Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δεν πειράζει, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι


Αποκλείστηκε ο ΠΑΣ αλλά κέρδισε τον κόσμο και τις εντυπώσεις


Με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΣ αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ καθώς στάθηκε καλά στο γήπεδο παρότι έχασε 2-1 από την Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί τα βρήκαν σκούρα από τους Γιαννιώτες, καθώς στο 9’ ο Κόντε έκανε το 1-0 που έφερε στα ίσα την υπόθεση πρόκριση, αφού το σκορ αυτό έσβησε τη νίκη της Άλκμααρ στην Ολλανδία.
Ξελάσπωσε τους Ολλανδούς η ποιότητα κάποιων παικτών, που σε δύο φάσεις που δημιούργησαν στο α’ ημίχρονο πέτυχαν δύο γκολ με τους Ντος Σόουζα (29’), Λούκασεν (36) κάνοντας την ανατροπή. Από εκεί και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό για τον ΠΑΣ. Παρόλα αυτά προσπάθησε μέχρι το τέλος, είχε μια αξιοπρεπή παρουσία και του δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να δώσει πόντους στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που οι Ολλανδοί έκαναν το 1-2 ο ΠΑΣ έπρεπε να κερδίσει με 4-2 για να προκριθεί, πράγμα δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μη έδειξε την πραγματική αξία της, αλλά κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από τον ΠΑΣ και έχει μεγαλύτερες εμπειρίες.

Περίπου 5 με 6 χιλιάδες φίλαθλοι δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο Περιστερίου. Εκδρομείς από τα Γιάννινα αλλά και Ηπειρώτες της Αθήνας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστησαν ένα ατέλειωτο πάρτι από την αρχή μέχρι το τέλος.


Ο ΠΑΣ απέκλεισε την Οντ και αποκλείστηκε από μια μεγάλη ομάδα που θα δείτε και φέτος θα κάνει ζημιές στην Ευρώπη. Σε όλα τα ματς είχε μια πολύ καλή παρουσία, κέρδισε τον κόσμο και προκάλεσε θετικά σχόλια σε όλη την Ελλάδα. Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι, με καλές εμπειρίες και με καλές προϋποθέσεις για ένα πιο καλό μέλλον. Ήταν για όλους ένα φανταστικό ταξίδι που έκανε πιο όμορφο το φετινό καλοκαίρι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς αυτής της ομάδας με την καλή ευρωπαϊκή παρουσία της.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σορτζενχόφερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ και Ρόλαντ Ρίντελ. Τέταρτος διαιτητής ο Ρένε Αϊσνερ επίσης από την Αυστρία.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος (46’ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώ νης (77’ Δώνης), Καρανίκας, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (51’ Μαμπουλού), Κόντε


ΑΛΚΜΑΑΡ: Ροσέτ, Έιντεν, Φλάαρ, Χαπς, Γιαχανμπάκχς,  Όβερεμ (71’ Τιλ), Βέγκχορστ, Χένρικσεν, Ντος  Σόουζα(79’ Γκαρσία),, Λούκασεν, Βούιτενς.