Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Μπορούσε κάτι καλύτερο στην Ξάνθη ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ έχασε 2-0 στα Πηγάδια από την Ξάνθη ο ΠΑΣ


Στα Πηγάδια της Ξάνθης ανακόπηκε ένα καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων που είχε ο ΠΑΣ, καθώς έχασε 2-0 από την Θρακική ομάδα με γκολ που σημείωσαν στο 22’ ο Σολτάνι και στο 88’ ο Τριάδης.
Η Ξάνθη κέρδισε τον ΠΑΣ μετά από 26 χρόνια, αφού η τελευταία νίκη της ήταν το 1991 με σκορ 3-0 στο παλιό γήπεδο που είναι μέσα στην πόλη. Στο νυν γήπεδο στα Πηγάδια σημείωσε σήμερα την πρώτη νίκη. Ήταν ένα ματς για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου οι γηπεδούχοι χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση και χωρίς να είναι καλύτεροι από τους Γιαννιώτες πήραν τη νίκη και μάλιστα με 2-0.

Η Ξάνθη κατάφερε τις λίγες φάσεις που δημιούργησε να τις αξιοποιήσει και να βάλει δύο γκολ. Αντίθετα ο ΠΑΣ δεν φάνηκε δημιουργικός και δεν τελείωσε αρκετές καλές προσπάθειες που έγιναν στην επίθεση. Ειδικά στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, προκάλεσε κινδύνους μπροστά από την εστία του Ζίφκοβιτς, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Σε κάποιες φάσεις του πήγε στραβά και η τύχη που ότι ήταν να του δώσει, του το έδωσε στο προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

Μεγάλη απόδοση δεν έπιασε ο ΠΑΣ και ούτε υπήρξε κάποιος παίκτης που να ξεχώρισε ιδιαίτερα, αλλά σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα είναι τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο από το σκορ με 2-0 που έχασε. Γιατί και η Ξάνθη δεν έδειξε την εικόνα που πρέπει να έχει μια ομάδα που είναι στην 2η θέση. Ο ΠΑΣ φάνηκε περισσότερο στην επανάληψη όπου ήταν πιο δραστήριος σε σχέση με το α’ μέρος. Τώρα θα πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις και την ηρεμία του γιατί την Τετάρτη υπάρχει το ματς με τον Πανιώνιο στα Γιάννινα (ώρα 15.00) και εδώ θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη για να είναι στην βαθμολογική ζώνη της 1ης πεντάδας.

Ο διαιτητής Τίκας δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά έδωσε κάποια παραπάνω σφυρίγματα στους γηπεδούχλους ενώ χάρισε και κίτρινες κάρτες σε παίκτες της γηπεδούχου. Λάθη έκαναν και οι δύο επόπτες. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο ΠΑΣ έχασε από την διαιτησία.  Τις κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι 69’ Ντε Λούκας, 80’ Μπαξεβανίδης (Ξάνθης) - 56’ Κοζορώνης (ΠΑΣ).

ΤΑ ΓΚΟΛ

22’: Σέντρα του Μπαξεβανίδη από τα αριστερά έπειτα από ωραία προσπάθεια του Τριάδη, ο Σολτάνι πιάνει την κεφαλιά προ του Κούτρη και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

88’: Δεύτερο γκολ της Ξάνθης με τον Τριάδη. Το σουτ του μέσου των γηπεδούχων βρήκε το σώμα του Σκόνδρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

10': Καλή στιγμή για την Ξάνθη. Μπροστινή μπαλιά για τον Γιουνές, δεν μπορεί να κάνει καλά το κοντρόλ και ο Πασχαλάκης μαζεύει.

17': Πλασέ του Μπουκουβάλα στην κίνηση από τα δεξιά λίγο μετά τη γραμμή της περιοχής, άουτ η μπάλα. Η μεταβίβαση έγινε από τον Ζάιρο.

20’: Φάουλ του Κοζορώνη, κοντινή κεφαλιά του Γιάκου στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς.

25': Μια ανάσα από την «απάντηση» ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μαμπουλού φεύγει στην αντεπίθεση και μπαίνει στην περιοχή, αλλά ο Φλίσκας τον σταματά με... αυτοθυσία.

30': Πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη, αλλά ο Γιουνές εξ επαφής έπειτα από ωραία προσπάθεια του Βασιλακάκη και σέντρα από τα δεξιά δεν κάνει καλό κοντρόλ και χάνει την ευκαιρία για το 2-0, με τον Πασχαλάκη να μαζεύει.

48’: Μπαλιά τρύπα του Κούτρη ο Ζάιρο βγήκε μπροστά με καλές προοπτικές αλλά πρόλαβε και απέκρουσε ο Μπαξεβανίδης.

55’: Ο Μιχαήλ πρόλαβε και απέκρουσε προ του Σολτάνι μέσα στην περιοχή μετά από μπαλιά του  Βασιλακάκη.

59’: Βαθιά μπαλιά του Γιάκου βγήκε και απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς προ του Ζάιρο.

63': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ωραία προσπάθεια του Τριάδη μέσα από την περιοχή, κάνει το σουτ, η μπάλα σκάει στο έδαφος και χτυπάει και στον Μπουκουβάλα και καταλήγει κόρνερ.

85': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η μπάλα φτάνει έπειτα από κόντρες στον Ναδάλες που κάνει το γυριστό σουτ από τα δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

87': Μεγάλη επέμβαση από τον Ζίβκοβιτς που νικά τον Κόντε στο τετ α τετ έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΣ και έξυπνη πάσα του Κούτρη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαίδη (Μακεδονίας), Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Χατζητερζόγλου(78’ Παπαγεωργίου), Τριάδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι (83’ Λάζιτς), Γιουνές (89’ Ράνος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Κοζορώνης (63’ Βιδάλ), Ακόστα, Γιάκος (74’ Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού (76’ Κόντε).