ του Μάνου από πλάγια δεξιά, κοντράρει η μπάλα στον Παντελάκη και κόρνερ για τον ΠΑΣ. Εκτελεί ο Γιάκος από δεξιά, κεφαλιά του Σκόνδρα, ψηλά άουτ η μπάλα.

87': Ο Γιόχανσον δέχεται την πάσα του Καμπετσή, σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, σε κόρνερ διώχνει ο Βελλίδης. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟ στο ματς ήταν αυτή.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΝΗ

Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) ήταν κακός και δικαιολογημένα τα παράπονα των Γιαννιωτών. Αν κάνουν τέτοιες διαιτησίες διεθνείς ρέφερι, είναι για κλάματα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Έδωσε αρκετά σφυρίγματα στον Παναθηναϊκό που δεν έπρεπε και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Επίσης στο 63’ χαρίστηκε την 2η κίτρινη κάρτα στον Μπουζούκη που απέκρουσε εσκεμμένα τη μπάλα με το χέρι. Οι βοηθοί του Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) τα πήγαν καλά. Τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κριζμάν (21’), Μάνος (47’) – Μπουζούκης (43’), Χατζηθεοδωρίδης (61’). Στο 93’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ενώ ήταν στον πάγκο ο Κριζμάν, γιατί πέταξε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο, Γιάκος (89’ Σιόντης), Κριζμάν (69’ Λεό), Αθανασιάδης, Μάνος (80’ Βιδάλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί (7’ λ.τρ. Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα (20’ λ.τρ. Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Στάικος, Χατζηγιοβάνης (75’ Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής.