Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ και πως θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία το ματς Πλατανιάς - ΠΑΣ

Θα ορίσει η ΕΠΟ νέα ημερομηνία του αγώνα Πλατανιάς - ΠΑΣΗ ΕΠΟ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με το υπάρχον πλαίσιο των κανονισμών δεν μπορεί να αναβάλει τα σημερινά παιχνίδια κυπέλλου Πλατανιάς – ΠΑΣ και Ξάνθη – ΟΦΗ που δεν θα γίνουν γιατί δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω της κακοκαιρίας ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ. Τονίζει ότι θα ακολουθήσει την γνωστή διαδικασία. 


Θα συνταχθεί φύλλο αγώνος, οπότε οι ομάδες που δεν παρουσιάσθηκαν στα γήπεδα θα κληθούν σε απολογία και εκεί θα προσκομίζουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν το γιατί δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Και ασφαλώς θα δικαιωθούν, γιατί υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις όπου ορίσθηκαν σε νέες ημερομηνίες παιχνίδια που δεν έγιναν γιατί δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν φιλοξενούμενες ομάδες είτε από κακοκαιρία, είτε από απεργίες συγκοινωνιακών μέσων ή αποκλεισμούς δρόμους. Έτσι μετά την έκδοση της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου η ΕΠΟ θα ορίσει τις ημερομηνίες για να γίνουν εντός 15 ημερών τα παιχνίδια Πλατανιάς – ΠΑΣ και Ξάνθη – ΟΦΗ. Με λίγα λόγια στέκεται στον τύπο, ενώ παραβλέπει την ουσία που είναι η παράλυση της χώρας από τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας. Το δελτίο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να έπαιρνε, θα έβλεπε ότι από χθες ματαιώθηκαν δεκάδες αεροπορικές πτήσεις. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και του ΟΦΗ. Για κάθε ενδεχόμενο ο ΠΑΣ έχει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν πήγε να αγωνισθεί στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ύστερα από σχετικές ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ σχετικά με τους δύο αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας της 3ης φάσης Ξάνθη-ΟΦΗ, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, σας ενημερώνουμε ότι από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προέβησαν σε όλες τις κανονιστικά προβλεπόμενες ενέργειες που οδήγησαν στην αναβολή 88 αγώνων 7 διαφορετικών διοργανώσεων δικής της ευθύνης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Αναλυτικά, αναβλήθηκαν:


Τρεις αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.
Είκοσι τρεις αγώνες του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ομίλων της Γ’ Εθνικής.
Τέσσερις αγώνες του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Γυναικών.
Πέντε αγώνες του 1ου και του 2ου ομίλου του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Γυναικών.
Δεκατρείς αγώνες του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Γυναικών.
Είκοσι αγώνες 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων.
Είκοσι αγώνες 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων.

Συνεπώς, τις τελευταίες 6 ημέρες, τα αρμόδια τμήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τις ομάδες, τους αξιωματούχους των αγώνων και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα διαφορετικές περιπτώσεις (π.χ. επικινδυνότητα αγωνιστικών χώρων, αδυναμία προσέλευσης ομάδων, αδυναμία προσέλευσης διαιτητών, επιβάρυνση ποδοσφαιριστών). Ταυτόχρονα, για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των ομάδων, η ΕΠΟ προέβη, στις περισσότερες περιπτώσεις, στον άμεσο επανακαθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι αποτελεσματικές ενέργειες των υπηρεσιών της ΕΠΟ, σε αρμονική συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, απέτρεψαν την άσκοπη ταλαιπωρία 176 αποστολών ομάδων, 257 διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας, 29 παρατηρητών αγώνων και, φυσικά, απροσδιόριστου αριθμού θεατών των αγώνων και εκπροσώπων των ΜΜΕ που επρόκειτο να εργαστούν στα γήπεδα.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκοπεύει να πράξει ανάλογα και τις προσεχείς ημέρες, έτσι ώστε να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και συνθήκες αγώνων σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν ή σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τους επικείμενους αγώνες δικής της οργανωτικής ευθύνης.

Όλες οι ενέργειές της είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο, βάσει του οποίου ήταν αδύνατη η αναβολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ξάνθη-ΟΦΗ, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, γι’ αυτό και για τους συγκεκριμένους αγώνες θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κανονιστική διαδικασία.