Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Γ. Πετράκης: Δεν απογοητεύομαι, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο


Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι, υπήρχαν πολλές προσωπικές μονομαχίες και το παιχνίδι πήγε στη δύναμη. Έγινε κλειστό ματς και χωρίς ευκαιρίες. Η Λαμία είναι ομάδα με ποιότητα στην επίθεση. Κάποιες ευκαιρίες της προέκυψαν από λάθη μας. Είχαμε κι εμείς με τον Κλάους μια καλή στιγμή.

Στο β’ ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε 1-2 καλές προϋποθέσεις καλές, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά πράγματα όπως τον ψυχισμό και την ενέργεια».

Για την επόμενη μέρα: «Είμαστε στην 9η αγωνιστική, έχουμε δρόμο ακόμα. Αν κάνουμε τη μέχρι τώρα αποτίμηση, θα δούμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα για όλες τις ομάδες. Πρέπει να βάλουμε αυτά που πρέπει στο παιχνίδι μας και να εξελιχθούμε. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο για όλες τις ομάδες».

Για την απόσταση από την αποθέωση στην απαξίωση που είναι μικρή για τους Έλληνες προπονητές και αν αισθάνεται πίεση: «Όταν κάτι δεν πάει καλά ο υπεύθυνος δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες του. Ο χρόνος θα φέρει τα πράγματα σε ισορροπία. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι η ομάδα, αλλά έχω πίστη στα παιδιά και στο έμψυχο υλικό. Όταν κάτι δεν πάει καλά είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Σεβόμαστε την κριτική του κόσμου».

Για τα 3 αμυντικά χαφ μετά την αλλαγή του Βιδάλ: «Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί θα αφορά τη θητεία μου εδώ. Στην καθημερινότητα, όμως, ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο καθένας παίκτης μας. Ο Νικολιάς δεν μπορούσε να παίξει παραπάνω από 20-30 λεπτά. Δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε παίκτες που λείπουν. Να κάνουμε και μία έρευνα πριν ρωτήσουμε».

Γιατί ήταν στην αποστολή, αφού δεν μπορούσε να παίξει: «Έχει τα χαρακτηριστικά να επιτίθεται απέναντι σε κλειστές άμυνες. Με κατευθύνουν τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη σε ορισμένες επιλογές. Είχαμε τον Βιδάλ ως εναλλακτική του Νικολιά, αλλά χτύπησε νωρίς στο παιχνίδι».

Για την αστάθεια της ομάδας στις αποδόσεις της: «Δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο κάθε μέρα. Δεν γίνεται να έχω την απαίτηση να μην υπάρχει δυσαρέσκεια από τον κόσμο, είναι κομμάτι της δουλειάς μας και είναι καθήκον μας να το αποδεχόμαστε. Απογοήτευση δεν υπάρχει, μόνο πίστη και δουλειά, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

Για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση: «Δεν είναι κομμάτι που δημοσιοποιείται».

Για το δίμηνο μέχρι τις μεταγραφές και πως θα διαχειριστεί το ρόστερ: «Δεν ψάχνω ποτέ για δικαιολογίες, παίξαμε με τα φιλικά και το κύπελλο περίπου 18 ματς. Πρώτη φορά στην καριέρα μου, που πάντα στήριζα τις επιλογές μου, αν ανατρέξετε στις ενδεκάδες θα δείτε ότι δεν είναι ποτέ ίδια η ενδεκάδα. Αυτό κάτι λέει για το βάθος που έχουμε στον πάγκο. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά και να είμαστε ισορροπημένοι».

Για το αν άλλαξε κάτι μετά τις τρεις νίκες που είχε με Απόλλωνα, Άρη και Ατρόμητο στο κύπελλο, που χάλασε το κλίμα: «Όταν κερδίζεις πάντα όλα είναι θετικά. Όταν δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα, υπάρχει πίεση. Εμείς θέλουμε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους τη νίκη κάθε φορά. Παίζουν και οι αντίπαλοι όμως, πρέπει να καταθέτουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Πάντα λέμε να έχουμε υγεία για να παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις για την 11άδα».

Για την υστέρηση στη δημιουργία φάσεων: «Σε άλλα έχουμε και σε άλλα όχι. Αυτό έχει να κάνει με τον αντίπαλο και τις επιλογές των παικτών που έχω. Η Λαμία σήμερα δεν μας δημιούργησε ούτε αυτή φάσεις ούτε η Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική. Μας έβαλε 2 αντικανονικά γκολ η Ξάνθη. Σε ποια παιχνίδια γίνονται πολλές φάσεις;  Σας προκαλώ να δείτε και τα άλλα ματς».