Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Με σύμμαχο την παράδοση ο "Άγιαξ" πάει για θετικό αποτέλεσμα

Οι πανηγυρισμοί της περασμένης αγωνιστικής σεζόν για τη νίκη 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια που έδωσε το εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα το πρωί η αποστολή του ΠΑΣ θα αναχωρήσει με το πούλμαν της ομάδας για την Ξάνθη καθώς αύριο στις 15.00 και όχι στις 17.15 όπως αρχικά είχε ορισθεί, θα αντιμετωπίσει την τοπική ομώνυμη ομάδα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.
Είναι μια σημαντική αναμέτρηση με τεράστια βαθμολογική σημασία, καθώς θα παίξει η 2η στη βαθμολογία ομάδα με την 5η. Θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2. Για το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση σε γήπεδο της ακριτικής πόλης όπου ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι ενώ θα αναλύσει και το αγωνιστικό στυλ της αντίπαλης ομάδας.

Οι κυανόλευκοι εκτιμούν ότι έχουν και πάρα πολύ δύσκολη αποστολή και θα είναι σημαντική επιτυχία αν πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Οι προετοιμασία επί Γιαννιώτικου εδάφους τις τελευταίες μέρες έγινε με πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, αφού το χιόνι σκέπασε όλα τα γήπεδα και από τον παγετό ήταν δύσκολος ο αποχιονισμός. Έτσι οι προπονήσεις έγιναν σε κλειστές αίθουσες, προχθές στην αίθουσα του στίβου που είναι κάτω από την μεγάλη εξέδρα του σταδίου «Ζωσιμάδες» και χθες στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας. Το γεγονός αυτό στέρησε από τον Πετράκη την ευκαιρία να κάνει τις ασκήσεις τακτικής σε ανοιχτό γήπεδο κανονικών διαστάσεων. 

Αλλά έτσι και έτσι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον ΠΑΣ ότι παίζοντας με πολύ προσοχή, αποφεύγοντας τα λάθη και προσέχοντας βασικά τα νώτα, μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Σε ένα γήπεδο που τα τελευταία χρόνια έχει παράδοση καλών εμφανίσεων αλλά και νικηφόρων αποτελεσμάτων. Πέρυσι στην τελευταία αγωνιστική εκεί σφράγισε την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς κέρδισε 0-1 με το γκολ του Σταύρου Τσουκαλά. 

Εκτός είναι μόνο οι τραυματίες Λίλα και Μπέριος. Ο τελευταίος απουσίασε και από προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι αντί του Λίλα θα παίξει ο Γαρουφαλιάς, ενώ όπως και πριν αντί του Μπέριου στην άμυνα θα παίξει ο Σκόνδρας. Επιστρέφουν στην ομάδα οι Κόντε (αποθεραπεύθηκε) και Ζάιρο (εξέτισε την ποινή του). 

Σε ένα σύστημα 3-5-2 ο Πετράκης προσανατολίζεται να παρατάξει τον Πασχαλάκη κάτω  από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα άκρα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Κούτρη (αριστερά), στο κέντρο τους Γαρουφαλιά, Ακόστα, Κοζορώνη και στην επίθεση Μαμπουλού και Ζάιρο. Αν τελικά παίξει με έναν επιθετικό και γυρίσει το σύστημα σε 4-5-1 τότε στην κορυφή θα είναι ο Ζάιρο και στην μεσαία γραμμή θα προστεθεί και ο Γιάκος.  Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Περιστερίδης, Βιδάλ, Νικολιάς, Ναδάλες, Καρανίκας, Κόντε. Όλοι αυτοί αποτελούν την18άδα που ανακοινώθηκε από χθες. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος.

ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΣΓΑΡΑ

Με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 200€ τιμωρήθηκε από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League ο Χρήστος Λισγάρας της Ξάνθης, για το μαρκάρισμα του στον Σεμπά στον αγώνα των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα και με μία τιμωρήθηκε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυπιακού. Ο αμυντικός της Ξάνθης τιμωρήθηκε για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη. Ο διαιτητής Μάνταλος είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ότι τον απέβαλε για εξόχως επικίνδυνο παίξιμο. Έτσι, γλίτωσε τις οκτώ αγωνιστικές γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε. Αναφορικά με τον Σεμπά για τον οποίο ο Μάνταλος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι απώθησε βίαια αντίπαλο του (βίαιη διαγωγή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά), τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Πλην του Λισγάρα ο προπονητής της Ξάνθης Λουτσέσκου δεν θα έχει στην διάθεσή του και τον τιμωρημένο με κάρτες Καμαρά. Η Ξάνθη είναι στην 2η θέση με 25 βαθμούς, όσους έχει και ο Πανιώνιος, κάνοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 νίκες. Εντός έδρας έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μακριά από την Ξάνθη τα πήγε καλύτερα έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στην προηγούμενη αγωνιστική η ακριτική ομάδα έχασε στην έδρα της με σκορ 2-0 από τον Ολυμπιακό.

ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Από το 1985 που έγινε το πρώτο ματς στην Ξάνθη μέχρι τώρα, η προϊστορία καταγράφει 2 νίκες της Ξάνθης, 5 ισοπαλίες και 5 νίκες του ΠΑΣ. Ο ΠΑΣ έχει να χάσει στην Ξάνθη από το 1991, που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι με 3-0. Στα υπόλοιπα 8 παιχνίδια που ακολούθησαν υπάρχουν 4 ισοπαλίες και 4 νίκες του ΠΑΣ.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

Και οι τρεις ομάδες νέων του ΠΑΣ δεν θα αγωνισθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς η Σούπερ Λίγκα ανέβαλε τα παιχνίδια λόγω της κακοκαιρίας. Έτσι δεν θα γίνουν οι αγώνες Κ20 ΠΑΣ – Ξάνθη, Κ17 ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια και Κ15 ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΙΚΑΣ


Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας από τον σύνδεσμο Καρδίτσας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). Ο Τριαντάφυλλος Τίκας ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ 1-1 που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στο ΟΑΚΑ. Επίσης παλιότερα ήταν ρέφερι στον αγώνα Β' Εθνικής ΠΑΣ - Καλλιθέα 3-1 που έγινε στις 13-3-2011.  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 14 Ιανουαρίου
15.00 Ηρακλής – Κέρκυρα αναβλήθηκε
17.15 Βέροια - Λεβαδειακός NS1
19.30 Πλατανιάς - Ολυμπιακός NS2
Κυριακή 15 Ιανουαρίου
15.00 Λάρισα – ΠΑΟΚ αναβλήθηκε
17.15 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα NS2
17.15 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός NS4
17.15 Ατρόμητος – Πανιώνιος NS3
19.30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 14 αγώνες)
Ολυμπιακός 37
--------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 25
Πανιώνιος 25
Παναθηναϊκός 25
ΠΑΣ Γιάννινα 22
------------------------------------------
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 20
Ατρόμητος 21
Πλατανιάς 20
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρίπολης 15
Κέρκυρα 13
Λάρισα 13
Λεβαδειακός 12
---------------------------------------------
Βέροια* 8
Ηρακλής* 7
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.
*Βέροια και Ηρακλής έχουν αγώνα λιγότερο