Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζει ο ΠΑΣ να χάνει βαθμούς και να προβληματίζει


Αρκετός κόσμος πήγε στο γήπεδο αλλά στο τέλος αποχώρησε πικραμένος

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΣ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Λαμία στο στάδιο «Ζωσιμάδες», παρουσία 3500 περίπου θεατών.
Η απώλεια των δύο βαθμών αλλά και η εμφάνιση της ομάδας, είχαν ως αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρξουν αποδοκιμασίες από μερίδα φιλάθλων. Η ήττα από τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα και η σημερινή ισοπαλία με τη Λαμία, είναι απώλειες που στοιχίζουν ακριβά.

Ο ΠΑΣ έδειξε και πάλι τις γνωστές του αδυναμίες, όπου οι παίκτες του δυσκολεύονται να βρεθούν στο γήπεδο, δεν υπάρχουν συνδυασμοί και σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού, με αδυναμίες στο δημιουργικό αλλά και εκτελεστικό κομμάτι. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα και η εικόνα της ομάδας, θα υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια. Ήδη με τις απώλειες αυτές έχει πλησιάσει στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού. Ευτυχώς έχουν απώλειες και οι άλλες ομάδες, οπότε είναι σε μια κατάσταση που μπορεί να αναστραφεί.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, όπως στο 4’ με τον Μυστακίδη και στο 28΄με τον Αθανασιάδη. Η Λαμία στο διάστημα αυτό έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, έχοντας κάποιους παίκτες με ιδιαίτερη ποιότητα. Απείλησε τον ΠΑΣ στο 21’ με τον Δημούτσο και στο 30’ με τον Μπαράλες. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε κατοχή μπάλας και πίεσε για το γκολ, αλλά με έναν τρόπο ανορθόδοξο, που δεν απέφερε καρπούς. Ναι μεν έφτανε στα καρέ της Λαμίας αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την άμυνα και να βρει ευκολότερα τον στόχο. Οι σέντρες από τα πλάγια ή οι γιόμες από τον άξονα ήταν αντιμετωπίσιμες από την άμυνα της Λαμίας. Ούτε κάποια σουτ από μακριά από τους Νικολιά και Λίλα, προκάλεσαν κάποιον πονοκέφαλο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από ένα διάστημα και μετά άρχισαν και τις καθυστερήσεις, αφού τους βόλευε και ο βαθμός της ισοπαλίας.


Ο ΠΑΣ εξακολουθεί να δείχνει ότι είναι σε μια παρατεταμένη προβληματική κατάσταση, που ψάχνει αλλά δεν μπορεί να βρει τον καλό εαυτό του. Δεν υπάρχει ένας παίκτης που να κάνει τη διαφορά, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι της μετριότητας. Γι’ αυτό η εικόνα και το παραγόμενο έργο δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι. Αν είναι αυτές οι δυνατότητες της ομάδας, τότε θα πρέπει από τώρα να αναζητήσουν παίκτες για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αν είναι θέμα πίεσης, άγχους, συγκυριών, κακής ψυχολογίας, θα πρέπει να γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο σε γενικές γραμμές, που λίγα στοιχεία αυτού θύμισαν αναμέτρηση Σούπερ Λίγκας και όχι Β’ Εθνικής. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Από δύο καλές στιγμές για γκολ είχαν και οι δύο ομάδες, μέτριο θέαμα παρουσίασαν, οπότε δεν δικαιούνταν το κάτι παραπάνω.

Αν υπάρχει κάποιος διακριθέντας από τον ΠΑΣ ήταν ο Βελλίδης που ήταν θετικός στις επεμβάσεις του και ο Αθανασιάδης που αναγκάζονταν να γυρίσει πίσω να πάρει μπάλα, αλλά όλες οι κινήσεις του ήταν θετικές. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε.
Η Λαμία είχε σε καλή μέρα το κεντρικό δίδυμο Πλιάτσικα, Αντέτζο και οι Επστάιν και Μπερτόλιο ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4': Ο Λίλα βγάζει κάθετα στον Μυστακίδη, που σουτάρει στην κίνηση από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά δεν βρίσκει στόχο.

13': Σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής από τον Λίλα, δεν ανησυχεί ο Σαράνοφ.

21': Ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Δημούτσος από τα αριστερά βρίσκει τον Καραμάνο, που εκτελεί με τη μία μέσα από την περιοχή και δεξιά αλλά ο Βελλίδης αποκρούει με υπερένταση.

28': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Αθανασιάδης βγαίνει τετ α τετ με τον Σαράνοφ, πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απομακρύνει τον κίνδυνο.

30': Καλή στιγμή για τη Λαμία. Ο Μπαράλες πλασάρει από πλάγια θέση, αριστερά μέσα στην περιοχή, λίγο έξω η μπάλα.

32': Γεμάτο σουτ του Λίλα έξω από την περιοχή και δεξιά, άουτ.

46': Ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Επστάιν κατεβάζει, κάνει ένα επικίνδυνο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά, ελάχιστα άουτ η μπάλα.

76': Γέμισμα του Λίλα από τα δεξιά, κεφαλιά του Αθανασιάδη, στα χέρια του Σαράνοφ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Βοηθοί ο Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας) και ο Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης).
Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) και παρατηρητής ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας).Ο ρέφερι έκανε κάποια λάθη αλλά δεν έγινε η καθοριστική φάση που να αλλοιώσει την εικόνα του αγώνα.


OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (70' Νικολιάς), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς, Βιδάλ (27' λ.τρ. Κάστρο), Μυστακίδης (62' Ξύδας), Αθανασιάδης.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ (89' λ.τρ. Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν (77' Ρόμανιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος (92' Ασίγκμπα), Μπαράλες.