Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

"Επιδημία" είναι φέτος οι τραυματισμοί στον ΠΑΣ


Ο Κλάους Αθανασιάδης, που προσπαθεί να αποφύγει τον Σκόνδρα στο ματς με τη Λαμία, θα είναι κανονικά στο AEL FC ARENA (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σα να μη έφταναν όλα τα υπόλοιπα από τις απώλειες βαθμών στα Γιάννινα με Παναιτωλικό, Λαμία και τις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχουν και πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΛ που θα γίνει το Σάββατο στη Λάρισα.
Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι Σκόνδρας, Παμλίδης (ήταν με την Εθνική Ενόπλων), Λεό, Περιστερίδης, Νικολιάς, Βιδάλ, Κάστρο, Μυστακίδης, Μπουκουβάλας, Κριζμάν, σε σημείο που να συμπληρώνει η ομάδα ενδεκάδες για το δίτερμα. Απ’ αυτούς, αν εξαιρέσουμε τους Λεό, Περιστερίδη που θα είναι έτοιμοι μετά τα Χριστούγεννα, οι Σκόνδρας, Παμλίδης θα επιστρέψουν σήμερα. Οι υπόλοιποι Βιδάλ, Μυστακίδης, Κριζμάν, Κάστρο, Νικολιάς, Μπουκουβάλας δεν θα ταξιδέψουν στη Λάρισα.

Η «επιδημία» των τραυματισμών αναγκάζει συνεχώς τον Πετράκη να αλλάζει την ομάδα και πολλές φορές υπήρξαν τραυματισμοί παραμονές αγώνων που του χάλασαν την τελευταία στιγμή τα σχέδια που ετοίμαζε όλη την εβδομάδα. Τόσοι μαζεμένοι τραυματισμοί είχαν χρόνια να συμβούν στο στρατόπεδο του ΠΑΣ, σε σημείο που πολλοί να λένε ότι χρειάζεται άμεσα ευχέλαιο! Η ατυχία φάνηκε από το καλοκαίρι, όταν στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης, 15 ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έπαθε ρήξη χιαστών ο τερματοφύλακας Περιστερίδης που διεκδικούσε μαζί με τον Βελλίδη θέση στην ενδεκάδα. 

Ο Λεό που ήρθε με καλές προοπτικές από τον Κισσαμικό για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα, έχασε λόγω τραυματισμού το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Όταν συνήλθε και οδήγησε τον ΠΑΣ στη σημαντική νίκη με 1-2 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα, σε ένα σπριντ στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, τραυματίστηκε μόνος του και θα τον υπολογίζουν μετά τα Χριστούγεννα. Μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν και ο Παμλίδης, που αποκτήθηκε από την Κέρκυρα να βοηθήσει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι που είχε πρόβλημα πέρσι η ομάδα, αλλά τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Έχασε τη βασική προετοιμασία στο Καρπενήσι, τα φιλικά και τώρα τελευταία άρχισε πλέον να βρίσκει τα πατήματα, χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος. 

Επίσης στις τρεις τελευταίες  αγωνιστικές απουσίασε ο Μπουκουβάλας που έσπασε το χέρι στο φιλικό παιχνίδι με την Κέρκυρα, κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και θα είναι εκτός μάχης και την ερχόμενη αγωνιστική. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, μία αγωνιστική πριν από τη Λαμία, ο Πετράκης έκανε τα πλάνα του αγώνα του αγώνα με τους Κριζμάν και Κούζικ για τη βασική ενδεκάδα. Όμως και οι δύο τραυματίστηκαν στην τελευταία προπόνηση, πριν αναχωρήσει η αποστολή για τη Θράκη.

Ο Κάστρο έλειψε στο ματς με τον Άρη λόγω αποβολής και τώρα θα λείψει με τη Λάρισα λόγω τραυματισμού. Δεν υπήρξε παιχνίδι φέτος που να μη έχει η ομάδα 2-3 απουσίες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΛΛΟΘΙ

Δεν υπήρξε μέχρι τώρα παιχνίδι του ΠΑΣ, χωρίς απουσίες με τραυματισμούς, συν δύο αποβολές που σημειώθηκαν με Κάστρο και Σιόντη. Οι απουσίες αυτές, σίγουρα δεν είναι «άλλοθι» για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου καιρού, αφού έφταιγαν και άλλα πράγματα, καθώς η γενικότερη εικόνα δεν ήταν καλή, με εμφανείς αδυναμίες στις γραμμές της. Όμως είναι ένα πρόβλημα για τον ΠΑΣ, καθώς οι αλλαγές λόγω τραυματισμών είχαν αρνητικές επιπτώσεις στο να υπάρξει μόνιμο σχήμα και να αποκτήσει ομοιογένεια. Και ακόμη, όταν απουσιάζουν βασικοί παίκτες σε ένα περιορισμένων επιλογών ρόστερ, η ομάδα αποδυναμώνεται.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, στον ΠΑΣ σφίγγουν τις γροθιές και ετοιμάζονται για τη μάχη στη Λάρισα. Ο Πετράκης όσες φορές ρωτήθηκε για τις απουσίες τραυματισμών τόνισε ότι δεν θέλει να μιλά για αυτούς που λείπουν, αλλά για όσους είναι διαθέσιμοι στα παιχνίδια. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.