Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Έπαιξε σαν ΠΑΣ και "έπνιξε" στη λίμνη τον Πανιώνιο


Ο Γιάκος πανηγυρίζει για το γκολ που σφράγισε τη νίκη με σκορ 3-1 επί του Πανιώνιου

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αναπτέρωση των ελπίδων για καλύτερη συνέχεια και παραμονή χωρίς άγχος στην κατηγορία.
Σήμερα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο β’ ημίχρονο, ισοπέδωσε τον Πανιώνιο και πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς με2 γκολ του καταπληκτικού Γιάκου και ένα του Νικολιά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα 4 γκολ σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο και μάλιστα με εξέλιξη θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ενώ ο ΠΑΣ από το 51’ είχε προβάδισμα στο σκορ με 1-0 με το γκολ του Νικολιά, στο 82’ ισοφάρισε 1-1 ο Πανιώνιος με τον Ντουρμισάϊ. 

Όταν μια ομάδα που παίζει με την πλάτη στον τοίχο για την παραμονή της δέχεται ισοφάριση σε αυτό το χρονικό διάστημα, κόβονται τα πόδια των παικτών της, το άγχος γίνεται ανυπόφορο όπως και η πίεση. Εδώ φάνηκε η κατάθεση ψυχής και το πάθος για τη νίκη των παικτών του ΠΑΣ. Όπως είπε και ο Πετράκης, το πίστεψαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν και το πέτυχαν. Σε ενάμιση λεπτό από την ισοφάριση, στο 84’ έγινε το 2-1 για τον ΠΑΣ με ένα καταπληκτικό γκολ του Ευριπίδη Γιάκου. Η ζυγαριά του αγώνα έγειρε από την άλλη πλευρά. Ο Πανιώνιος βρέθηκε πάλι στα σχοινιά και ο ΠΑΣ σε θέση οδηγού. Ως κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης νίκης ήταν το 3-1 πάλι με τον Γιάκο με μαεστρική εκτέλεση πέναλτι στο 88’. Οι κυανέρυθροι διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι αλλά ο Παπαπέτρου ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα των 11 βημάτων, αφού η μπάλα βρήκε το χέρι του Σταυρόπουλου.

Ήταν νίκη χρυσάφι για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με πολλές ελπίδες για τη συνέχεια. Το ότι έδειξε τέτοια αντίδραση στο τέλος δείχνει ότι έχει δυνατότητες και για πιο άνετες νίκες. Στο β’ ημίχρονο είχε καλές στιγμές, καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, βελτιωμένος σε πολύ μεγάλη βαθμό σε σχέση με την κακή εικόνα του α’ ημιχρόνου. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πάρει βαθμούς εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Εδώ και καιρό γράφουμε ότι η χαμηλή βαθμολογική θέση δεν ανταποκρίνεται με τις ικανότητες και την ποιότητα της τοπικής ομάδας, η οποία έχασε τζάμπα βαθμούς σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα της. Μπορεί να μη παίζει το καλό και φαντεζί ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι και ομάδα για υποβιβασμό. Η νίκη επί του Πανιώνιου δίνει ψυχολογικό αβαντάζ, βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα, να είναι όλοι προσγειωμένοι και να αντιληφθούν ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. 

Από τους πιο φιλότιμους παίκτες ο Στέφανος Αθανασιάδης


Το α’ ημίχρονο ήταν κακό τόσο για τον ΠΑΣ όσο και για τον Πανιώνιο. Θα λέγαμε ότι η φιλοξενούμενη ομάδα είχε δύο καλές στιγμές να πάρει προβάδισμα αλλά δεν τις αξιοποίησε. Λιγοστές οι φάσεις στο α’ μέρος και αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του «Άγιαξ». Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη όταν ανέβασε στροφές ο ΠΑΣ καθώς τον βοήθησε και το γρήγορο γκολ του Νικολιά.

Η νίκη των Γιαννιωτών είναι δίκαιη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αν… διαγράψουμε το α’ ημίχρονο, κορυφαίος ο Ευριπίδης Γιάκος που πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ. Δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τον κόσμο του ΠΑΣ. Φιλότιμος ο Αθανασιάδης που πολλές φορές γύριζε και πίσω να μαρκάρει, δραστήριος ο Νικολιάς, θετικός ο Νεόφυτος Μιχαήλ, μαχητής ο Λίλα, έτρεξε πολύ ο Παμλίδης, τα ακραία μπακ Αποστολόπουλος και Μπουκουβάλας έβγαιναν σαν εξτρέμ πολλές φορές, οι κεντρικοί αμυντικοί Μιχαήλ και Τζημόπουλος κάλυπταν καλά τους χώρους. Ο Κριζμάν ήταν φιλότιμος αλλά μπορεί να προσφέρει περισσότερα γιατί είναι από καλή πάστα. Από τον Πανιώνιο καλύτεροι ήταν οι Κούρντι, Μασούρας, Σταυρόπουλος.

Από τον Παπαπέτρου χάθηκαν πολλές φάσεις και έδωσε σφυρίγματα υπέρ του Πανιωνίου. Ωστόσο δεν έκανε το μεγάλο λάθος και η διαιτησία του περνά σε δεύτερη μοίρα.


ΤΑ ΓΚΟΛ

51’: Ο Αθανασιάδης πασάρει στον Νικολιά, που από θέση μέσα δεξιά με σουτ νικά τον Κότνικ, 1-0.

82’: Ο Σιντί Αλί βρίσκει αφύλακτο τον Μασούρα στα δεξιά της περιοχής, εκείνος κάνει αμέσως το γύρισμα και από κοντά ο Ντουρμισάι γράφει το 1-1.

84’: Ο Γιάκος βρίσκεται αφύλακτος στο όριο της περιοχής και πλασάρει υπέροχα με φάλτσο, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ, 2-1.

88': Πέναλτι για τον ΠΑΣ! Ο Παπαπέτρου το καταλογίζει για χέρι του Σταυρόπουλου, υπό τις διαμαρτυρίες των παικτών του Πανιώνιου. Το εκτέλεσε ο Γιάκος και έκανε το 3-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Ο Τσιλούλης μπαίνει στην περιοχή από πλάγια αριστερά, κάνει όμως κακό σουτ και η μπάλα περνά άουτ.

29': Ο Μασούρας εκτελεί, με δυσκολία αποκρούει ο Νεόφυτος Μιχαήλ, στη συνέχεια υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Τσιλούλης.

57': Σεντράρει από αριστερά ο Μπουκουβάλας, ωραία κεφαλιά του Αθανασιάδη, δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

79': Σουτ του Νικολιά εκτός περιοχής, δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους ΚούλαΧασάν (Ξάνθης) και Νικολαίδη (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κριζμάν, Σιόντης, Αθανασιάδης – Παπαγεωργίου, Τσιλούλης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Μιχαήλ, Λίλα (67’ Σιόντης), Νικολιάς, Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (89’ Σκόνδρας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Παμλίδης (90’+1’ Βιδάλ), Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Τσιλούλης (85’ Οικονομίδης), Μασούρας, Παπαγεωργίου (80’ Αλμπεργκ), Κούρντι, Ντομίγκες, Κόρμπος, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Σπιριντόνοβιτς (75’ Σίντι Αλι), Ντουρμισάι.