Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αν προκριθεί ο ΠΑΣ έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του

Το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής πορείας έγινε με την Οντ στα Γιάννινα (φωτο) στις 14 Ιουλίου. Για να δούμε πόσο ακόμα μεγάλο θα είναι το ταξίδι..

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι οι προβλέψεις. Δηλαδή να προβλέψεις σωστά τι αποτέλεσμα μπορεί να βγει από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μπορεί και πάλι οι περισσότεροι στην Ευρώπη όπως και οι διεθνείς στοιχηματικές εταιρίες να δίνουν την Άλκμααρ ως φαβορί για πρόκριση μετά τη νίκη με 1-0 στην Ολλανδία και αυτό είναι λογικό ως ένα σημείο, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Όλα μπορούν να γίνουν. Ανατροπές, εκπλήξεις, νίκη των αδυνάτων έναντι των ισχυρών και άλλα πολλά. Συνεπώς αργά το βράδυ της Πέμπτης θα ξέρουμε τελικά ποιος θα προκριθεί. 

Αν ο ΠΑΣ προκριθεί επί της Άλκμααρ θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του για τη φάση των πλέι οφ στην κλήρωση πλου θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας. Και οι αγώνες της φάσης των πλέι οφ θα γίνουν 18 και 25 Αυγούστου. 

Ας δούμε και τον υπόλοιπο δρόμο που έχει το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ως κύπελλο εκθέσεων, έγινε κύπελλο ΟΥΕΦΑ και τα τελευταία χρόνια Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι τώρα έγιναν οι δύο προκριματικές φάσεις, η 1η και η 2η. Τώρα είναι σε εξέλιξη η 3η φάση. Ακολουθεί η φάση των πλέι οφ που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και στη συνέχεια ακολουθεί η φάση των ομίλων. 

Αν φθάσει στους ομίλους μπορεί να εισπράξει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα 5-6 εκατομμύρια ευρώ και να λύσει το πρόβλημα της ζωής του μια και καλή.

Οι 64 ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ και όσες αποκλειστούν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα χωριστούν σε 16 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε όμιλος. Σε κάθε όμιλο θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα τον χειμώνα, με εντός και εκτός έδρας αγώνες, όπου οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (16Χ2) θα προκριθούν στην φάση των «32». Από τη φάση των «32» και μετά θα αρχίζουν οι προκρίσεις μέσω διπλών αγώνων, για να γίνουν οι ομάδες 16, 8, 4 και 2 που θα αναμετρηθούν στον τελικό που θα γίνει στις 24 Μαΐου 2017 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.