Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πάει για καλό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα ο "Άγιαξ"

Για καλό αποτέλεσμα πάει στο ματς με την Κέρκυρα ο 'Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αποφασισμένος να συνεχίσει την παράδοση των καλών αποτελεσμάτων που παίρνει στην Κέρκυρα αναχωρεί το απόγευμα για το όμορφο νησί των Φαιάκων η αποστολή του ΠΑΣ. Στόχος είναι ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση, νίκη ή ισοπαλία, καθώς και ο Πετράκης είναι του δόγματος (σύμφωνα με όσα είπε μετά το ματς με τον Πλατανιά) αν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις, τότε να μη το χάσεις. 


Πάντως οι κυανόλευκοι στις τελευταίες προπονήσεις έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση, με ανεβασμένο το ηθικό και μόνο για τουρισμό δεν πηγαίνουν στην Κέρκυρα. Εκεί πάνε να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αφού έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τη νίκη επί του Ατρόμητου στα Γιάννινα. Για σήμερα στις 10.30 είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, όπου θα γίνει η τακτική και η ανάλυση του αυριανού αγώνα. 

Ο Γιάννης Πετράκης είναι από τους προπονητές που μελετούν πάρα πολύ τις αντίπαλες ομάδες και πριν από τα παιχνίδια δίνει στο πιάτο το πώς αγωνίζονται οι αντίπαλες ομάδες. Οι κυανόλευκοι εκτιμούν ότι έχουν δύσκολη αποστολή, η Κέρκυρα είναι αξιόμαχη ομάδα όπως την είδαν στο τελευταίο ματς που έδωσε στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, όπου ανεξάρτητα από την ήττα της έκανε μια πολύ καλή παρουσία. Και με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν άμεση ανάγκη κατάκτησης βαθμών, περιμένουν να γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, καθώς έχει και τον  ανταγωνισμό δύο γειτονικών ομάδων. Όσο για το τελευταίο, ναι μεν τα παιχνίδια Κέρκυρας και ΠΑΣ έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά εκ παραδόσεως οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι άριστες και απόδειξη ότι κάθε καλοκαίρι δίνουν πάντα φιλικά παιχνίδια είτε στο νησί, είτε στα Γιάννινα. 

Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λίλα, τους τραυματίες Ακόστα, Μαυροπάνο και τους ανέτοιμους Μιχαήλ και Νικολιά. Επιστρέφει ο Πασχαλάκης που εξέτισε την ποινή του και ο Τζημόπουλος που αποθεραπεύθηκε. Δεν φαίνεται να αλλάζει σχηματισμό ο Γιάννης Πετράκης και η όλη ετοιμασία που έγινε τις προηγούμενες μέρες ήταν στο σύστημα 3-5-2 που πιστεύει ο Κρητικός τεχνικός ότι πάει καλύτερα στην ομάδα. Μπορεί με τον Πλατανιά να υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά σ’ αυτό δεν βοήθησε το γήπεδο όπως και η κακή μέρα που βρέθηκε γενικά όλη η ομάδα. Αναμένεται αύριο στην Κέρκυρα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να είναι βελτιωμένος σε όλες τις γραμμές και ειδικά στο τελείωμα των φάσεων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Πασχαλάκης που επιστρέφει μετά από τιμωρία ή αν θα συνεχίσει ο Περιστερίδης που είναι εξίσου σημαντικός τερματοφύλακας. 

Τέλος όσον αφορά τα αναγραφέντα σε ιστοσελίδες ότι υπήρξε δυσαρέσκεια του ΠΑΣ για τον ορισμό του Ανδρέα Παππά ως 4ου διαιτητή στην Κέρκυρα, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα. Ο ΠΑΣ κατά πάγια τακτική του δεν ασχολείται ούτε με τους ορισμούς, ούτε με τη διαιτησία γενικότερα, ακόμα και σε ματς που υπήρξαν κακές διαιτησίες για την ομάδα. Αυτή την αρχή την τηρεί και στο φετινό πρωτάθλημα. Για τον ορισμό του Ανδρέα Παππά, έστω και ως 4ου διαιτητή στο αυριανό ματς της Κέρκυρας, αντέδρασε ο ΠΑΟΚ γιατί έχει προηγούμενα μ’ αυτόν με το παρακάτω σχόλιο κατά του επιδιαιτητή Κύρου Βασσάρα: «Ο Βασσάρας αποφάσισε να επωμιστεί την ντροπή που έφερε στο ποδόσφαιρο ο Παππάς. Αυτό απλά αποδεικνύει ότι κακώς δεν πήρε τον δρόμο του Γκιρτζίκη ήδη, εφόσον υπηρετούν το ίδιο καθεστώς». Επίσης μέσω…κύκλων αντέδρασε και ο Παναθηναϊκός για την επαναφορά στην ενεργό δράση των Παππά και Βοσκάκη. Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Να ανακατεύονται ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα Κέρκυρας – ΠΑΣ είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

ΟΡΙΣΑΝ ΠΑΛΙ «ΠΡΩΤΑΡΗ» ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ο διαιτητής Γιώργος Γιαννουλάκης από το σύνδεσμο Χανίων, που εντάχθηκε το φετινό καλοκαίρι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα ορίσθηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα Κέρκυρα – ΠΑΣ. Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Εμμανουήλ Παπαδάκης (Λασιθίου). Ο Γιαννουλάκης κάνει την παρθενική του εμφάνιση και θα διευθύνει το πρώτο ματς της καριέρας του στη Σούπερ Λίγκα, όπως έγινε και με τον Κερκυραίο Πουλημά στο περασμένο ματς με τον Πλατανιά. Ο Γιαννουλάκης μπορεί να μη έχει παραστάσεις από Σούπερ Λίγκα αλλά είναι ρέφερι από το 2008 στις επαγγελματικές κατηγορίες και έχει διευθύνει 50 παιχνίδια Β’ και Γ’ Εθνικής, όπως και 2 παιχνίδια κυπέλλου. Μεταξύ αυτών των αγώνων είναι και ένα ματς ΠΑΣ – Βέροια 5-0 για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής που έγινε στα Γιάννινα στις 27 Φεβρουαρίου 2011. Όπως γράφουμε και παραπάνω για τον 4ο ρέφερι Παππά αντέδρασαν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός όχι γιατί τον έβαλαν στο συγκεκριμένο ματς αλλά γιατί τον όρισαν σε παιχνίδι σούπερ λίγκα.

Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε, όπως αναμενόταν, στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη». Ο διεθνής διαιτητής από το σύνδεσμο Δωδεκανήσων είχε διευθύνει και τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες το Μάιο. Φέτος είχε διαιτητεύσει στον αγώνα Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (0-3) για την τρίτη αγωνιστική. Επιστρέφουν μετά από καιρό οι Ανδρέας Παππάς, Μήτσιος, Λαμπρόπουλος και Βοσκάκης. Αναλυτικά οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής:  Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα Γιαννουλάκης (Χανίων),  Λεβαδειακός – Λάρισα Παπαπέτρου (Αθηνών), Ηρακλής – Πανιώνιος Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), Βέροια – ΠΑΟΚ Ευαγγέλου (Αθηνών),  Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης Καλογερόπουλος (Αθηνών), Πλατανιάς - Παναιτωλικός Λαμπρόπουλος (Ηλείας),  Ολυμπιακός – ΑΕΚ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Ξάνθη - Ατρόμητος Δελφάκης (Αρκαδίας).

 Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Έγινε χθες στην ΕΠΟ η κλήρωση των αγώνων της 1ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει σε 8 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε όμιλος. Σε κάθε όμιλο είναι 2 ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα και 2 από τη Β’ Εθνική. Ο ΠΑΣ είναι στον 4ο όμιλο με Ξάνθη, Αγροτικό Αστέρα και Καλλονή. Θα παίξει στα Γιάννινα με την Ξάνθη και εκτός έδρας με τις άλλες δύο ομάδες. Δηλαδή οι ομάδες θα παίξουν από μία φορά μεταξύ τους και από τη μίνι βαθμολογία του κάθε ομίλου θα προκριθούν οι 2 πρώτες στη φάση των 16 του κυπέλλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
25-10-2016: ΠΑΣ – Ξάνθη, Καλλονή – Αγροτικός Αστέρας
29-11-2016: Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ, Ξάνθη – Καλλονή
13-12-2016: Καλλονή – ΠΑΣ, Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη