Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τα "εγκλήματα" που έκανε η διαιτησία φέτος σε βάρος του ΠΑΣ

Μόνο ο ρέφερι Λάμπρου είδε ότι ο Βελλίδης έπιασε τη μπάλα έξω από τη γραμμή και έδωσε φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ!

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνέχεια στο θέμα διαιτησίας έδωσε η ΠΑΣ ΠΑΣ Γιάννινα.
Ανάρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο, για το πώς σχολίασαν τη φάση από την οποία σημειώθηκε το γκολ του ΟΦΗ, οι Παναγιώτης Βαρούχας και Τάσος Κάκκος σε τηλεοπτικές εκπομπές της Κυριακής, ΕΡΤ και OPEN αντίστοιχα. Το επίμαχο σημείο είναι ότι δόθηκε φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ, όταν ο Βελλίδης έπιασε τη μπάλα πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και από την εκτέλεση του οποίου σημείωσαν το τέρμα τους οι φιλοξενούμενοι. 

Οι δύο τηλεκριτικοί στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων συμφώνησαν ότι ο ρέφερι Λάμπρου έκανε λάθος. Ο ΠΑΣ έχει υιοθετήσει την τακτική να μη κάνει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, αλλά να ανεβάζει βίντεο, ποντάροντας στη δύναμη της εικόνας. Με παρόμοιο τρόπο είχε διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία και στα προηγούμενα παιχνίδια με Ατρόμητο, Ξάνθη, Λάρισα. Στο ματς με τον ΟΦΗ, δεν ήταν μόνο η φάση του γκολ που αδικήθηκε ο ΠΑΣ. Ήταν και άλλα σφυρίγματα του Λάμπρου που ευνόησαν τους φιλοξενούμενους. 

Όπως τονίσαμε και χθες, η διαιτησία είναι σοβαρό πρόβλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόνο κάτι «μυαλοπώλες» δεν το βλέπουν και ψάχνουν την ευκαιρία να κάνουν κριτική στην ομάδα και να της ρίξουν το ανάθεμα. Δίκαιο έχουν ότι δεν παίζει καλή μπάλα φέτος ο ΠΑΣ, το βλέπουμε όλοι αυτό και δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια στη διαιτησία και να περάσουν απαρατήρητα χοντρά λάθη που έγιναν και διαμόρφωσαν αποτελέσματα. 

Ας κάνουμε ένα φλας μπακ για το τι έγινε στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική στο Περιστέρι, ο διαιτητής Κοτσάνης από τη Δράμα, στο 12ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 0-0, δεν δίνει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ξύδα από τον Μπρούνο. Ο Βαρούχας στην «Αθλητική Εκπομπή» έτριβε τα μάτια του για αυτή τη φάση και σημείωσε ότι ήταν αναμφισβήτητη παράβαση. Δυσκολεύτηκε ο Ατρόμητος να κερδίσει τον ΠΑΣ 1-0 με γκολ του Κουλούρη. Αν ο ρέφερι έδινε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, όπως πέναλτι θα μπορούσε να δώσει και σε σπρώξιμο του Μυστακίδη από τον Χατζηϊσαία και γινόταν το 0-1, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 9η αγωνιστική, έγιναν «όργια» από τον διαιτητή Μανούχο (Αργολίδας), που στους παλιότερους θύμισαν εποχή παράγκας. Με το που ξεκινά το ματς, στο 6’ δίνει ανύπαρκτο πέναλτι σε κανονικό μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου στον Μπρίτο. Ως θεία δίκη, το πέναλτι απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Βελλίδης, σε εκτέλεση του Γέντρισεκ. Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 34’ με τον Μυστακίδη και απειλεί να κάνει το 0-2 και 0-3. Δύο φορές που βγήκαν οι επιθετικοί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ανακόπηκαν με ανύπαρκτα οφσάϊντ. Στο 64’ ισοφάρισε η Ξάνθη 1-1 με κεφαλιά του Μπρίτο. σε φάση που ξεκίνησε με καταλογισμό ανύπαρκτου φάουλ σε βάρος της γιαννιώτικης ομάδας. Λίγο μετά έγινε και το 2-1 με τον Γέντρισεκ. Ακόμη και ο ψύχραιμος Γιάννης Πετράκης βγήκε από τα ρούχα του και πρώτη φορά στα 5 χρόνια που κάθεται στον πάγκο του ΠΑΣ δήλωσε ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος από την διαιτησία. 

Στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής μέσα στη Λάρισα, ναι μεν ο ΠΑΣ είχε κακή απόδοση και σερνόταν στο γήπεδο, έχοντας πολλές ελλείψεις λόγω τραυματισμών, αλλά δεν τον άφησε και η διαιτησία να πάρει ανάσα. Στο 0-0 ανακόπηκε με οφσάϊντ ο Ντόλοβατς ενώ έβγαινε μόνος στα καρέ της ΑΕΛ. Και στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων (50ο λεπτό) με τον Ζίζιτς ο Φατιόν ήταν σε θέση οφσάϊντ. Ναι μεν δεν είχε επαφή με τη μπάλα, αλλά έκοβε την ορατότητα του Βελλίδη αφού ήταν σε απόσταση αναπνοής μπροστά από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Στο 76’ έγινε και το 2-0 από τον Ντέλετιτς. Και αυτή η φάση «παίχτηκε» στην «Αθλητική Κυριακή» με τον Βαρούχα να σημειώνει αυτά που γράφουμε και εμείς. Σε αυτό το ματς η ΑΕΛ, που και αυτή είναι ομάδα που αδικήθηκε σε πολλά παιχνίδια, ήταν πολύ ανώτερη από την γιαννιώτικη ομάδα και άξιζε τη νίκη, αλλά τα λάθη του διαιτητή Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) ήταν χοντρά. 

Και φτάσαμε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου για τη διαιτησία του Λάμπρου υπήρξε νέα … βιντεοδιαμαρτυρία από τον ΠΑΣ! Ο τρόπος διαμαρτυρίας με τα βίντεο είναι ο καλύτερος, σε σχέση και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, γιατί βλέπει και ο κόσμος τις επίμαχες φάσεις και τι ακριβώς έγινε. Το θέμα είναι όλα αυτά να φτάσουν στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ για να μη έχουμε άλλες τέτοιες κακές διαιτησίες στη συνέχεια και ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια. 

                                        Η....ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ