Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Μ. Χάβος: Πήραμε βαθμό σε δύσκολη έδρα


Ο προπονητής της Λαμίας Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου


Ο προπονητής της Λαμίας Μάκης Χάβοις δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε καλή ανάπτυξη, καλή κατοχή μπάλας, ήμασταν καλοί στο επιθετικό τρανζίσιον. Κλέβοντας μπάλες στα χαφ βγάζαμε αντεπιθέσεις, αλλά δεν ήμασταν καλοί στα τελευταία 20 μέτρα. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, γιατί έχουμε την ποιότητα ως ομάδα σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά σήμερα δεν μας βγήκε. Πατούσαμε, πάντως, καλύτερα από τον αντίπαλο.

Στο β’ ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα, πίεζε με μεγάλες μπάλες, μοιραία εκεί παίζει ρόλο η α’ κεφαλιά και η δεύτερη πάσα. Δυστυχώς όταν ο αντίπαλος επιζητεί να παίξει με μεγάλες μπάλες και έχει πίεση και άγχος, κόβεται και το δικό μας επιθετικό τρανζίσιον και δεν δημιουργήσαμε άλλες ευκαιρίες, πλην του σουτ του Επστάιν στο 46’.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Θεωρώ ότι πήραμε ένα καλό βαθμό σε μια δύσκολη έδρα, που άλλες ομάδες θα δυσκολευτούν. Εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Πετράκη».

Για το αήττητο της Λαμίας επί 6 αγωνιστικές και το κλειδί αυτής της επιτυχίας: «Το κλειδί δεν λέω ότι είναι η δουλειά, γιατί όλες οι ομάδες δουλεύουν. Θα έλεγα η ομαδική αμυντική λειτουργία. Θεωρώ ότι έγινε καλή αξιολόγηση του ρόστερ, υπάρχουν και πολλοί ποιοτικοί παίκτες και μπορούμε να κάνουμε και κατοχή όποτε χρειαστεί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μη δεχτείς γκολ και δεν δεχτήκαμε».

Για το αν περίμενε τόσο εύκολο τον βαθμό: «Δεν το θεωρώ εύκολο τον βαθμό. Οι αποστάσεις των ομάδων είναι μικρές. Οι ομάδες δυσκολεύονται να πάρουν αποτελέσματα ακόμα και οι λεγόμενες μεγάλες από τις μικρομεσαίες. Αν δεν τρέξεις, δεν παλέψεις, δεν είσαι συγκεντρωμένος δεν κάνεις τίποτα».