Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή ΟΦΗ στην ΕΠΟ για να ορίσει εκ νέου το ματς με Ξάνθη

Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ που δείχνει τους παίκτες να κοιμούνται στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"


Tον ορισμό εκ νέου του αγώνα Ξάνθη-ΟΦΗ, που δεν έγινε καθώς η κρητική ομάδα δεν κατάφερε παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε να ταξιδέψει στην Ξάνθη, ζήτησε  με επιστολή της  στην ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Ο ΟΦΗ έχει στα χέρια του όλες τις βεβαιώσεις των αεροπορικών εταιρειών, που δεν μπορούσε με κανένα τρόπο, να ταξιδέψει απο την Αθήνα στην Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη και κάνει λόγο στο έγγραφο του για  «ανυπέρβλητη αδυναμία προσέλευσης, λόγω ανωτέρας βίας».
Στη επιστολή που έστειλε ο ΟΦΗ στην Ομοσπονδία και την οποία δημοσιεύει η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ofi1925.gr αναφέρεται σε όλη την ταλαιπωρία που τράβηξε η αποστολή του ΟΦΗ και κάνει λόγο για «υπεράνθρωπες προσπάθειες» για να ταξιδέψει στην Ξάνθη, οι οποίες όμως τελικά δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Στην επιστολή της η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, προς την Επιτροπή Κυπέλλου της Εληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία, αναφέρει ότι:
«η ομάδα μας αναχώρησε την Τρίτη (10/1) το μεσημέρι από Ηράκλειο για Καβάλα με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Η πτήση από Ηράκλειο για Αθήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά όμως η πτήση για Καβάλα, στις 18.00, ακυρώθηκε λόγω των επικρατουσών εκεί καιρικών συνθηκών. Η αεροπορική εταιρεία (AEGEAN), μας μετέφερε σε μία βραδινή πτήση για Αλεξανδρούπολη (της 10ης ιανουαρίου), η οποία επίσης ματαιώθηκε.
Μετά και από αυτό η ως άνω εταιρία μας μετέφερε σε πρωινή πτήση της Τετάρτης 11/01 στις 07:00 το πρωί για Αλεξανδρούπολη.

Η ομάδα μας διέμεινε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης 10/1 και προσήλθε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την Τετάρτη 11/01 στις 06:00 το πρωί. Επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροπλάνο όπου παρέμεινε έως τις 08:00. Ακολούθως μας ενημέρωσαν να αποβιβαστούμε, γιατί δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της πτήσης λόγω της σοβούσης κακοκαιρίας στο Νομό Έβρου.
Κατόπιν επαφών των υπευθύνων της ημετέρας ΠΑΕ, η αεροπορική εταιρεία μας ενημέρωσε ότι η επόμενη πτήση ήταν στις 15:30 και αδυνατούσε να μας μεταφέρει σε οποιαδήποτε άλλη πτήση».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, επισημαίνοντας ότι  «ως εκ τούτου όπως και εσείς καταλαβαίνετε δεν ήταν εφικτό, να αφιχθούμε στον προορισμό μας (στην πόλη της Ξάνθης, προκειμένου να αγωνιστούμε στον προγραμματισμένο αγώνα Κυπέλου ΞΑΝΘΗ – ΟΦΗ, για τις 15:00 τηνΤετάρτη 11/1.
Τούτο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη χώρα μας και ειδικά στους Νομούς του Έβρου. 
Με νεότερο έγγραφο μας, θα σας προσκομίσουμε και την βεβαίωση της αεροπορικής εταιρίας στην οποία θα αναφέρονται όσα σας αναφέρουμε παραπάνω.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε εκ νέου ορισμό του ως άνω αγώνα, ο οποίος δεν διεξήχθη εξ αιτίας των όσων σας εκθέσαμε (ανυπέρβλητη αδυναμία προσέλευσης, λόγω ανωτέρας βίας)».

Στην φωτογραφία το γήπεδο της Ξάνθης όπου επρόκειτο να γίνει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σύμφωνα με μαρτυρίες το χιόνι ξεπερνούσε τους 10 πόντους και θα ήταν έτσι και αλλιώς αδύνατη η διεξαγωγή του αγώνα ακόα και αν ο ΟΦΗ έφτανε στον προορισμό του.

ΠΗΓΗ: ofi1925.gr