Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Θα γυρίσει ο τροχός, πιστεύουν όλοι στα Γιάννινα


Το παιχνίδι με τη Λαμία ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ζωή τραβά την ανηφόρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προσπαθεί να σταθεί όρθιος μετά τα ταρακουνήματα από τις απώλειες βαθμών του τελευταίου καιρού.
Περισσότερο πόνεσαν η ήττα από τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα και η ισοπαλία με τη Λαμία, την περασμένη Κυριακή. Εκτός έδρας ο ΠΑΣ, πήρε διπλό στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα στην 3η αγωνιστική, αλλά θα μπορούσε να είχε άλλους δύο βαθμούς, αν δεν έπεφτε σε κακές διαιτησίες, στα παιχνίδια με Ατρόμητο στο Περιστέρι και με Ξάνθη στα Πηγάδια. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» περνά από δύσκολα μονοπάτια, καθώς οι απώλειες βαθμών προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και γκρίνια από τον κόσμο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα χρειαστεί να βάλει πλάτη ο κόσμος για να στηρίξει την ομάδα, αλλά και οι παίκτες να βγάλουν τον δικό τους εγωισμό, για να αναστραφεί η κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των τειχών της ομάδας, έγιναν πολλές συζητήσεις μεταξύ των παικτών, που δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στη συνέχεια και να αλλάξει η ομάδα γραμμή πλεύσης. Θα χρειαστούν οπωσδήποτε διορθωτικές κινήσεις, για να μη τρώει εύκολα γκολ, αλλά πιο πολύ να βελτιωθεί το παραγωγικό και εκτελεστικό κομμάτι για να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις που δημιουργεί.

Πλέον το παιχνίδι με τη Λαμία ανήκει στο παρελθόν, ο χρόνος που πέρασε μετά το παιχνίδι συνετέλεσε να δουν πολλοί φίλοι της ομάδας τα πράγματα περισσότερο ρεαλιστικά και ψύχραιμα, στηρίζοντας την μετέπειτα προσπάθεια. Ο ΠΑΣ έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς θα παίξει το Σάββατο στη Λάρισα με την δυνατή και μαχητική ΑΕΛ. Πλέον οι σκέψεις είναι σε αυτό το παιχνίδι και εκεί θα επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στη συνέχεια. 

Πρώτιστο μέλημα του Πετράκη είναι να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών και παράλληλα να βρει το κατάλληλο σχήμα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ερχόμενου αγώνα. Και αυτό θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες, αφού από σήμερα με προπόνηση που θα γίνει το πρωί, θα ξεκινήσει η προετοιμασία με σημείο αναφοράς το ματς με την ΑΕΛ. Το ματς αυτό είναι κομβικό, όπως εξίσου δύσκολα και καθοριστικά θα είναι και τα υπόλοιπα στη συνέχεια. Ο ΠΑΣ θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να λυθούν τα πόδια των παικτών, να φύγει το άγχος, η πίεση και να ανεβεί η ψυχολογία. 

Ωστόσο από τους κυανόλευκους δεν λείπουν τα προβλήματα τραυματισμών. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπουκουβάλας, Βιδάλ, Μυστακίδης, Κριζμάν και Νικολιάς. Ο Μυστακίδης ένιωσε ενοχλήσεις στο ματς με τη Λαμία και αποχώρησε και ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης. Το ίδιο και ο Νικολιάς, που μπήκε αλλαγή στο περασμένο παιχνίδι, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος. Ο δε Βιδάλ αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Κάστρο, γιατί είχε τράβηγμα στον δικέφαλο. Βάσει των εκτιμήσεων, είναι δύσκολα να προλάβει την αναμέτρηση του Σαββάτου. Άρα μείον τρεις λιγότερες οι επιλογές του Πετράκη από βασικούς παίκτες για την προετοιμασία ενόψει Λάρισας. Για τη θέση του Νικολιά επικρατέστερη είναι η επιλογή του Γιάκου, ενώ για το κενό του Μυστακίδη στην επίθεση, θα ετοιμαστεί ο Ξύδας, ή ο Λουκίνας ως δίδυμο με τον Κλάους Αθανασιάδη. Είναι σημαντικές οι απουσίες των Κριζμάν και Μπουκουβάλα, αλλά ήταν εκτός και στο προηγούμενο ματς, οπότε δεν προσθέτουν επιπρόσθετα προβλήματα στον Πετράκη.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

Επειδή στην Ελλάδα, πάντα μετά από κάποια αγωνιστική κρίση τίθεται σε πολλές ομάδες θέμα προπονητή, στον ΠΑΣ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης Πετράκης έχει την εκτίμηση και τη στήριξη της διοίκησης, για να συνεχίσει το έργο και τη δουλειά του, κάνοντας και τυχόν τομές που θα χρειαστούν. Αλλά και ο κόσμος γνωρίζει, ότι δεν είναι ο Πετράκης το πρόβλημα στον ΠΑΣ και εκτιμά την προσφορά του στην ομάδα. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα αναφέρουν ότι ούτε σαν σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό του Χριστοβασίλη η αλλαγή προπονητή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στο παιχνίδι με τη Λαμία φιλοξενήθηκε στο γήπεδο από τον ΠΑΣ η γυναικεία ομάδα του Α. Ο. Ανατολής, που συνοδεύονταν από τους προπονητές Χάρη Πανταζή, Θοδωρή Λαϊνά καθώς και από τη Γενική Αρχηγό της ομάδας Αντιγόνη Αλεξίου. Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται και τα εξής: «Η Διοίκηση και οι Αθλήτριες της ομάδας, θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα για την τιμή που τους έγινε να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΣ και να δώσουν την ευχή τους για υπομονή, εργατικότητα και επιμονή στην επίτευξη των στόχων της ομάδας».

ΔΙΕΨΕΥΣΕ Η ΑΕΛ ΓΙΑ ΦΕΣΤΑ

Κατηγορηματικά διέψευσε τα δημοσιεύματα για αντικατάσταση του Τζιανλούκα Φέστα η ΑΕΛ, γνωστοποιώντας πως έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους για δύο χρόνια με αυξημένες αποδοχές. Σήμερα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΣ που θα γίνει το Σάββατο και ώρα 17.15 στο AEL fc arena