Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το ευρωπαϊκό ταξίδι του "Άγιαξ"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, ίσως στην κορυφαία στιγμή από την ιστορία της ομάδας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σαν σε όνειρο έζησαν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Με πολλές ωραίες στιγμές που θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Μπορεί να έρθουν και άλλες, πολύ καλύτερες, αλλά ότι γίνεται για πρώτη φορά, είναι δύσκολο να ξεχαστεί. Ας θυμηθούμε κάποιες ημερομηνίες σταθμοί απ’ αυτό το ονειρεμένο ταξίδι.


14-4-2016: Ο ΠΑΣ αδειοδοτήθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ενώ αντίθετα «κόπηκε» ο Πανιώνιος που πήρε αδειοδότηση στην δευτεροβάθμιο επιτροπή.

17-4-2016: Ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 μέσα στην Ξάνθη με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά και κλείδωσε την 6η θέση. Ωστόσο οι πανηγυρισμοί των 1000 περίπου φιλάθλων που ταξίδεψαν μέχρι την Ξάνθη ήταν σαν να βγήκε η ομάδα στην Ευρώπη, καθώς ήταν ήδη γνωστό από δημοσιεύματα ότι ο φάκελος του Πανιωνίου (κατέβαλε την 5η θέση) είχε προβλήματα.

Οι πανηγυρισμοί στο γήπεδο της Ξάνθης ήταν η αρχή αυτής της μεγάλης και ιστορικής πορείας


11-5-2016: Ξεκίνησαν οι αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή του Πανιώνιου, αλλά στον ΠΑΣ είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει επέμβαση της ΟΥΕΦΑ για επανεξέταση του φακέλου καθώς έκανε την σχετική καταγγελία.

23-5-2016: Η ΟΥΕΦΑ ανέθεσε στην χρηματοοικονομική εταιρία παγκοσμίου κύρους Deloitte να διενεργήσει έλεγχο στον φάκελο του Πανιωνίου όπως και έγινε. Ο έλεγχος έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ και το πόρισμα στάλθηκε στην ΟΥΕΦΑ. Απλά υπήρξε έκκληση από τη Σούπερ Λίγκα ότι αποτέλεσμα βγει να ανακοινωθεί μετά από το τέλος των πλέι οφ.

10-6-2016: Έγινε γνωστό ότι η εταιρία Deloitte στο πόρισμά της προς την ΟΥΕΦΑ προτείνει τον αποκλεισμό του Πανιωνίου.

17-6-2016: Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι τη  θέση του Πανιωνίου στο Γιουρόπα Λιγκ θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το ταξίδι στο όνειρο είχε ήδη ξεκινήσει.

20-6-2016: Στη Νιόν της Ελβετίας έγινε η κλήρωση για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΣ κληρώθηκε με το νικητή του αγώνα Μάριεχαμν (Φινλανδίας) – Όντ (Νορβηγίας). Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε μια μεγάλη και ιστορική στιγμή για τα Γιάννινα και την Ήπειρο. Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο ακούστηκε το όνομα του ΠΑΣ.

Η συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο της Άλκμμαρ έκανε την Ολλανδική τηλεόραση να στρέψει τα φώτα πάνω τους


7-7-2016: Στο επαναληπτικό παιχνίδι που έγινε στη Φιλανδία η Οντ Γκρένλαντ απέκλεισε τη Μάριεχαμν και έτσι κλείδωσε ο αντίπαλος του ΠΑΣ.

14-7-2016: Στο κατάμεστο στάδιο «Ζωσιμάδες» στην πρώτη ευρωπαϊκή του εμφάνιση ο ΠΑΣ κέρδισε 3-0 την Οντ με γκολ που σημείωσαν Μιχαήλ, Ναδάλες και Ακόστα.
Διαιτητής του αγώνα ο ο Σουηδός Γκλεν Νάιμπεργκ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Περ Μπρόγκεβικ, Γιοακίμ Νίλσον και τέταρτο τον Γιόχαν Νάμλιν επίσης από τη Σουηδία.
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Νοδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (92’ Σκόνδρας), Γιάκος (80’ Δώνης), Φερφελής (77’ Πέδρο Κόντε).

ΟΝΤ (Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Έρικσεν, Χάγκεν, Νίλσεν (73’ Χάουγκεν), Μπεργκ (46’ Γένσεν), Νορντκβέλε (85’ Μπέργκαν), Χάλβορσεν, Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν.

15-7-2016: Στην κλήρωση στη Νιόν έγινε γνωστό ότι όποιος προκριθεί από το ζευγάρι ΠΑΣ/Οντ θα αντιμετωπίσει στην 3η προκριματική φάση την Άλκμααρ της Ολλανδίας.

Η ομάδα της Οντ στο στάδιο "Ζωσιμάδες"


21-7-2016: Ο ΠΑΣ προκρίθηκε καίτοι έχασε με σκορ 3-1 στο γήπεδο της Οντ. Βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τα γκολ που σημείωσαν για την Οντ οι Νορτγκβέλε, Ακαμπουέζε, Ρουντ και το ματς πήγε στην παράταση. Όμως το γκολ του Κούτρη στο 98΄ έδωσε την πρόκριση στον «Άγιαξ της Ηπείρου».
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Πολ Μούσιαλ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ράντοσλαβ Σιέκα, Σεμπάστιαν Μούτσα. Ο Πολωνός ρέφερι τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώνης (95’ Δώνης), Καρανίκας, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (78’ Μαμπουλού), Φερφελής (65’ Κούτρης).
ΟΝΤ (Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόνγκαρντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Σαμούελσεν (62’ Μπεργκ), Γιένσεν (100’ Νίλσεν), Νορντγκβέλε (83’ Μεσούντι), Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν, Ζεκνινί.


28-7-2016: Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 στην Ολλανδία από την Άλκμααρ αλλά έκανε καλή εμφάνιση. Το γκολ των Ολλανδών σημείωσε στο 36’ ο Λούκασεν. 
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο ο Ματίας Γκεστράνιους από την Φινλανδία με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιαν Πέτερ Αραβίρτα, Μίκο Αλακάρε. Φινλανδός ήταν και ο 4ος διαιτητής Άντι Μουνούκα. 
ΑΛΚΜΑΑΡ (Φαν Ντε Μπρος): Ροσέ, Γιόχανσον, Φλάαρ, Χαπς, Γιαχανμπάκχς (63’ Γκαρσία), Όβερεμ, Βέγκχορστ (63’ Φράιντεϊ), Χένρικσεν, Ντάμπνεϊ ντος Σάντος, Λούκασεν, Βούιτενς. 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (74’ Δώνης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Φερφελής (50’ Μαμπουλού), Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης (61’ Κούτρης).



Το όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Περιστερίου 


4-8-2016: Το ταξίδι του ονείρου έφτασε στο τέλος του, καθώς στο γήπεδο Περιστερίου ο ΠΑΣ έχασε 1-2 από την Άλκμααρ. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 9’ με τον Κόντε, η Άλκμααρ χωρίς να δείξει μεγάλα πράγματα έκανε την ανατροπή με γκολ των Ντος Σόουζα (29’), Λούκασεν (36).
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σορτζενχόφερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ και Ρόλαντ Ρίντελ. Τέταρτος διαιτητής ο Ρένε Αϊσνερ επίσης από την Αυστρία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος (46’ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώ νης (77’ Δώνης), Καρανίκας, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (51’ Μαμπουλού), Κόντε
ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν Ντε Μπρομ): Ροσέτ, Έιντεν, Φλάαρ, Χαπς, Γιαχανμπάκχς,  Όβερεμ (71’ Τιλ), Βέγκχορστ, Χένρικσεν, Ντος  Σόουζα(79’ Γκαρσία),, Λούκασεν, Βούιτενς.