Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σπουδαία νίκη με Βραζιλιάνικο γκολ του καταπληκτικού Βιδάλ

Ο καταπληκτικός Ιγκόρ Βιδάλ έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ μέσα στην Κέρκυρα


Ο Ιγκόρ Βιδάλ με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ στο 80’ έδωσε τη νίκη 0-1 στον ΠΑΣ, στο ματς με την Κέρκυρα που έγινε το απόγευμα στο νησί των Φαιάκων. Ο Βραζιλιάνος μέσος μπήκε αλλαγή στο 52’ στη θέση του Μαμπουλού που είχε πρόβλημα τραυματισμού και μέσα σε λίγα λεπτά, όταν του δόθηκε η ευκαιρία έδειξε το ταλέντο του πετυχαίνοντας ένα γκολ που δεν το χορταίνεις ποτέ όσες φορές και αν το βλέπεις.
Η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που προερχόταν από δύο στεγνές βαθμολογικά αγωνιστικές (ήττα από Παναθηναϊκό 4-0, ισοπαλία 0-0 με Πλατανιά), ενώ τώρα του δίνεται η ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλά στη βαθμολογία, αφού έχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Λάρισα. Επιπλέον έχει και επιπρόσθετη σημασία, γιατί είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη, το πρώτο "διπλό" που σηματοδοτεί μια καλύτερη πορεία στη συνέχεια. 

Όσον αφορά το παιχνίδι η Κέρκυρα ήταν περισσότερο επικίνδυνη από τον ΠΑΣ, είχε αρκετές τελικές προσπάθειες, πολλές φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, είτε από αστοχία των παικτών της, είτε από τις καλές τοποθετήσεις που είχε ο Περιστερίδης κάτω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΣ είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας έχοντας στο α’ ημίχρονο μόνο μία τελική προσπάθεια από ένα σουτ του Κοζορώνη. Ο «Άγιαξ» περισσότερο επικίνδυνος έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Βιδάλ στο 80’ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Στο διάστημα αυτό η Γιαννιώτικη ομάδα μπορούσε να βάλει ένα ακόμα γκολ. Η είσοδος του Βραζιλιάνου έδωσε πολλά στηρίγματα στην ομάδα του Πετράκη γιατί ήταν ο μοναδικός παίκτης που προκαλούσε ρήγματα στην αμυντική γραμμή των Κερκυραίων.

Καίτοι ο ΠΑΣ δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη με κοπιώδη προσπάθεια των παικτών που θα τον βοηθήσει σημαντικά για την συνέχεια. Καθαρή η νίκη του δεν χωρά καμία αμφιβολία, απέναντι σε μια Κέρκυρα που μπορεί να έκανε φάσεις και να είχε τριπλάσιες τελικές προσπάθειες από τον ΠΑΣ, αλλά δεν είχε την ικανότητα να της τελειώσει.

Το γκολ του Βιδάλ ήταν όλα τα λεφτά σ’ αυτό το παιχνίδι και αυτό θα μείνει για τη συνέχεια. Όλα τα υπόλοιπα θα ξεχαστούν, καθώς σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν υπήρχε τόσο καλή ανάπτυξη παιχνιδιού. Ο Βραζιλιάνος άσσος έδειξε ότι είναι μεγάλο ταλέντο, προικισμένος παίκτης, αντάξιος της καταγωγής του. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Τη νίκη πήρε ο ΠΑΣ και αυτός δικαιούται να πανηγυρίζει, αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της συνάντησης. Σε ένα ακόμα παιχνίδι συνεχίσθηκε παράδοση των θετικών αποτελεσμάτων μέσα στην Κέρκυρα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν για το καλύτερο. Ωστόσο ο Βιδάλ είναι ο κορυφαίος, πολύ καλός ο Περιστερίδης , θετικές επεμβάσεις έκανε ο Σκόνδρας που ήταν ο κορυφαίος της αμυντικής γραμμής, με καλή παρουσία και των Μπέριου, Τζημόπουλου. Από την Κέρκυρα πρώτος παίκτης ήταν ο Σιόντης και καλή παρουσία είχαν ακόμα οι Ντιόγκο, Τουράμ, Ιωάννου.

Καλή η διαιτησία του Γιαννουλάκη που είδε από κοντά τις φάσεις και είχε καλά σφυρίγματα. Εξέθεσε την Κέρκυρα που είχε διαμαρτυρηθεί για τον ορισμό του, λέγοντας ότι έχει συγγενικό πρόσωπο στα Γιάννινα! Ο ρέφερι προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και να είναι δίκαιος.

ΤΟ ΓΚΟΛ

80’: Ο Βιδάλ έγινες κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και σε δεξιά πλάγια θέση. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα δώσει την πάσα σε κάποιον συμπαίκτη του αυτός κάνει μισή στροφή γύρω από τον εαυτό του αφού είχε πλάτη στην εστία και ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ στη γωνία άφησε άναυδο τον Αραμπατζή και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

14’: Μεγάλη ευκαιρία για την Κέρκυρα όταν ο Ντουράν κατέβασε τη μπάλα από αριστερά, έκανε τη σέντρα στον Επστάϊν, αυτός τη σέρβιρε στον Ντουαλά που ήταν μόνος του, αλλά σούταρε πάνω στον Περιστερίδη.

18’: Σουτ του Ντιόγκο πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

24’: Σουτ από καλή θέση του Ζορμπά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

36’: Κίτρινη κάρτα στον Γκόμεζ της Κέρκυρας για δυνατό μαρκάρισμα στον Κοζορώνη.

43’: Νέα απειλή από την πλευρά της Κέρκυρας όταν ο Ζορμπάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, η κοντινή κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι υπό την πίεση του Μπέριου έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

45’: Ένα μακρινό συρτό σουτ του Κοζορώνη στην αγκαλιά του Αραμπατζή.

47’ Ξαφνικό σουτ Σιόντη στην αγκαλιά του Περιστερίδη.

49’: Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο γιατί απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι.

51’: Φάουλ του Ντουράν μπλόκαρε στη γωνία ο Περιστερίδης.

54’: Ο Γκόμεζ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στα καρέ του ΠΑΣ αλλά έπεσε έξυπνα ο Σκόνδρας και απέκρουσε.
57’: Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα για μαρκάρισμα στον Σιόντη.

70’: Σουτ του Ντιόγκο μπλόκαρε ο Περιστερίδης.

85’: Μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΣ όταν ο Γιάκος από το ύψος της περιοχής έκανε το πλασέ που έφυγε μόλις άουτ.

87’: Κι άλλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Ζάϊρο από καλή θέση και κοντινή απόσταση έκανε το πλασέ που έφυγε άουτ.

89’: Ξαφνικό σουτ του Ντουράν άουτ.

94’: Ο Επστάϊν έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαννουλάκης του συνδέσμου Χανίνων. Βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργαράκος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Εμμανουήλ Παπαδάκης (Λασιθίου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης (84’ Κόντος), Ιωάννου, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά (65’ Χιντζίδης), Επστάιν, Ζορμπάς (76’ Γεωργακόπουλος), Τουράμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κοζορώνης (73’ Γαρουφαλιάς), Γιάκος, Ζάιρο (90’ Κούτρης), Μαμπουλού (52’ Βιδάλ), Κόντε