Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Έχασε στη Λάρισα ο ΠΑΣ, τίποτα δεν του πάει καλά!


Ήττα στη Λάρισα με 2-0 και κακή εμφάνιση του ΠΑΣ (ΦΩΤΟ iefimerida)

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δυστυχώς τίποτα δεν πάει καλά στον ΠΑΣ Γιάννινα και η πορεία του είναι άκρως ανησυχητική.
Δεν είναι μόνο οι ατυχίες με τους τραυματισμούς, οι κακές διαιτησίες που βρίσκει στον δρόμο του, είναι και ο κακός εαυτός του, που κάνει πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα έχασε 2-0 στη Λάρισα από την ΑΕΛ, με σημαντικά ελαφρυντικά ότι είχε πολλές απουσίες, κακή διαιτησία, αποβολή του Τσικάρσκι στο 48’. Όλα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για την εκτίμηση του αγώνα,  αλλά μέχρι ενός σημείου. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν, με εξαίρεση τον Βελλίδη, ήταν κάτω του μετρίου και έκαναν απογοητευτική εμφάνιση. Δεν είναι αυτός ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε γνωρίσει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια. Και ο 28ος παίκτης του ρόστερ, οφείλει να έχει καλύτερη παρουσία, απ' αυτή που είχαν όσοι αγωνίστηκαν στη Λάρισα. Δόθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΛ να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς και να φαίνεται μόνο αυτή μέσα στο γήπεδο, με 18 τελικές έναντι 5 του ΠΑΣ και με κατοχή μπάλας 64% με 36%. 

Τίποτα δεν πάει καλά φέτος στον ΠΑΣ. Δείχνει ότι και με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, έχοντας τον ίδιο στόχο μ' αυτόν, δεν μπορεί να πάρει βαθμούς. Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Ο ΠΑΣ πήγε χωρίς τους τραυματίες Βιδάλ, Μυστακίδη, Νικολιά, Κάστρο, Μπουκουβάλα, Κριζμάν, Λεό, Περιστερίδη, Παπαϊωάννου, ενώ στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις ο Αθανασιάδης και αντί να ξεκινήσει ως βασικός όπως ήταν στα πλάνα, έμεινε εκτός αποστολής!

Σα να μη έφταναν αυτά, είχε την ατυχία να μείνει και από το 48’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσικάρσκι, που ενώ είχε κίτρινη κάρτα έκανε την ανόητη ενέργεια να τραβήξει τον Ντέλετιτς. Η 2η κίτρινη κάρτα ήταν αυστηρή, αλλά ο Ζαχαριάδης την έδειξε. Σε συνέχεια αυτού, για τη διαιτησία να σημειώσουμε ότι στο πρώτο γκολ της Λάρισας, φαίνεται ότι ο Φατιόν που ενεπλάκη στη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ μπροστά από τον Βελλίδη. 

Όμως μπροστά στην κακή εικόνα της ομάδας, που δεν μπορούσε να αλλάξει μια μπαλιά της προκοπής και για μεγάλα διαστήματα να μη μπορεί καν να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγια παρηγοριάς για τον κόσμο του ΠΑΣ, που πλέον ανησυχεί για τη συνέχεια. Γιατί και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, όπως και όσοι ήρθαν με μεταγραφή από το καλοκαίρι, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έκαναν τη διαφορά στην ομάδα.

Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ΠΑΣ, η πιο δύσκολη στη δεκαετία που είναι πρόεδρος ο Χριστοβασίλης και στην πενταετία που είναι προπονητής ο Πετράκης. Κάθε ματς από εδώ και πέρα θα είναι ένας «μικρός τελικός». Γιατί η ομάδα θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, με πίεση, άγχος και με βαριά πόδια λόγω της χαμηλής βαθμολογικής θέσης. Πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, το ξέρουν καλύτερα οι αρμόδιοι. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα θα χρειαστεί σοβαρές ενισχύσεις στις μεταγραφές του Ιανουαρίου με καλούς παίκτες, για να σωθεί η παρτίδα. Χρόνος υπάρχει, όπως και περιθώρια, για να αλλάξει η κατάσταση. Αρκεί να υπάρχει θέληση, και να διατεθούν χρήματα για μεταγραφές. Γιατί όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν βγαίνει στο γήπεδο, στον βαθμό που θα ήθελαν. 

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι θα πήγαινε στη δύναμη, στην κόντρα και στο πάθος. Αυτό ακριβώς βγήκε στον κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA.  Η Λάρισα ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς και βάσει της εικόνας του αγώνα και των στατιστικών, αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα, αυτή ήταν η ΑΕΛ και όχι ο ΠΑΣ. Χάρη στον Βελλίδη  δεν δέχτηκε η γιαννιώτικη ομάδα και άλλα γκολ.


ΤΑ ΓΚΟΛ

50’: Ο Ντέλετιτς στο φάουλ για την ΑΕΛ από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Μιλοσάβλιεβιτς μετά από κόντρα, σουτ δυνατό, απομακρύνει προσωρινά ο Βελλίδης, στην επαναφορά νέο σουτ από το ύψος του πέναλτι του Ζίζιτς, λέει ξανά "όχι" ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ ενώ μπροστά του ήταν σε θέση οφσάιντ ο Φατιόν που ναι μεν δεν ακούμπησε τη μπάλα, αλλά έκλεισε το οπτικό πεδίο του Βελλίδη, προβολή από κοντά στα αριστερά του Γκόλια στα δίχτυα, 1-0.

76’: Μιλοσάβλιεβιτς με υπέροχη μπαλιά-τρύπα βγάζει τον Ντέλετιτς μόνο στα δεξιά, σουτ από θέση τετ α τετ, δεν αστοχεί, 2-0.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

16': ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΛ! Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς από τα δεξιά του ημικύκλιου και έξω, η μπάλα σταματά στην αριστερή δοκό του ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6’: Σε βαθιά μπαλιά του Τζημόπουλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας ο Ντόλοβατς και κακώς ανακόπηκε ως οφσάϊντ από τον επόπτη Πατρά.

13': Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Κόρνερ για την ΑΕΛ, Ντέλετιτς από τα αριστερά, βολίδα Μπαργκάν, χτυπά η μπάλα στον Τσικάρσκι, η μπάλα πάει προς τα μέσα, κατά τύχη η μπάλα χτυπά εν συνεχεία στα πόδια του Βελλίδη και νέο κόρνερ.

30': Ο Νούνιτς μπαίνει στην περιοχή, υπό πίεση από τον Αποστολόπουλο, μπερδεύεται, χάνει τον βηματισμό του και πέφτει, χωρίς να προλάβει να κάνει το σουτ, μαζεύει εύκολα ο Βελλίδης.

33': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Λάθος κεφαλιά απόκρουση του Τσικάρσκι, κλέβει ο Νούνιτς, διαγώνιο πλασέ από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή και σε θέση τετ α τετ, η μπάλα ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι.

39': Γιάχος άνοιξε σε Ντόλοβατς, δνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και αριστερά, σε κόρνερο Κρίστινσον.

55': Σουτ Τζημόπουλου απέξω και αριστερά, πάνω από την εστία της ΑΕΛ.

63': Ο Μπαργκάν σουτ από το ύψος της περιοχής με φάλτσα, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70': Σέντρα Καρανίκα από τα δεξιά, επιχειρεί το γυριστό ο Μιλοσάβλιεβιτς, δεν το πιάνει καλά, εύκολα ο Βελλίδης.

74': Ωραίο φαλτσαριστό σουτ Ντέλετιτς από θέση έξω δεξιά, πέφτει και διώχνει Βελλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Πατρά (Μακεδονίας), Σίπκα (Σάμου). Τέταρτος ο Φωτιάς (Πέλλας). Για τον ρέφερι τα είπαμε και παραπάνω. Με κίτρινες σημειώθηκαν οι Νούνιτς, Ζίζιτς - Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Βελλίδης, Σιόντης, Λίλα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας (71’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65’ Πίτι), Ντέλετιτς (89’ Σαχίτι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ Αλ., Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος (75’Κακούμπα), Παμλίδης (83’ Κούζικ), Λουκίνας (61’ Ξύδας).